Ambra modigast i EU!!!

Shit! Jag är grymt imponerad, den här hästen fick frispel av en myra för ett år sedan (kan få det nu oxå iofs men bara när hon vill vara lite extra speciell) Idag testade jag henne lite eftersom övningarna fanns på plats i ridhuset, trodde väl aldrig i livet att hon skulle gå på en prasslande presenning. Gick in för att testa lite på skoj, första gången höll vi på att dö eftersom hon hoppade mot mig av prasslet och sedan tog ett kängurusprång rätt upp men kolla här så fint det gick sedan .... stolt är jag nu :-) Tack Carin som filmade lite spontant med sin nya ascoola mobil, iPhone kan bara gå och lägga sig under en sten typ.Sen kan hon ju vara sig själv för en stund oxå ......


Man tar vad man har sa Seka och slaktade billig USA-souvenir .....

(hur stavas det? kan man inte bara säga minnesgrej?)

Seka är ju ett av alla namn som Peppar har, kärt barn ni vet... Hur som helst egentligen heter hon Novacastrian Angel-Heart men hon kallades Peppar när vi köpte henne som 8-veckors bäse. Strax efter det, vid ankomsten till trädgården i Mantorp insåg vi att valpen faktiskt inte var en valp utan hon var en extrem sekatör, därav Seka.

Idag insåg hon att man faktiskt får roa sig med det som finns till hands på det där supertrista kontoret i Skara. Skitnice med en plastpåse från Urban i Washington, den sliter vi styckern så kanske matte ger mig liiiiite uppmärksamhet, tack älskling!!Först måste man smyga in i den för att kolla statusSen ska den provsmakas på bottenNär dessa moment är avklarade kan man bara skaka loss fett med den på mattes kontor så att hennes kund undrar vad som händer "utanför ditt kontor??" Ehhhhh det blåser bort löv ur rabatterna ..... kändes den okej??

Rörig helg men några ljusglimtar finns ju alltid

När livet känns surt är djuren mina bästa psykologer, de lyssnar alltid oavsett hur lång berättelsen är, de kommer aldrig med dumma svar eller krävande frågor. Älskar dem så mycket! Ni får inga idolbilder på världens främsta fyrbeningar, här är dagens bilder istället.

Ambra har sett ut som att hon går med benvärmare på sig dygnet runt sista tiden. Carin hade uppmärksammat detta fenomen och eftersom hon inte är feg direkt så tog hon såklart tag i "kallblodsbenen" när hon fick hem sin klippmaskin. Att hästen är klippt endast en gång innan och då var drogad samt hade 2 kilo bomull i varje öra berörde inte henne nämnvärt. Återigen förvånad över Ambras psyke, var det verkligen hon och jag som stod i en och en halv timme igår innan vi kom förbi ladan? (som vi för övrigt passerat 40 ggr tidigare) Raka benen hamnade tydligen inte i kategorin skräckupplevelser men dit förpassades den stackars oskyldiga ladan tydligen .....  TACK CARIN du är bäst!!

Hela den här helgen har jag kännt att jag behöver frid. Varit mycket skog och djur blandat med räkningar, viktiga papper och sorterande/letande efter olika papper och deklarationen ..... hur kul tror ni att jag har haft??

Tur att det är vår annars hade jag spolat ner huvudet i toaletten (som den mycket kända Bert sa i sin dagbok)Blåsippor känns som lite "stroppiga", vill helst stå själva och glänsa med sin vackra färg.Vitsipporna däremot de älskar att leka i grupp, inget snobberi här inte, big happy family!Hmmm, den här kanske fick spelet efter att ha varit nedfryst i ett halvår....? Så här såg det ut i fredags i alla fall.

Peppar är ju ni som följt bloggen sedan 2000 vet, min största glädje, sorg, kärlek och hat, vår relation är tämligen komplicerad. Mycket beror på att jag inte hade väntat mig att bli tvingad att STÅ på promenad tre till fyra gånger per dag samtidigt som mitt liv är toppstressat på andra områden. Man kan tappa tålamod för mindre faktiskt. Hur eller hur så är hon min darling och hon vet när matte behöver extra mycket kärlek. Foto nedan från kvällens lek med Loke och Morris ute på Anderstorp.Nu ska jag kolla upp hur mitt käk blev, det har fått laga sig självt på spisen medan jag fixat bilder och bloggande, hoppas att det har skött sig ;-)

Just det, vi försökte fota stallets charmigaste "vi-är-likadana-killar-fast-med-20-års-ålderskillnad". Tyvärr suger iPhone att fota med, den är verkligen skitkass, skaffa en annan mobil om ni har tänkt fota med den.


