Tisdagar

är min värsta veckodag!! På måndagen sitter liksom helg-känslan kvar i kroppen lite grann och jag brukar känna mig laddad när jag fixar veckans planering och to-do-lists. På tisdagen däremot, efter en ofta halvt sömnlös natt på grund av min hysteriska planering, så har kraften dämpats markant. Tisdagar är hemska!! Men imorgon är det onsdag och då brukar deppigheten rätta till sig och beslutsamheten ta över, ni vet känslan det-här-SKA-jag-fixa.....

Nehepp, dags att på allvar bita tag i den här tisdagen då. Kanske blir bättre om jag lägger lite extra krut på smink och kläder så att jag i alla fall inte ser ut som jag känner mig typ.

Efter helvetesvinter kommer en ny tid va?

Det sista som överger människa är hoppet sägs det............Dags

att flytta in altanmöblerna kanske?


Misärsemester!!!

Sorry för dålig uppdatering av bloggen. Har ägnat de senaste dagarna åt att köra omvägen via broarna i Danmark för att komma hem med min illblödande sambo. Efter Öresundsbron i snöstorm så pallade vi inte att köra hela vägen hem så det fick bli en oplanerad övernattning också och ett snabbstopp vid ett jobbslott. Ni kan inte fatta hur jävla segt det var att avverka 80 mil UTAN att få ha den där sköna semesterkänslan i kroppen.

Hann bli ordentligt förbannad på danska bilister också, kör som idioter i snöstorm och ishalka. Extra intressant blev det när vi kom upp på bron. Genom tunneln är hastigheten 90 när den sedan övergår till bro så möts vi av lite dubbla budskap; Varning för isbelagd vägbana och hårda sidvindar! Ny hastighet 110!!! :-0Överlevde i alla fall resan trots att ingen av oss har sovit i mer än 1-timmaspass den senaste veckan. Under resans gång så passerade vi två danska sjukhus oxå som snabbt konstaterade att det största blodkärlet man har i näsan var trasigt. No shit Sherlock! Det stormblöder ju helt galet!! Fick lite specialmaterial att plugga igen med och en spännande ballong som egentligen inte fick sättas av andra än utbildad personal.Kändes ju safe att jag skulle göra det, not!!

Kändes sjukt skönt att komma hem till Lidköping och få en tid hos en läkare.Lättnaden var verkligen enorm när vi väl landade på Torngatan igen. Åkte iväg till stallet ganska omgående, behövde verkligen lite egen tid efter en veckas vakande 24/7 på blödandet. Kom hem god och glad och förberedd för att laga en het tacomiddag och ett glas rött.

Möttes av kaskadblödande sambo, etsningen från tidigare på dagen hade brustit grande. Okej, ett till badrum att sanera, skrubba och skura. Sen blev det jourcentralen/akuten och jag var ganska så jävla urförbannad på sjukvården vid det här laget. Tror att de som mötte upp oss där fattade det lite grann, ny läkare etsade och brände fem gånger innan han konstaterade att "det här håller om du är försiktig, annars blir det KSS och operation"Nu har det hållt sig i ett dygn så vi hoppas på det bästa igen då efter 8 dagars misär, massor av pengar bortkastade på semesterhus, ro och frid som gick helt åt helvete och det där med att komma hem utvilad efter en semester kan ni bara glömma, har troligen aldrig varit så sliten som jag är nu.

Men ... huset var fint i alla fall ..... synd bara att vi inte kunde njuta av det alls


En annan sak också .....

otrevliga kommentarer till blogginläggen kommer att raderas omgående. Gillar man inte det jag skriver så kan man helt enkelt skita i att läsa bloggen, svårare än så är det inte.

Ibland blir det inte som man har tänkt sig ...

