Grattis Julia & Rocky, det var ni värda!!!

Världens bästa ponny med vidhängande människor har varit i Alingsås och visat upp sig idag. Coolaste och snabbaste Rocky och Julia kammade hem en blå rosett i högsta klassen för dagen. Helt makalöst hur ponnyn kan stå och se ut som en hundraåring på tävlingsplatsen och sedan förvandlas till Superspeed-snabbaste-svängarna-i-EU-ponnyn när han kommer in på banan, skulle vara lycklig om jag kunde få till en promille av den kvickheten i Ambritt ;-)
Omgörning och uppgradering av lgh till 2.0 typ

Fredagen började med en nätt lite biltur till Örebro. Här bor vår mediabyrå/reklambyrå som ska göra om tidningen inför nästa år. Jag har inte fattat hur många delar det finns i en layout kan jag säga. Trodde i min enfald att det var så enkelt som rubriker, brödtext, mellanrubriker osv .... sen att man tydligen kan trolla med avstånd, bildinstruktioner, olika typsnitt och storlekar och färgpaletter i oändlighet hade jag liksom inte tänkt på. Jäkla tur att "min" Malin kan sånt!!Blev glad och alldeles inspirerad av omgörningsgenomgången så jag bestämde mig för att uppgradera våningen i stan till version 2.0 på vägen hem. Eftersom jag bara hann flytta in innan jag flyttade ut alla mina grejer för att nu ha flyttat tillbaka så har det vatrit lite skum möblering på våra boenden. Planen nu är att samordna oss till lägenheten igen, så som det var tänkt. Ibland blir det tydligen som man har tänkt sig bara det att det tog lite omvägar den här gången ......Biblioteksdelen fick nya gardiner, eller fick gardiner kan man säga, det har varit öde här. Nästa steg är att få dit alla böcker, lite fattig bibblanstämning utan böcker ;-)


Nya gardiner köket blev reducerade till en gardin (den andra hamnade typ i diskstället ....)


Och så lite förvaring för mina hästkläder (har en tendens att dekorera badrummet med diverse hästplagg som jag vill ha nästa dag oxå ..... ;-)


Nu RUSA iväg, ponnytävlingsdagen drar igång om exakt 15 minuter!!!!!!

Skönt att ha ridhus ibland

Storm och regn i eftermiddag ........


En strimma av hopp

Åkte till stallet igår utan särskilt stora förväntningar på Ambra då hennes hälta verkar hänga kvar trots vila och festliga mediciner. Jobbade lite med, enligt Ambra fåniga NH-övningar och när hon blev alldeles för frustrerad över att behöva lyda så linade jag henne några varv. Döm om allas förvåning när hästen travar iväg klockrent och fortsätter så en bra stund :-0

Det blir vila idag också och eventuellt veckan ut för säkerhetsskull men det känns betydligt lättare att åka till stallet idag i alla fall. Men hörrni, först väntar ju en fantastisk arbetsdag full av nya utmaningar, eller hur?!!


Sjöutsikt

från stugan idag .... skridskobana snart tror jag....


Akademisk ridning och NH med trickträning

är vad jag har ägnat kvällen åt. Tre timmar sittande på en pinnstol i ett svinkallt ridhus, vad gör man inte för konsten .... eller vad man brukar säga. 25 minuter i skållhet dusch fick dock fart på blodcirkulationen igen så jag överlever nog. Himla härligt att se ridsporten/hästsporten från ett helt annat perspektiv faktiskt, fick massor av inspiration och tänker testa lite grundläggande grejer med Ambra framöver. Kan ju passa på att trixa runt lite med henne nu från marken när hon ändå ska hålla på och vara halt. Vi ska börja försöka få tag på både inner och ytter bakben från marken. Låter kanske simpelt men jag har en stakr föranins om att det kommer att bli jäkligt svårt att få henne att gå i sluta längs med långsidan bara av att jag styr hennes huvud och går baklänges framför henne, hur fan ska jag kunna påverka hennes yttre bakben som då befinner sig minst tre-fyra meter ifrån mig?? Tål att öva på helt klart.

Så här avslappnad ska Ambra och stå i halterna direkt efter galoppjobb och passage .....74 bilder från kvällen finns här: Hällekis Säteri -Akademiskt och NHOkej, att gå sidled ut med tunnor under magen kanske är att begära liiiiiite för mycket av min häst, eller vad tror ni?