Den 21:a april år 2000

föddes världens mysigaste, snällaste och snyggaste bullterrier. Novocastrian Angel-Heart alias Peppar är uppfödd av Nick Leete på Novocastrians i Stockholm. Hon är verkligen underbar och älskad i alla fall av alla oss som känner henne!


2000


2004


2005


2007


Öppnar paket på 8-års-dagen


Peppar med bästa Linnéa 2008


och samma par 2009

Gotland 2009


NOT like vinter 2010

En vacker dag ska jag skriva en bok om Peppars bravader i livet, kommer att utgå ifrån hennes gamla dagbok från 2000, den hittar ni här om ni vill läsa; SUPERBULLTERRIERNS EGEN SIDA

STORT GRATTIS TILL MIN ÄLSKLING!!!!

Härlig start på veckan

eller kanske inte egentligen, men en härlig avslutning på en måndag i alla fall. Grillkväll med två bonuskids hemma och en numera glad bullis. Hennes "tjej-grej" ett par gånger per år resulterar alltid i en djup depression efteråt. Idag har deppet hävts upp tack vare Johans envisa aktivering och Julias medhjälpande till aktiv lek på kvällen, tack!!Ovan försöker Johan att få Peppar att agera som ett fyrspann, det gick så där men kul var det tydligen.Sedan longerade Johan Peppar, hon sover skönt nu ....

Gulligaste sambon hade investerat lite i relationen idag oxå, han leder med 3-0 just nu. Dags att jag skärper till mig! Han fixade både blommor, rött vin, gott humör, grillkväll med kidsen och en trevlig TV-kväll, tack älskling.

Ambra fick sin njutning i form av naken-rullning i vårsolen (synd att iPhone inte går att zooma med, eller kan man det?? tips tack!!) Kvalitén blir sjukt mycket sämre än med min gamla Sony Ericsson, surt eftersom jag uppskattar fotot mer än annat .... nog gnällt. Ha en underbar kväll ni oxå, jag ska gå och äta grillat nu och sedan slänga mig i närmsta soffa med dubbla täcken.
Videoklipp?


Dålig kvalité är mitt mellannamn just idag

Macarna, iPhonen och andra mobiler, iPods, digitalkameror, videokameror och alla tillbehör till dessa är saker som jag älskar och uppskattar stort. Framförallt älskar jag mina grejer när någon annan har fixat till allt så att det flyter smärtfritt med det jag vill göra..... Nya MacBook Pro överlämnade jag med varm hand till världens proffsigaste Lukas under en halvdag, sedan dess har den gett mitt liv en gyllene omramning bestående av snabbhet, enkelhet och etsetikt tilltalande projekt.


När det gäller min iPhone så var jag extremt tveksam till det köpet under lång tid, var mer suger på SE fotomobilen med 10 megapixel upplösning men ....... har man Mac så måste man ha en iPhone sa alla. Så, jag föll för grupptrycket helt enkelt. Nu sitter jag här och surar över att min mobil inte kan zooma när jag ska videofilma.

Egentligen kan man ju undra varför jag surar och inte använder någon av de två fina, dyra digitalkamerorna vi har som även har videofunktion eller den sprillans nya, skitfina videokameran jag fick i julklapp? Svaret är enkelt, jag är glömsk och jag litar på min mobil. Skulle inte gjort det kan jag konstatera med facit i hand.

Här ser ni facit från idag, så här bra går det att filma dressyr med iPhone utan zoom. Lottas gulliga medhjälpare/pojkvän ;-) har bättre filmer så det kommer förhoppningsvis upp på hennes blogg inom kort.

LOTTA & GENERALEN IDAG - LIDKÖPING

Ur askan i elden eller gör något då!!

eller vad ska man säga?

Just nu är det vulkanaska som skapar kaos i hela Europa, tidigare var det jordbävningar, tsunamis, översvämningar och extrem torka. Allt hör ihop, allt är vårt fel. Det är vi som har förstört och överutnyttjat den enda planeten vi har. Synd att vi inte tänkte till lite innan det var för sent.

Men!! Gör en bra sak för miljön varje dag, om alla gör en sak varje dag så tror jag att det kan bli många bra saker i förlängningen, detta ger faktiskt ett avtryck. Personligen försöker jag göra flera saker varje dag men jag vet att jag är kass på sortering av sopor till exempel, men jag sorterar ut glas, papper, plast och lämnar självklart in farligt avfall till återvinningen. Sen hade jag ju hoppats på att få boendet uppvärmt med bioenergi och sol, även Vinninga kanske kommer dit någon gång .... I Mantorp hade jag pelletsvärme i 6 år samt byggde nytt hus med sol- och pellets som enligt senaste kollen är över förväntan.

Kan inte bara alla ta och tänka till lite?

Behöver du fördriva tid?