Stackars, stackars min sambo!! Hela natten har han varit upp med gruvligt näsblod. Anar att vi får uppsöka en dansk doktor som kan bränna det blodkärlet på måndag. Nu äntligen har han fått en paus i blödandet och somnat helt utmattad i soffan. Ni kan ju förstå hur arg och deppig han var när jag kom upp, planen med att bubbla med en öl i handen efter en låååång natts sömn och sovmorgon gick liksom helt åt helvete. Inte nog med den läckande snoken för när han ändå skulle envisas med bubbelbadet så flippade hela systemet ur!! Fullkomlig katastrof när den helt plötsligt började bubblad hysteriskt och skickade ut allt äckligt smuts som fanns någonstans i reningsdelen antagligen. Så den planerade, härliga morgonstunden slutade med att Olof badade i ett galet och smutsigt bubbelbad med blodet forsande .....

Satsar på en bättre fortsättning på dagen!!


Värd detta!!

Efter sjuhundra bedrövelser, fyra flyttar, tårar och tandagnisslan och livskris grande utan semester så känner jag att jag faktiskt är värd det här. Sitter mest vid poolen och pratar skit med världens bästa kille just nu. Ompysslad, matad och nedbäddad blir jag också - SEMESTER!!!


Min stilfulla sambo ......

har en väldigt exklusiv necessär som han stolt tog fram när vi skulle sminka oss innan middagen i går ......Nu på morgonen började Olof med att skrämma slag på mig. Väckte mig genom att meddela at han inte kunde få stopp på blodet, snacka om att flyga upp ur sängen med hjärtslag! Som tur var så var det "bara" en näsblodskatastrof. Känner mig dock lite halvorolig eftersom vi fick åka till doktorn förra året det hände. Var hittar man en öppen vårdcentral mitt i Danmark måntro???

Kom rejält med snö i natt också så nu är det riktigt vackert ute. Snart dags att bege sig mot huset men innan dess ska det ätas enorm frukost och shoppas lite grann.Semesterstarten

började tidigt och mörkt .........sen drabbades vi lite av speldjävulen...

och då började solen skina minsann ..fast det var också det enda vi fick se av solen idag

Nu har det verkligen rättat se te inkvarterade på en äkta dansk Kro.

Snart dags för luxusmiddag i den prisbelönta krogen :-)

St. Binderup Kro blev i året 1871 indrettet i de nuværende bygninger, hvor der tillige var bageri og købmandshandel, men kroens historie går helt tilbage til år 1617, og i 1749 tildelte Kong Frederik V kroen kgl. privilegium. I dag er kroen efter nænsom men gennemgribende om- og tilbygning en af Danmarks mest autentiske med helt sin egen stemning.

Hele året rundt har vi specielle tilbud på week-end og ferieophold. Beliggenheden er et naturligt udgangspunkt for udflugter til feks. Rold Skov, Limfjorden, Kattegat og de dejlige badestrande ved den jyske vestkyst. Lystfiskere kan glæde sig over mange fine fiskemuligheder i nærheden af kroen. Golfentusiaster vil nyde den korte afstand til en eksklusiv golf-klub. På kroen forefindes bordtennis, fodboldspil, air hockey, dart og billard.


Instruktioner - eller livet med hund

PEPPAR

BETÄNK att det är en mycket enkel hund. Hon kräver inte brukshundsklubb, lydnadskurser, spårträning, 6 km i spåret löpandes x 3 osv osv ……. Så var  tacksam för att ni får ta del av hennes kärlek, vårda den väl och stäng henne fan inte ute från rummet ni sitter i så att hon får leva typ avskärmad en vecka!! Eftersom jag har apterat webscams i hela våningen så lär jag se var hon är …….

Morgon (07-08)

Frukost –  lite mindre än ett halvt mått  torrmat PLUS mjukmat (ca 3-4 skedar) ihopmosat med mediciner

- Ursofalk 1 kapsel

- E-vimin 1 kapsel

- Kefavet 1 tablett

DROPPA ÖRONEN 5 droppar i varje hörselgång o massage

 

Mitt på dagen innan lunchprommis typ.

1 Zentonil Advanced

Dela den i två delar och mosa runt med ngt hon gillar. Mjukmat, köttfärs i korv ….