Innan den lilla utflykten fick jag rida en riktigt härlig häst, Modesty Blaise. En fälttävlanshäst som bor i samma stall som Ambra och som är fantastikt trevlig. Att det var en taggad kuse visste jag men lite oväntat var det minsann att fräsa runt på en sådan snärtig och liten (165-167 cm) häst efter att bara ha suttit på 180 cm Ambra i ett och ett halvt år. Roligt hade vi i alla fall och lilla gumman fick springa av sig överskottsenergi efter att ha stått inne hela dagen på grund av dåligt väder. Ambra fick skritta/ledas i ridhus med supersnälla Anna då jag fick bråttom värre till clinicen. I morgon ska A och jag börja leta efter alla bakbenen, enligt intruktören idag ska man hitta fyra bakben till slut :-0Nu är det dags att dra dubbla täcken över huvudet så att inte kroppen går in i förfrusen-pinnstols-ställning igen ;-)

Hästtäcket som vägrade dö

För 8 år sedan ungefär så hade jag precis köpt min häst Waldemar Blomster. Han är tyvärr i himlen nu men hans vintertäcke hänger minsann med fortfarande. Det är ju helt sanslöst när man tänker efter. Förra vintern köpte jag tre vintertäcken till Ambra varav tre är trasiga, platta och allmänt skruttiga nu i år. Men WBs gamla silvertäcke är fortfarande 1 HELT och 2 har passformen kvar.

Så här såg det ut på bästa Waldemar för 3 år sedan (redan då trodde jag att det sjöng på sista refrängen ...)Eftersom Ambra umgås med lite tvivelaktigt sällskap på dagarna så går det åt en pansarrustning för att skydda hennes täcken så nu har silvertäcket fått konverteras till överdragsrock. Detta är endast på grund av att Ambra och redan nämnda sällskap hade någon typ av sektliknande ritual med innanmätet i just det täcket förra vintern. Båda hästarna stod på täcket och fullkomligen slet ut stoppningen ur det när jag svängde in på gården, tur för dem att jag inte hade ett vapen just då kan jag säga.

Ambritt trivs dock bäst naken, det visade hon med önskvärd tydlighet när hon vägrade komma in från ridhuset idag, tog en kvart att övertala henne .... jäkla skithästJa, ja hur som helst så fullbordade jag själv slakten av silvertäcket nu idag. Nu har prinsessan vintertäcke under och pansar/silver-överdragsrock utan fyllning ovanpå. Varså god och lek lilla Time Out, tänk inte på att jag har preppat båda täckena med MASSOR av anitibitklegg, hoppas att du får hela truten full i morgon ;-)Fyllningen var av mer exklusiv karaktär än vad jag hade trott faktiskt, sammet och allt ... Nästa täcke ska jag fasen beställa från dem igen. Ponera att alla deras täcken håller i åtta år, tänk vad mycket annat man skulle kunna shoppa istället för vintertäcken då ....

På det privata planet är det rena rama lyxlördagen trots regn och rusk. Ställde in kroppen på sovmorgon i går kväll innan jag somnade, den lyssnade på det ..... vaknade HALV ELVA!!! :-0

Städidéerna gick om intet eftersom jag kunde skylla på att jag fick lite stress med att komma ut med Peppar i skogen, dålig ursäkt men den gick hem så nu ska Staffan städa på måndag istället, hur kunde det bli så? Hur som helst så yog jag bullen i bakluckan och for iväg till skogen, hon var sådär road av den leken. Först smörjde jag hennes tassar med läskiga salvan och sedan kom det stora hundplågeriet - öronrengöring!! Det var knappt att hon förlät mig trots korvbit men efter tre stycken så sa hon okej då och sen var vi sams igen.

Ganska blöta, hungriga och lite griniga båda två kom vi hem till lägenheten men där mitt i hallen genomgick jag en humörsförvandling grande. Min underbara sambo hade kutat runt på stan medans jag var i skogen och köpt min efterlängtade vinterjack i present till mig!! Jäklar vad glad jag blev och som pricken över i:et så blev jag bjuden på lunch och snart får jag konditorifixad räksmörgås också. Som sagt lyxlördag i Lidköping idag.

Deppigt!

Ambra är fortfarande halt! Det började ju med en höger frambenshälta, på med ringskor och sulor igen och hålla tummarna. Dagen efter var hon skithalt, verkligen jättehalt på vänster fram, jaga, jaga hovslagare. Sömstick, bort med skon och på med skon igen. Vila över helgen plus måndagen. Skrittade henne igår för att hon var pigg/oföskämd/trotsig/sur och risig i magen. Hon var jättefin i skittjobbet och blev riktigt lydig efter en stund, glad i hela själen dristade jag mig till att trava längs en långsida och kunde genast konstatera att hon fortfarande är riktigt halt fast nu känns det som båda fram .......

