Flytta, städa, häst, hund och familj i ett saligt kaos typ!

Hur är det möjligt att ensamstående kan fixa sånt här? Är djupt imponerad eftersom vi tre (sambon, Staffan och jag) plus en shysst kille (Andreas) till knappt överlevde känns det som. Peppar står och tjatar som en galning på grund av att jag inte har hunnit med henne så detta får bli en fotoblogg som uppdateras med kommentarer om en stund.Gissa vilken låda som var felvikt av host host och som botten gick ur?
Allt "ömtåligt som fasen" är krossat och jag blev fattig ......

Nedan nya lägenheten. 117 kvm i gammalt, underbart trähus i centrum, känns så trevigt att kunna ta en promenad ner till sjön på kvällen faktiskt. Alla bilder nedan tagna med iPhone så kvalitén blir tyvärr inte bättre, bilder ovan tagna med SE Satio-Gamla hus har sin charm men helvete vad brant en spiraltrappa kan bli när man kånkar garderober och soffor!! Trodde nästan att sambon skulle backa ut rakt genom ett förnster där ett tag, tack för att jag fick den lätta delen!!!När vi äntligen skulle dra oss hemåt för dagen som drog Karnevalen igång i stan, taget från sovrumsfönstret, lite skoj att bo så centralt faktiskt.
Ambra hälsar och säger att hon trivs bäst på sitt bete där hon kan lukta på blommorna ....


Kalvar och internationellt

Blev visst någon typ av guide idag.

På bilden ser ni, förutom kalvarna en svensk, en holländare, en spanjor och en ytterst framstående forskare från Pakistan.och min lilla hook-up på valkar (kalvar).

Fullt jobbös i Jönköping

Vinnaren av World Bioenergy Award - http://bambuser.com/channel/samuelsson/broadcast/777230
Direktsänt med Bambuser via iPhone, det går att ha den till något faktiskt.

Och Scandic ringde upp och ville prata om hotellet efter mitt inlägg igår. Ska bli ett sant nöje att ta ett snack med ledningen i morgon, det behövs radikala förbättringar den saken är helt klar.

Nu är det galamiddag med Joe Labero som starter.


Raderat inlägg!!!

Yttrandefrihet ...... nej jag tror inte det. Hoppas att alla är nöjda och glada nu?

Sur badbrud

Ambra är ju fantastisk!!! Kan spola hela skallen på henne utan problem, men .... hon ser ju inte helt nöjd ut dock....
Tidsresa i iPhoto!

Fastnade i mina iPhotobibliotek igår, inte en liten stund så där som kan göra ibland utan i fem timmar!! Valde ut lite minnesbilder som speglar de senaste 13 åren av livet ungefär.

Peppars benbrott som kostade oss närmare 50.000:- att reparera!!


Linnéa och Waldemar Blomster på tiden då Limpan var en hästtjej och inte ett fotbollsproffs.


Undertecknad själv och bästa Waldemar Blomster.


Emelie och bästa farmor för ett par år sedan, farmor lever livets lyckliga med de andra i himlen nu för tiden.


Peppar blir aldrig vis av erfarenhet, varje år sticker hon sig på en igelkott och varje år ser hon lika förvånad ut.


Bästa brudarna i Danmark. Ser verkligen ut som Nobelpristagare va?


Maria och Flowerhills Blue för massor av år sedan. Maria heter numera Eneman i efternamn och har en liten son som heter Algot. Lilla Blå bor hos en annan tjej nu för tiden och gör troligen samma bus fortfarande.


Ehhrrmmm ooookej


Linnéa tar en bärs i Danmark


Myran och Ährnst hemma hos Hildas mamma. I min värld heter han Eleganthästen men men ......


Peppar kylas av framför ACn en het sommar i Mantorp


Lilla systeryster


Undertecknad försöker sig på att rida den besvärliga Eleganthästen, det fungerade faktiskt riktigt bra till slut. Tyvärr hörde jag att han hade råkat ut för lite nytt trubbel nyss, hoppas att han blir sig själv igen snabbt. Härlig men svår kuse det där.