MEN eg ska hon fasta innan o efter så TÄNK

 

Kväll 17-tiden

Halvt mått käk

-Kefavet 1 tablett

DROPPA ÖRONEN

 

Minst 3 prommisar per dag.

Se till att hon skiter på kvällen!

Vid 22-23-tiden kan hon sova för kvällen helt om ni har rastat henne innan.

 

Tassbad – 3 min per tass LÖRDAG – MÅNDAG – ONSDAG


 


Kvällens Ambritt-Klipp

Tänk vad tidseffektivt det blir när en rider samtidigt som den andre släpar hinder och mockar ..... synd att det alltid är jag som är den andre bara ....
Tack för hjälpen Julia ;-)


På fredag eftermiddag

är jag här ......även om det inte är sommar så ska det bli så himla härligt med semester!!

Det artar sig..

Ambritt och Julia lär känna varandra, testar och testar igen, försöker med nya trick och testar lite till ...
Kan nog bli bra vart det lider. Skönt att Julia är så ambitiös samtidigt som jag är så sönderstressad, passar liksom ganska bra.Här ser man ganska tydligt Ambras favorit-smita-ifrån-jobb. Nickar och hänger samtidigt och blir helt tygelhalt......
Rättar till sig med ännu mera drivning och lite mer höjd i nacken.Nu orkar jag inte mer idag. Får bli en tidig kväll med bullismys grande. Har sjukt dåligt samvete över att jag har tvingat ut henne på promenader och hånat henne för hennes lathet när hon har en inflammation i tassar, ben och lymfkörtlar, blir typ tjutfärdig av att tänka på det :-(

Peppar, peppar ......

Vi skulle tagit hårdare i trä tydligen.....

Hela huden har kraschat då dietfodret för levern innehåller kopiösa mängder fisk tydligen.
Vet. visste att hon var allergisk mot det men vi hade inget val just då, alla var bara glada att hon överlevde.
Nu är hon totalkass med inflammationer i alla tassarna, inflammation i öronen och totalkli på kroppen.
Känns sådär att lämna henne till Staffan och åka på semester en vecka faktiskt....

22 dagars antibiotika
14 dagars örondroppar
Nytt specialfoder, bara att slänga allt redan inköpt dyrt specialfoder då, fan vad surt!


Stress och ny hästblogg

Hör hur någon frenetiskt skrapar bilrutor utanför. Känns sisådär lockande som första projekt för dagen. Har ganska så hetsigt schema idag också, en jäkla tur att vi snart är lediga innan vi båda går i väggen av stress och måsten. Julen orkar jag inte ens tänka på känner jag, får beta av ett projekt i taget nu bara. Första aktiviteten idag lär ju bli att ta hand om alla annonsörer som måste bokas på innan semestern!

Innan lunch har jag en tid med Peppar på kliniken igen, trodde att jag kanske skulle slippa mer strulande med henne nu ett tag men inte. Misstänker att hon har fått en allergisk reaktion på dietfodret som hon får för sina leverproblem. Huden spricker på tassarna, öronen kliar och vätskar och i nacken är hon skorvig och skruttig.

Därefter fortsätter en låååång jobbdag som avslutas med ett mastodont-dressyrpass på den obstinata hästen. Hann inte rida henne igår alls så idag lär det ju vara en härlig upplevelse..... Sista punkten på schemat är kvällsfodring och sen kommer jag troligen somna ganska ovaggad.

Ha en härlig tisdag!!

Ni kan gärna kika in hos Julia och hennes kusar om ni har lite tid över.

Kör försiktigt i kväll!!!!

Riskklass 1

Fenomen snö/is
Tid nov 15, 11:25 → nov 16, 11:25
Område Sydväst Vänern

I kväll risk för snabb tillfrysning på våta vägbanor.

Riskklass 1

Fenomen snö/is
Tid nov 15, 11:25 → nov 16, 11:25
Område Norra Västergötland

I kväll risk för snabb tillfrysning på våta vägbanor.