Eller är du bara sugen på mer intryck?

Kan varmt rekommendera följande bloggar:

Julia Skott

Linus Fremin


Matildas blogg


som avbrott till seriöst kan man ju alltid kolla in Katrin Z´s blogg

eller bästa Limpan


Lite kultur på lunchen och fräcka hundar på kvällen

Nu när vi verkligen har flyttat allt jobb till kontoret i Skara så brukar vi lägga in lite utflykter på lunchen för att inte drabbas av total korridor-tristess. Idag kollade vi in klosterruinen i Varnhem. Tydligen är den så unik så att de vill ha 40:- för att man ska få titta på den ... Ehhh not, jag tror inte det, betalar skatt till Svenska kyrkan, tycker att det är katastrof att man ska behöva betala för att få delaktighet i kulturarvet som det så fint kallas. Detta är ARN-fästet men någonstans måste gränsen dras. Vid den här kyrkan kan du slå in ett specialnummer i din mobil och sedan få en guidad tur med en digital röst för endast X antal kronor i minuten. Du kan även knappa in numret som anges vid varje sevärdhet, då får du extra materialet oxå..... Vem betalar för detta???

Var jäkligt befriande att komma till stallet ikväll. Ingen kan vara beklämd på något sätt när de här krabaterna rumlar runt bland både mina och Ambras ben (tack underbara Espings som vant in henne på hundar) Morris & LokeÄcklet Morris efter en djupdykning ..... say no moreSötaste Loke som är rädd för kameran, fångade honom lite i smyg

klappat och klart

har nu hjälp sofie med lite design.
hoppas du blir nöjd och att det fungerar så länge.
glöm inte kolla in på min blogg.
linnea
krams

Försökte vara hurtig men .....

Peppar förklarade med bestämdhet att hurtigt inte ingår i hennes vokabulär. Inte ens när jag och Johan skjutsade henne i bilen till hennes favoritplace, gamla IP, så passade det att leka eller springa. Hon stod bara där och glodde som en idiot på vattnet. Blir liiiiiite trött när man verkligen anstränger sig och planerar en lång utomhusdate med henne, kunde lika gärna kastat mig i soffan istället, säkert det hon helst ville också. Ska sluta tro att jag vet vad hon vill och tycker är roligt, jag gissar tydligen bara fel ändå.
Ja, just det, en sekund blev det skoj tyckte hon. Det var när hon hittade mitt äppelskrutt i vattnet, GOTT!


Nu tyckte Peppar att jag hade skrivit nog med skit om henne så hon tar över vid tangenterna tydligen ...... jobbig och puckad men underbar och älskad av alla är hon den lilla huliganen!Någon som man aldrig tröttnar på däremot är Vera, hon blir bara sötare och roligare för varje gång man träffar henne. Tror att jag måste passa på så ofta som möjligt att hälsa på lillskruttan, hon växer ju som attan och snart är hon ju inte bebis längre. Blir bebisen barn när de fyller 1 år eller blir bebis barn när de börjar gå?En individ som kan fresta på mitt tålamod är damen ni kan se här under. MEN de senaste dagarna har hon varit underbar på alla sätt och vis. Vårbadad och fin poserade hon i sin lilla rosa idag.

Hrrmmm, host, host, glömde visst detaljen från ridpasset idag. Vi tränar halter men det blir mest många halter, ej stillstående halter, sneda halter, backande i halten, glapprandet med bettet i halten, snurra runt-halten, steppa på stället halten osv osv. Just vid bokstaven H är det tydligen någon som föder upp vargar för där är det klippt omöjligt att stå still, om hon mot förmodan står still där så skrevar hon ut med höger bak så det känns som att hästen är på spåret och höger bak gör ett eget jobb på medellinjen typ..... Ja, ja efter 15 minuters halt-halt-halt-jobb så stod vi still och hyggligt rakt även vid H, avslutade där kan jag säga, vågade knappast riskera ett nytt krig om makten, hade trots allt ridit i en timme innan haltkvarten, vi är trötta nu och Ambra undrar fortfarande varför man ska stå still när det går att springa fort....Ser ni vippkjolen ;-)Kommer ni ihåg hur det såg ut för en månad sedan lite drygt?
Jäklar vad snabbt det blev vår!!! Skönt! Snart dags att ta fram grillen och fixa lite nya utemöbler till balkong/altanen i stan som vi flyttar till 1 juni, så skönt ska det bli! Vore även kul om mina snygga gummistövlar ville dyka upp innan allt har torkat till ......


Tröttnat ur stort på bloggen via webs.com

Ska se om denna variant av blogg kan vara snabbare och snyggare samt enklare att ladda upp bilder på. Vi testar med en bild från Ambras vårbad igår!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0