Bästa Empan i Danmark


Hilda och Myran


Och här är Myrans bebis Majsan (kommer inte ihåg hennes korrekta namn)Majsan är efter Ronaldinho H.


Krulligt!!!!!


Hamnar lätt i kategorin koola bilder


Underbara, älskade Waldemar Blomster. Här riden av Ulrika på Solla.


Brudarna på Palmestranden i Danmark


Undertecknad röjer i köket på Haga på den glada tiden när älskade mamma var i livet.

Vill man ha en telefon eller en kamera eller en dator? Eller allt i samma?

Och sedan jag kom tillbaka från kvällsgrejen med Peppar så hade dessa lagt in sig i den mest älskade fotomobilen.

iPhone i alla ära men fan vet om jag inte hellre skulle valt Satio om jag behövde välja, eller vi kan ju säga så här; fick en ny telefon på jobbet, en iPhone, du vet en sån som alla vill ha ... mmmm, okej nice ..or? Ingen täckning med 3 överhuvudtaget här, telefonen sög i sig 800 mailkontakter från Macen och det blev mina Kontakter. Om jag nu inte vill ha 800 kontakter i mina Kontakter, hur fan gör man då? Min gamla SE-mobil var grymt mycket smidigare eller så är det jag som blir gammal sååååå snabbt.

Köpte mig/oss en Satio på grund av flera anledningar. ust nu har jag den för att kunna bli nådd och för att fota o filma med. Kommer troligen vara den som vi sänder live ifrån nästa vecka..... vi får se, iPhonen är reggad och klar för livestream men med skakigt resultat så Satio kan säkert slå den även på detta. http://bambuser.com/channel/samuelsson
Oredigerad sanning, pytt i panna och tjatig bullterrier

Kör en liten koll på bilderna från privatmobilen. Alla bilder är helt oredigerade, vad tycker ni? Håller den måttet? 12,1 megapixlar står det på den så den är säkert fiiiiiin. Vet inte om det är jag som fokuserar kasst eller om mobilen inte skärper upp det som jag vill skärpa upp men, men så här blir det i alla fall. (alla bilder i detta inlägg är från mobilen)Sitter just nu med kvällsmaten framför datorn och bloggar. Alla i den här familjen vill äta på skumma tider, Staffan käkade för en timme sedan, jag äter nu och Olof kommer troligen äta om två timmar, trevligt att ha gemensamma måltider ;-) Det bli så ibland helt enkelt när alla jobbar och fixar o tränar o grejar på olika tider.

Är så grymt nöjd med senaste numret av tidningen! Det känns ju smått sjukt att se fram emot att få tidningen i brevlådan när man har jobbat med den i en månad, levt med den, sovit med den, korrekturläst den, researchat fram den, letat bilder som en dåre, skrivit, mailat, pratat med alla känns det som.

Sen, nu när den äntligen kom i tryckt version så infinner sig en känsla av nöjdhet, mycket nöjd faktiskt. Det är en skön känsla, mycket skönare än den gången jag upptäckte två grymt hemska misstag när den redan var tryckt och skickad ........Nu sitter Peppar med den här blicken brevid migDet är nu jag vet att det är dags för LÅNGPROMENAD! Det lilla äcklet ville inte röra sig alls idag, har dragit/stått med henne på promenad tre gånger redan idag men då var det för varmt tydligen. Nu jävlar ska det gås säger hon nu, tack, tack för det. Nu vill ju jag gå och sova ........

Ha en skön kväll alles!

Ledighet skapar mer stress... dags att tänka till, planera och röja i tid!!