Det finns inget deppigare än en halt häst. För det första tycker jag himla synd om henne, man märker hur hon hatar att stå göralös. Hon drar igång sitt allra värsta terrorhumör och har ögon stora som tefat. För det andra är ridningen min egentid/avslappning/nedtrappning/avstressning för dagen. Jobbar ganska rejält mycket för tillfället och behöver min återhämtningspaus från verkligheten varje eftermiddag. Även om själva stunden i stallet och pysslet också ger ro så saknar jag den där känslan av duktighet/nöjdhet/glädje som jag får efter ett ridpass.

Idag ska det som extra bonus ösa ner massor av hemsk snö här också, eller här och här förresten hela landet ska få sig en dos läste jag. Dessutom ska sambon resa bort i tre dagar och jag misslyckas konstant med LCHF dieten för att jag är så odiciplinerad. Hur fan kunde jag gå ner 20 kilo för ett par år sedan och nu inte lyckas rucka vågen ett gram?? Har gått upp åtta kilo igen efter viktraset senast så det är verkligen tid att greppa tag i det här innan alla mina jeans blir som korvskinn.....

Nej, nu får det vara nog med ömklighet och tycka synd om sig själv. Förhoppningsvis skrev jag av mig så att jag kan vara go och gla på jobbet idag i alla fall. Tar min deppiga personlighet, drar mot Skara och försöker fokusera positivt!!


Omslag


Snacka om att det är tvära kast i vädret nu! För en och en halv vecka sedan visade min bil det här (den hade stått i solen iofs men ändå!!)Två dagar senare var det svinkallt och läge för brasa från morgon till kvällFör att nu i helgen bli strålande vackert igenOch idag när jag kom till kontoret var det spöregn, storm, kolmörkt och Skara kändes som en sämre version av det värsta Ryssland typ. Hepp, nu är det lunchtime med kinamat på menyn :)

Överlevde

men är för trött, stelfrusen och mätt för att orka skriva någonting just nu.

Lördag

Klockan 05.00 ringde klockan.
Behöver sovmorgon.
Igår kväll var det hagel-isnedfall, nu är det bara jävligt kallt.
Hittar inte mina långkallingar.
Hittar inte mina vinterskor.
På väg på ponnyhoppning någonstans kring Vårgårda med sambon dotter och tillhörande tävlingsponny.
Återkommer om jag överlever.


Ambra

Hältan på höger fram försvann efter skoningen, hoven var så kall och fin. Kul! Klädde på oss munderingen för skogstur mitt i älgjakten och skuttade glatt upp. Skrittade 100 meter och insåg att någonting var väldigt, väldigt fel. Tillbaka, gåendes, in i ridhuset, visa upp för Hanna som direkt utbrister "OJ, sluta trava, hon är minst 3-gradigt halt" på VÄNSTER fram!!!! Här började kampen med mobilnätet vid stallet, ringde hovslagaren - han ringde upp men jag hade ingen mottagning så det kom ett sms istället efter 15 minuter - jag sprang omkring som en yr höna över hela gården och letade efter THE mottagnings spot! Ringde igen, han ringde upp ..... i min samtalslista finns reggat 11 samtal till hovslagaren.... Jävla 3!!!!!! Han åker dit nu på morgonen i alla fall, jag åker till Skara och sätter mig i möte 08.00, fan också vad saker strular.


Min lilla Limpa har blitt stor!Och på väg mot en proffskarriär verkar det som!!
Bilden är ärligt stulen från favorittjejens blogg: http://linneeaerika.blogg.se/

Tappade sugen totalt

Skulle ha skrivit en trevlig blogg om min sambos excellenta kunskaper i matlagning men jag blev så jäkla ledsen och sur när jag kom till stallet och insåg att underbara Ambra var jättehalt så det sket sig. Ni som kan häst kan ju kolla på det här, ser ni vart det sitter?

Sätter mig och jobbar i surhet nu istället så att i alla fall något blir gjort.Ni får lite bilder på Olofs kulinariska expertis, höstgryta med förätter blev det redan på en onsdag den här veckan.


Snabbdate med Ambritt

Mellan jobb, jobb, jobb och lite annat smått och gott så träffade jag min häst en stund idag. Hon är helt galen i Åkeröäpplen kan jag tala om. Jag får ju plocka hur mycket jag vill på SLUs gräsmattor vid kontoret så det blir ett par kassar i veckan till stallet. Ambra börjar allvarligt talat slicka och dregla bara hon ser påsen, idag blev det extra bonus när hon kunde läska både Caranza och Zorro på samma gång ;-)Hepp, nu fokuserar jag jobb igen istället. Ha en skön kväll!!

