Söndagsmiddag med släkten

Oskar uppdressad i skjorta och manchesterhängselbyxor dagen till ära. Charmade faster ganska ordentligt tror jag minsann. Vi fick dock ta av brallorna efter 10 minuter för då var han som vanöligt för varm. Går inte att sätta på  honom kläder alls nästan, blir för varm i allt.





Italiensk potatiskaka från bloggen - Matplatsen
Här kommer receptet på den italienska potatiskakan. Har blivit bjuden på detta tidigare av min goa granne (hejhej) och receptet har hon hittat på Tasteline. Blir riktigt proffsigt och gott resultat!

Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer)
2 paket bacon
5 st bakpotatisar
1 msk maizena
200 gram parmesanost
2 msk färsk basilika, finstrimlad
1 msk färsk körvel, finstrimlad
1 msk färsk timjan, finstrimlad
salt och peppar

Sätt ugnen på 185 grader. Kläd en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna. Lägga baconskivorna som ”takpannor” där skivorna överlappar varandra.

Skala och riv potatisen och parmesanosten grovt i en. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.

Pressa ut vätskan från potatisblandningen och fyll den baconklädda formen.

Vik över baconändarna så att skarvarna möter. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas.

Grädda potatiskakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. När potatiskakan är klar så ska den kallna under press i kylskåpet minst 2 timmar. Det är för att man ska kunna skära upp potatiskakan i fina skivor. Det går också bra att förbereda kakan dagen innan. (Gör den helst dagen innan skulle jag vilja säga. Så blir den riktigt lätt att skära snyggt och ni slipper kladda och greja med detta samma dag den ska serveras)

Skär potatiskakan i tjocka skivor när de ska serveras och stek dem i lite smör i en stekpanna tills de är genomvarma och fått fin färg.

GOTT GOTT GOTT säger jag bara!! Ny favorit här hemma.

Vi åt dessa med stekt oxfilé och rödvinsås

Efter den här mastodontmiddagen är vi utslagna i total chill i soffhörnet nu!!



I morgon ska vi ut och leta badblöjor till Oskar och baddräkt till mig för på tisdag ska vi försöka komma iväg på babysim :-)
Allmänt | |
#1 - - Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog:

Oj vad stor han blivit! =) Och lika söt som alltid :D

Upp