Lilla stugan i skogen

Så här ser det ut innan jag har fixat med någonting alls. Imorgon blir det IKEA och sedan blir det färgaffären efter kontraktsskrivandet på torsdag.


Då börjar jag om igen då

Dags att börja planera tredje flytten för den här semestern. Alla möbler, tavlor, lampor, porslin, köksgrejer, badrumsgrejer, sängkläder, vanliga kläder, ridkläder och städgrejer som var så fint ordnade och sorterade i nya lägenheten ligger nu i Ikeapåsar, lådor, kartoner och svarta sopsäckar igen.

Snart ska hela proceduren upprepas fast nu ska allting in i den lilla röda stugan på berget vid skogen. Ska bli fullständigt underbart att bo på landet igen, jag är en bonde i själ och hjärta tror jag. Hur kan man bli en sådan lantis när man är uppvuxen precis utanför storstaden? Ja, ja Haga kanske i och för sig räknas som landet så det kanske finns lite barndomskänsla i botten fortfarande.

Ska bli spännande att se hur mitt liv ska få plats på 75 kvm bara .... ska ut och mäta lite snart. Största problemet lär bli mina 15 flyttkartonger med böcker tror jag. Samla böcker är en ganska tung hobby kan jag tala om, hade varit betydligt mycket smidigare med frimärken. Det hade också varit bra med mer än en bokhylla....

Tänkte ta lite "före" bilder idag och sedan uppdatera löpande genom renovering, målning och inflytt så att alla kan se hur duktig jag är ;-)

Strålande SOL idag förresten!!!! Kanske en sväng till sjön med Peppar sen men först ska hon bada i medicinskt schampoo, kommer bli ett härligt projekt eftersom hon ska stå med schampoot i pälsen 10 minuter innan jag sköljer av .... kanske blir några "sabbat OA´s badrumsbilder" också.


Alla har olika uppfattningar om hus

den saken är helt klar. Annonserade efter litet hus/stuga på landet nära Lidköping med bra mobiltäckning då jag jobbar en hel del hemifrån. Fick ganska många samtal från folk som hade den perfekta stugan med bästa läget i hela Västra Götaland enligt dem själva. Hmmm..... åkte runt och kikade på ett par i förväg innan jag ville begära en visning, detta visade sig vara ett smart drag då flera stycken såg ut som ruckel ......ALLA hade noll och ingen mobiltäckning i stort sett och det mest fantastiska alternativet måste ju vara pensionatet långt bort i ingenstans vars närmsta granne var en porrklubb. De tyckte att jag skulle bo där ensam i veckorna och vakta deras pensionat, kändes så därlockande faktiskt. Hur i hel-te kan man få en porrklubb att gå runt mitt ute i skogen i en lite byhåla btw??

Industricampare!?

Visst har vi ett ovanligt trevligt industriområde i Östra hamnen men att campa med familjen, hunden, grillen och allt i området ter sig aningen överdrivet tycker jag.Mysigt med grillmiddag brevid genomfartsleden till sopförbränningsvärmeverket.......Kinnekulle ser ganska så mesigt ut från vårt håll men jäklar vilken häftig natur det är där uppe.Att hitta sig själv är målet

men vägen dit kräver att jag inser vidden av hur hela livet har format mig. Det var mycket värre än att flytta ett par gånger.

En sommar flyttade jag tre gånger!Det kommer att bli så på riktigt.

Först flyttade vi tillsammans från Vinninga till världens lyxigaste, finaste lägenhet på Torngatan i Lidköping. Väl där så kom vi fram till att vår relation var allt annat än fin och lyxig så vi beslutade oss för att bo isär tillsvidare. Tyvärr hamnade inte jag och Peppar på ett så bra ställe.