Osams

Är inte överens med min kuse längre!!

Återfall i nervbryt igår, kunde inte skritta, inte göra halt, inte står still, inte ens gå i korrekt riktining.
Kunde däremot göra allt som hon inte ombads att göra såsom; stegra sig, kasta sig i cirklen, piaffera, backa hysteriskt på asfalten, dra iväg järnet så fort vi skulle gå i annan gångart än skritt .... osv osv...

Det här bettet var en dålig, riktigt DÅLIG idé att rida ut på!!!!

I övrigt har helgen varit riktigt mysig trots skitväder, har dock inte fått någor jobb ur händerna så nu är det fullt ös som gäller måndag till torsdag. På fredag bär det av mot Danmark och en veckas semester!! Känns jäkligt välbehövligt eftersom jag ägnade hela sommaren åt att flytta runt och ha livskris typ..

Ska skärpa mig med uppdateringar, lovar det.

Simma lugnt nu alla!! (för simma lär vi får göra snart, regnet står som spön i backen här)

Steget från C-ponny till Ambra ......

kan ju tänkas väl stort för en normalbegåvad människa men det var inget som hindrade Julia, oräddast i världen. Nu ikväll hängde hon glatt med på dansk, halvgalen hoppträning första gången hon red kusen ...... Båda överlevde!! Kolla proportionerna ryttare - häst :-) Observera kommentaren från danske tränare på sista videoklippet "Betänk att det är en dressyrhäst du sitter på" ....... vad menas med det månntro??


Bad hair day!!

Näää, jag lovar, jag duschade inte och hade fingrarna i eluttaget i morse ....... vissa dagar är värre än andra helt klart


Sverige suger

Skulle ha stannat där jag var 06.00 i morseIstället fick jag ägna mig åt krypkörning i snöstorm mellan Lidköping och Skara bara för en LADDSLADD!Tur att jag är så pervers med att samla på fina anteckningsböcker. Den här kom väldigt väl till pass idag för att jag skulle iddas ta tag i arbeitet.


I love this Doctor!

Q: Doctor, I've heard that cardiovascular exercise can prolong life.  Is
this true?

A: Your heart only good for so many beats, and that it... Don't waste on
exercise.  Everything wear out eventually.  Speeding up heart not make you
live longer; it like saying you extend life of car by driving faster.  Want
to live longer?  Take nap.

Q: Should I reduce my alcohol intake?

A:  No, not at all.  Wine made from fruit.  Brandy is distilled wine, that
mean they take water out of fruity bit so you get even more of goodness that
way.  Beer also made of grain.  Bottom up!

Q: How can I calculate my body/fat ratio?

A: Well, if you have body and you have fat, your ratio one to one.  If you
have two bodies, your ratio two to one, etc.

Q: What are some of the advantages of participating in a regular exercise
program?

A: Can't think of single one, sorry.  My philosophy is: No pain...good!

Q:  Aren't fried foods bad for you?

A:  YOU NOT LISTENING!  Food are fried these day in vegetable oil.  In fact,
they permeated by it.  How could getting more vegetable be bad for you?!?

Q:  Will sit-ups help prevent me from getting a little soft around the
middle?

A: Definitely not!  When you exercise muscle, it get bigger.  You should
only be doing sit-up if you want bigger stomach.

Q:  Is chocolate bad for me?

A:  Are you crazy?!? HEL-LO-O!!  Cocoa bean!  Another vegetable!  It best
feel-good food around!

Q:  Is swimming good for your figure?

A:  If swimming good for your figure, explain whale to me..


Q:  Is getting in shape important for my lifestyle?

A:  Hey!  'Round' is shape!   Well... I hope this has cleared up any
misconceptions you may have had about food and diets.

And  remember:

Life should NOT be a journey to the grave with the intention of arriving
safely in an attractive and well-preserved body, but rather to skid in
sideways - Coke in one hand - chocolate in the other - body thoroughly used
up, totally worn out and screaming "WOO-HOO, what a ride!"


AND.....