Satt just och gick igenom veckorna fram till semestern och kände hur stressen bara grep tag i mellangärdet på mig. Redan näst, nästa vecka måste jag ta ut semester för flytten sedan har jag ju 6 veckor plus 3 dagar plus 80 timmars övertid att plocka ut. Känns högst otroligt att det ska funka men jag ska verkligen försöka få en riktig semester i år. Ska skriva kontrakt med mig själv att jag inte får svara på jobbmail eller samtal när jag är ledig!! Hela nästa vecka kommer att slukas av World Bioenergy i Jönköping efter den veckan var det lediga-flytt-veckan och sedan är det bara 3 veckor till Midsommar!!! SHIT vad fort det har gått från vinter till sommar i år!

Fast ...... lite skönt ska det bli att bada igen ;-)Hittade lite smarta tips på www.stressamindre.nu

De flesta tycker att det är underbart när ledigheten äntligen kommer. Tyvärr skapar också ledigheten stress för många människor. Så mycket skall hinnas med, så många ska besökas och så mycket ska upplevas. Det kan vara bra att ha en personlig strategi för hur nedtrappningen skall ske.

Redan nu kan du tänka på att i första hand fokusera på att avsluta så mycket som möjligt hellre än att påbörja nytt om det är något du kan planera själv.

Boka in "röjdagar" i din almanacka och ta tag i gamla surdegar som ligger och knager i samvetet. Det är befriande att få saker och ting gjorda! Grovplanera höstens aktiviteter och släpp sedan taget om det.

Ta en liten mental hållplats och reflektera över vad som hänt i denna termin. Vad har fungerat bra i ditt liv och på ditt jobb. Vad skulle du vilja ändra på nästa termin. Vad vill du ha mer av/mindre av resten av året? Att stanna upp ibland tror jag är en förutsättning för utveckling och livslångt lärande.


Roadkill till middagSambons beeeeeste vän var i Texas nyss, detta ska tydligen ätas ikväll!!

Strålande, ledig fredag!

Tillbringar min lediga fredag på en fabrik/verkstad i Göteborg ...... sambon jobbar och jag passade på att ta med Peppar på en låååång härlig vårpromenad . Förhoppningen är att komma ifrån verkstadslokalerna i tid så att vi kan fixa en skön grillmiddag till kvällen. Älskar min nya mobil btw, SE Satio med 12,1 megapixelkamera och täckning!!! Visst är det härligt med Telia ibland?

Man kan hitta skumma sorter här nere tydligen .....Peppar lade sig på post mitt i dörrhålet till köket hos CleanBurnJag passar på att chitchatta med Carin under tiden grabbarna jobbar.

Lilla Carin och stooooooora Ambra


Fornby och djursjukhus på samma promenad

Peppar gråter!!! Hon blev tvingad till miljöträning och vägning på djursjukhuset på lunchen idag, men först gick vi och strosade i Fornbyn, det var betydligt skojsammare sa hon. Nästa lunchutflykt får bli veterinärmuseumet som ligger i samma kvarter.OJ gammal gravsten, 1690!! Det finns historia i Skara den saken är klar.


Ser inte skrämmande elektriskt ut .......


Modell äldre sågverk, vindsåg!!Blir inspirerad av alla goa´bloggar

Den här riktigt träliga måndagen får i alla fall en lite gyllene avslutning när jag slukar "mina" fina och roliga bloggar. Tack alla ni som orkar och får till det med bloggandet varenda dag och vissa av er flera gånger per dag. Det är otroligt inspirerande!!

Så ....... en vacker dag kanske till och med jag har någonting att berätta förutom att jag har jobbat, ätit, gått med hunden, jobbat, fikat, jobbat, varit i stallet och nu ätit igen ....... så trååååååååkig måndag. Avslutades med ett skitkasst dressyrpass med Ambra, jag red som skit och hon var rätt så ointresserad av en ryttare som rider som skit kan man ju säga.

Tack till bästa sambon för att han försöker!!

I min lilla blogg-samling ligger bland många andra dessa två beundransvärda tjejer, tycker att de är modiga, snygga och otroligt duktiga!

Denize

och

Becka

Helt plötsligt tyckte jag visst att min tandläkare var helt okej .....