Vi hamnade i en lägenhet som iofs var fin invändigt tack vare att han som flydde därifrån senast var snickare. Antar att stackaren hade försökt snickra ihjäl stället alternativt slippa höra allt jävla vrålande, skrikande, barn som slog varandra med ståpinnartills de blöder, lösa pitbulls som ägs av fyllon, fyllon och knarkare som drösar omkring i min rabatt, dårar som hysteriskt baknakr på dörren och sliter i handtaget klockan halv fyra på morgonen. Det sistnämnda hände mig i natt, skulle fodra hästarna vid sex-tiden. Så mellan fyra och sex låg jag mest och var rädd som fan och bara väntade på skottlossning i trappuppgången, en stund innan hade någon sparkat upp porten som numea kan användas som svängdörr ......

Kan meddela att min mycket förstående särbo erbjud sig att vara sambo en natt trots allt, tror att han är mest rädd att någonting ska hända hunden men i alla fall. Känns gudomligt skönt att få sova lugnt och avslappnat efter nattens mardröm.

Sov gott och håll tummarna att jag får idyll-stället i morgon nu. Snabb flytt krävs här, varje natt i knarkarnästen puttar mig och Peppar en liten bit närmare dårskapets kant känner jag.

Vill att min hund ska chilla så här;Vill inte att hon ska stå i min säng, rest ragg, stel av ilska och rädsla och skälla i fullt försvar mot idioterna som försökte ta sig in. Vill inte behöva lugna henne halva natten innan hon till slut kunde tro att jag skulle klara mig själv och att hon kunde sluta vakta. Jag HATAR de där människorna samtidigt som jag är RÄDD för dem och för att något allvarligt ska hända innan vi hinner flytta.

Nej nu är dags för oss två att få landa i frid och lugn innan vi går sönder på riktigt. Jag tycker själv att vi verkligen, verkligen är värda det efter en fruktansvärd sommar. Återkommer en annan dag med bara positiva saker som har hänt, måste fixa lite jämvikt här snart.


TACK snälla pappa, du fanns verkligen där när jag behövde dig!Ambra och Peppar är mitt allt just nu. Att pappa köpte henne till mig betyder så mycket mer än vad ni kan förstå.


Ger upp!!

Detta börjar urarta till en depp-blogg men just nu finns det verkligen inte särskilt mycket att glädjas åt. Har under mina få dagar i nya lägenheten haft kontakt med Polisen FYRA gånger! Igår stegade jag helt enkelt in på stationen och krävde att få veta vad fan som händer här. Ni kan ju bara gissa?

Lägenheten brevid min står under span!! Knarkspan!!

Är nu på väg till hyresvärden för att se hur detta ska lösas, jag kan inte bo här!! Vågar ju knappt gå ut med Peppar längre. Galningar, fyllon och knarkare med kamphundar som springer lösa utanför......... ja just det, porten blev uppbruten igår och alla krukorna krossades mot asfalten ........

TUR, TUR för mig att jag har mina härliga djur!!!!
Man vet att man lever

och hur man lever, med vilka materiella saker man lever med och vilka man kan vara utan. Sådant här lär man sig när man har haft tre hem på två månader. När man har flyttat från hus med trädgård till världens mest underbara lägenhet med utsikt över takåsarna och stor altan, mellanlandat hemma hos pappa på Haga i mitt lilla Lillhus (bara för att samla ihop spillorna av mig själv) och sen landat i en egen våning, ensam fast tillsammans med Peppar men med en djävla massa saker för mycket av allt!! Har ju jobbat på ett större boende inte på att krympa det jag hade till 60 kvm. Om än jäkligt välplanerade och snygga kvm men ändå .....

Tur att det finns djup i skåpen. Synd att grannarna just sa att "ställ INGET i förrådet för det är någon som bryter upp låsen en gång i veckan" Ehhhh okej ... ska tänka på det. Kommer INTE placera mammas guldsmycken där i alla fall..

Peppar & Ambra är mina närmsta, bästa, underbaraste och mest älskade just nu. Kanske mer älskade än vad de vill vara men de för stå ut med det en stund nu bara.

Godnatt!

Det sliter fan inte så lite

att bryta upp ett hem, en relation, rutiner, umgänge och kamratskap.

Det som inte dödar härdar har jag hört, hoppas att det stämmer. Vill ha min mamma tillbaka NU!

RSS 2.0