For  those of you who watch what you eat, here's the final word on nutrition
and health.  It's a relief to know the truth after all those conflicting
nutritional studies.  

1. The Japanese eat very little fat and suffer fewer heart attacks than
Americans.

2. The Mexicans eat a lot of fat and suffer fewer heart attacks than
Americans.

3. The Chinese drink very little red wine and suffer fewer heart attacks
than Americans.

4. The Italians drink a lot of red wine and suffer fewer heart attacks than
Americans..

5. The Germans drink a lot of beer and eat lots of sausages and fats and
suffer fewer heart attacks than Americans.

CONCLUSION: Eat and drink what you like. Speaking English is apparently what
kills you.

Bullar o headsetHär leker Olof hela kvällarna nu för tiden. Började i lördags med lasagneprojektet, vidare med kanelbullar, pastamiddag och nu köttsoppa för en smärre armé. Han tror att hans barn ska behöva svälta ihjäl bara för att han ska bort på jobb ett par dagar ..... snacka om att han har sådär stort förtroende för min matlagning (vilket betyder att jag har lyckats med min plan, nu behöver jag aldrig laga mer)

Jag brukar leka kontor medans sambon är vuxen, tycker att det är en betydligt roligare lek. Just nu känner jag att jag har varit alldeles för seriös på jobbet idag och alldeles för stressad för hela den här bloggen börjar urarta i bebisspråk och tankebanor som hör hemma hos en treåring ....Apropå just barnsligt och urartat så kan ni ju tänka er hur smart och proffsig jag känner mig när jag sitter i telefonmöten och måste ha det förbannade iPhone-headsetet som ett träns över ansiktet för att folk ska höra vad jag säger. Hur fan kan man misslyckas med ett headset av den simpla varianten?? De har funnits på marknaden i hundra år så varför, varför, varför kunde inte Apple snappa upp de bästa detaljerna från de som fanns och sedan slipa till det lite extra? Var man bara tvungen att göra det The Apple-way och skita i all erfarenhet från innan???? Blev skit av det i alla fall.Bästa Ambra var bästa hästen idag också!!!och i morgon får de leka i snön såg jag precis, massor av snö tydligen. Skojsamt för kusarna och nice att vintertäckena är på :-)

Utevistelse och betesgång för hästar
Du bör ge din häst möjlighet att röra sig fritt i rasthage eller motsvarande varje dag. Observera att en ny regel gäller från och med den 1 augusti 2010 då du ska se till att din häst dagligen har möjlighet att röra sig fritt i sina naturliga gångarter.

Sprakande färger men blek och grå ändå

Härligt väder! Kristallklar luft och underbara höstfärger. Det planerade dressyrpasset för vänta till en annan dag här ska varas ute så mycket det bara går, jag vill ha rosor på kinderna i eftermiddag. Började jobba på rosiga kinder direkt på förmiddagen, Peppar och jag traskade runt staden ett varv och kollade in skyltfönster, änder, barn, pensionärer, ungdomar, andra jyckar och alla mysiga gamla trähus.Visst skulle man kunna ha en flock sådana här lampor i fönstret till jul istället för fula adventsljusstakar?

Skönt med en utedag eftersom största delen av dagarna sista tiden har bestått i att sitta framför datorn med jobb och planering, affärsplaner, fakturamalla osv osv..... Då blir man blek och grå och att dessutom har så skruttigt hår just nu gör att det får se flötigt ut med inkammad inpackning i på dagtid. Nej usch nu åker jag till hästen och hoppas att jag ser roligare ut i kväll ;-)Blir ingen kvällsbild, ser lika sliten ut än ungefär fast nu är jag tröttast i EU också ...
Hade en härlig stund med Ambra i alla fall, kunde till och med rida i de nya vinterridskorna fast det kändes som att stoppa ner fötterna i ett par pjäxor! Riktigt kände den där kalla känslan i magen som jag får av slalom, pjäxor och fjäll när jag stolpade ner för trappen med fotlederna låsta och den där äckliga tvångskänslan av att knät är det sista böjbara på kroppen innan marken typ. Usch jag avskyr slalom och pjäxor men nu kanske jag kan vänja in mig lite när det trots allt gick att rida i eländesskorna........  (jag var VARM i alla fall även om jag var allt annat än snygg och lite tvångsmässig i tanken då)