Stöd detta NU!!!

http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/Om kampanjen

Varje år får 7 000 kvinnor beskedet att de har bröstcancer. Det betyder att var nionde kvinna drabbas någon gång i livet. Antalet bröstcancerdiagnoser i Sverige ökar, men samtidigt blir de som överlever allt fler. På 1960-talet levde cirka 50 procent av bröstcancerpatienterna i Sverige tio år efter diagnos och behandling. I dag är siffran 80 procent. Cancerfondens mål är att ännu fler ska överleva – ett mål som bara kan bli verklighet genom framgångsrik forskning.

En rosa månad

Under oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, organisationer, handlare och privatpersoner, som vill engagera sig i kampen mot bröstcancer. Sedan starten för åtta år sedan har Cancerfonden – tillsammans med dessa – samlat in närmare 260 miljoner kronor.

Framgången med Rosa Bandet-kampanjen ligger bland annat i den avgränsade kampanjperioden som gör att vi varje år kan komma tillbaka med full kraft och nya aktiviteter under oktober månad. Man kan stödja kampanjen bland annat genom att köpa rosa bandet och andra rosa produkter, starta en egen webbinsamling på cancerfonden.se, sms:a ROSA till 72988, smycka sin och sina vänners profil på Facebook med ett rosa band, eller ringa in ett bidrag under den direktsända Rosa Bandet-galan.

Bakgrund

Rosa Bandet är en internationell rörelse med ursprung i USA. Pink Ribbon, som Rosa Bandet heter på engelska, startades 1991 av bland andra Evelyn Lauder från kosmetikföretaget Estée Lauder. Sedan dess har Rosa Bandet vuxit till en internationell folkrörelse. Världen över viger organisationer, företag och privatpersoner oktober månad åt bröstcancerfrågan.


Sjukt dyrt men glad sambo, tack svärfar!Vet ni folk vad den här uppsättningen kostar???
Jag är helt chockad och bör tydligen vara väldigt tacksam mot svärfar, för detta öppnar en helt ny värld för min sambo har jag förstått. Han ser ut som ett barn på julafton när han snackar om hemmagjorda korvar, fruktmos, leverpastejer, pateér med mera med mera ...... Men allvarligt talat, 6700:-!!!!!! Min mamma och alla andra mammor hade såna här när jag var ett litet barn. Kostade de verkligen så jäkla mycket då??

Det är bra att ha skilda hobbies har jag hört så det här är nog en riktigt bra idé när jag tänker efter.

Apropå litet barn så fick jag en himla gullig bild från min kusin idag, detta är självaste Samuelsson som 10 månaders bäsebarn :-)Snurrar lite snabbt nu ...

Fattade ett beslut, äntligen. Har legat och mognat ett par år nu. Typiskt mig att dra på med fullt ös utan att ha fast grund eller affärsplan, det kan man väl ordna under tiden? Ja, det kan man faktiskt, det här kommer att bli så jäkla bra helt enkelt.

Har en underbar sambo, en frisk hund, en våldsamt trotsig häst, en stuga i skogen och en fin våning i stan och en jäkla massa jobb. Kan inte vara annat än himla nöjd så nu blir det ett glas rött och en avslappnad sömn ett par timmar. Mina kvällar landar liksom vid 20-20.30 numera och då ska man fixa det man alltid ska hemmavid. Dammsög just ..... borde ha tvättat lite oxå men vad fasen ingen har dött av att sova i samma lakan två veckor, eller hur??

I helgen var vi förresten utestängda från våningen i stan på grund av LAN ....
Shit, hade inte väntat mig att SAMTLIGA rum skulle vara sprängda och att ALLA skulle sova i vår säng .... men vad gör man inte för kidsen?Flydde till huset i skogen och eldade braskamin tills sambon blev så varm så att han somnade, inte bra att ge två energiproffs eller vad man ska kalla oss, pyromaner kanske är ett bättre ord? Hur som helst så vill båda elda och båda vill vara liiiite bättre än den andra på just eldandet så det blir jävligt varmt efter ett  tag. Tar inte upp detta i mitt CV om jag ska göra flera jobb för Energimyndigheten direkt .... ni kan ju skita i att snacka om det ni som är insatta oxå?!!

Underbara och älskade Ambra är den som får ner min puls när det är som värst. Ber om ursäkt till familjen i efterskott (och förskott) för att jag var i stallet i nästan 4 timmar här om dagen men ibland behöver jag verkligen bara luta ansiktet mot hennes mule och andas in lugnet, hästen, känslan och få friden i själen. Tack snälla Ambra för att du står ut med din stressade matte trots att du har nerverna utanpå själv. Tillsammans brukar vi komma ner i puls och nerv och då blir det himla bra faktiskt.


RSS 2.0