Tuffare än somliga tror!



Den här bebisen är en rekordbebis på alla möjliga sätt men just idag är vi gladast över att han kommer att få komma hem rekordtidigt som sköterskan sa nyss!! Vi har "bara" bott här i fyra veckor på onsdag och vi kommer att komma hem i slutet av denna vecka eller senast början på nästa.

När jag tänker tillbaka lite på den här tiden så inser jag dock att det är lite av ett rekord även om veckorna har känts sjukt långa. Att gå från störtblödande kaos i elljusspåret till operation till bebis i sluten kuvös med andningshjälp, hjärttrassel och katetrar i hela kroppen till att Oskar nu bara har en liten sond i näsan på tre och en halv vecka är helt fantastiskt faktiskt. Var hos en hjärtspecialistdoktor på barnmedicin idag och han konstaterade ganska snabbt att "här finns ingen öppetstående ductus längre", skönt, perfekt, underbart då funkar allt som det ska.

Så, nu övar lillkillen på att hålla värmen utan vattenmadrassen, käka och andas samtidigt (svårare än man kan tro ;-) samt att hans blodvärde ska bli tipp topp. Han skulle behöva producera lite mer röda blodkroppar men de hoppas att han ska fixa detta på egen hand så de avvaktar lite grann. När dessa bitar är på plats, tydligen tror dem att det ska funka snabbt, så kan vi åka hem. Som sagt slutet av denna vecka vore ju en dröm!!

Panikshoppat säng med samtliga tillbehör och spelande sängmobil samt skötbord, babysitter och hoppgunga på löpande band här i Skövde nu ikväll. Blocket har varit min bästa vän idag! Sen var det Ö&B handling för våtservetter och skötbordstillbehör också...... en aldrig sinande ström av "måste ha produkter" .......

Hepp, dags att gosa bebis en stund och sedan mata mig själv. Ha en bra kväll alla!
Allmänt | |
Upp