Förutom hakarna i överkäken så har Ambra något som veterinären aldrig hade sett i munnen, ovanligt med den hästen?? Ehhh not! Allt med henne är sådant som ingen sett förut!! Spricka i pannbenet - check, bula grande på framsidan av kotan vänster fram - check, två enorma knölar i tiiväxtzonerna i pannan - check (vid 10 års ålder borde kanske tillväxtzonerna ta och andas lite eller?) och nu då även som veterinären uttryckte det "men vad i hela h-tet är det HÄR??, har hon en svampvårta i tandköttet?"

Visst låter det mumsigt hörrni?? En SVAMPIG VÅRTA på tandköttet ...... mår illa fortfarande faktiskt........

Nu har vi i alla fall avklarat andra av minst tre tandläkarbesök, nästa gång blir det kliniken för en hake låååååångt bak som måste tas med någon typ av avancerad maskin som jag förstod det. Som avslutning på hennes redan hemska dag så fick hon en dos avmaskning. Tror att hon avskyr sin matte just nu faktiskt.Tur att hon har en trevlig vän att mysa med i hagen i morgon.

Hennes matte ska ta och mysa med god mat, trevligt sällskap och kanske något skoj på TV? Eftersom jag aldrig ser på TV så är jag helt vilsen när jag väl planerat för det, brukar se det jag vill, när jag vill direkt på datorn men nu ska jag ju försöka vara social också, detta blir svårt ;-)

Ha en skön fredagskväll!!

Peppar hälsar till alla sina vänner oxå!


Man blir glad vare sig man vill eller inte

Även fast jag känner för att sura och vara ett allmänt PMS-monster så måste jag erkänna att det här krabaterna får mig på betydligt bättre humör, snart kanske jag till och med orkar vara lite skojsam i bloggen .....

Här är stjärnorna för dagen i alla fall


Kallt som fan, nedgrävd i papper och snart flytt

Allvarligt talat!! Det är 2 grader och spöregn på diagonalen, snacka om att våren fick ett bakslag. I går satt jag på uteplatsen på framsidan, solande och läste en god bok som man brukar säga och nu är det underställ och termobyxor som gäller. För kvällspromenaden med Peppar är det regnställ och hundtäcke också, kommer att bli en höjdare ..... eller inte!!

I övrigt har jag varit under ytan helt en tid på grund av "viktiga papper att sortera" bland annat. Vi flyttar ju första juni och det fanns en hel del att greja med innan dess insåg jag. Säga upp alla avtal hit och teckna nya till lägenheten i stan till exempel, kan ju vara kul att ha lite el när man flyttar in kanske? När jag väl började bläddra runt bland alla papper, räkningar, avtal, garantibevis på diverse prylar, kvitton med mera med mera så insåg jag att det fanns helt onödiga utgifter som ska kapas. När jag kom till den insikten blev ju grävandet bland papper ännu mer hysterisk men nu tror jag att vi närmar oss en vettig sortering på hela härket. SKÖNT!Hade tänkt rensa hjärnan med ett härligt pass med Ambra men där gick jag bet, lilla sessan hade fått ett litet sår på vänster bak igår, idag var det svullet och hon kändes oren och allmänt ur slag. Vilodag för henne med andra ord och kvällsfodring för mig. Utan kladdkakan och kaffet hos Carin så hade detta varit en jäkligt trist tisdag faktiskt.

Nu försöker jag fokusera på glada saker istället annars blir jag helt sur på all tristess. Det kommer att bli underbart med nya lägenheten, den är så himla fin och nära till pölen Vänern, nära till stallet, nära till resecenntrum, nära till centrum (eller ja, vi bor ju i stan och stan är inte större än att centrum typ ligger 1 minut bort) Ska hur som helst bli en njutning att bo med så högt i tak, höga fönster och helt nyrenoverat!!!! Me like!

Tar min trista inställning för dagen och kastar mig i en soffa istället. Gulligt av er att ni ens ids kolla den här bloggen som för tillfället är under all kritik. Kram på er!!


RSS 2.0