Finaste, underbaraste, bästa Supernannyn AMBRA!
Idag var hon fantastisk nanny åt Time Out, skyddade honom mot alla bilar, fyrhjulingar, bebisar och barn, båtar, presenningar, joggare och stavgångare samt även mot en byggarbetsplats som brukar svälja svenska halvblod levande ......

Det sliter så lite .....

Min sambo brukar säga så när jag säger till exempel "tack, vad gulligt av dig" eller något liknande. Jag tycker det är ett fantastikt sätt att se saker på. För det är ju faktiskt så, att många saker som man gör som gör andra glada, tacksamma, nöjda, stolta och så vidare faktiskt sliter så lite. Det sliter så lite att säga några uppmuntrande ord, att ge någon en kram, att svälja sin irritation och istället försöka se saken från ett annat håll. Dessutom kan glädjen studsa tillbaka om man har tur. Det gjorde den idag för min del, jag blev säkert lika glad för den "studsen" som personen blev för min urspungskommentar.


Äntligen!!!!

Livet blev genast lite lättare, krävdes lite morfinpreparat till mitt revben och en ohalt häst men nu känns det bättre!
Stort tack till Camilla som tog sig tiden att rida även min kuse idag!Filmen nedan kommer kanske snart att synas ...?
Har bearbetats i en halvtimme nu....


Inga svordomar i rubriken .......... GAAAHHHHHH!!!!

Så gick det med den igångsättningen av Ambra. Lagom till att hon blev fräsch så rasade jag ihop av EP och slog mig halvt fördärvad. Har en revbensfraktur mellan skulderbladet och ryggraden, det gör galet ont så fort jag rör mig. Fick ett rör med roliga piller av läkaren som jag pillar i mig efter bästa förmåga för att kunna ta mig upp ur sängen. Jagar nu runt efter lämplig kamikazepilot som vill köra lydnadsövningar med överladdad Ambritt. Prognosen för revben var ju sådär upplyftande .....

"Revbensfraktur

En spricka på ett eller flera revben ger smärta inom det område av bröstkorgen där frakturen finns. Det typiska är att det gör ont särskilt vid djupandning, hosta, nysning och när man skrattar. Du kan få problem med att sova, det gör ont när man vänder sig i sängen. Smärtan tilltar sakta första veckan efter skadan och avtar sedan för att i allmänhet försvinna efter ungefär tre veckor.

Du kan komma att behöva ta smärtstillande mediciner. Du behöver inte komma tillbaka till sjukhuset för kontroll. En revbensfraktur ger vanligtvis inga framtida besvär."

TRE veckor, är de skojiga eller??? Tänker skippa ridningen ett par dagar sen får det vara bra, kan det inte ge framtida besvär så är det ju bara att bita ihop, kan inte förvärra något i alla fall.

Som pricken över i:et så ska sambon åka iväg på jobb i Skåne idag oxå så jag blir lämnade åt mitt öde här, stapplande runt som en pigg 178-åring typ. Peppar lär bli nöjd med de promenaderna om jag känner henne rätt.


Hopplös Höst och Häst som tränar levader....Spöregn för andra dagen i rad. Bråttom till jobbet. Hunden hatar vädret. Ambra har fått börja skritta nu efter tre veckors vila. Hon har lagt upp ett eget träningsschema. Vi börjar med överilad skritt, går vidare till halter med inslag av sidostepp, halter med avslutaning i levad, halter med sken-baklänges osv...... Funderar mycket starkt på att låta henne galoppera idag, borde vara skonsammare med samlad galopp än det här hysteriska utbrotten. Hon hatar att stå still, hatar att bli bestämd över. Nu jobb!!


RSS 2.0