Dags att leva som man lär ....

Har ondgjort mig i flera veckor över folk som går till jobbet förkylda och smittar ner sina arbetskamrater så nu är jag på kontoret i Skara och packar det jag behöver för att jobba hemma i morgon ...... Hoppas att mina baciller hinner dö tills alla kommer hit i morgon bara, hörde att man sprider smitta 40 meter kring sig när man nyser och att bacillerna lever i 28 timmar ..... kan det verkligen stämma?

Googlade lite och inser att det är värre än befarat, speciellt om man åker kommunalt;

---------------------------------------------

Så snuskig är nysningen

Glöm inte näsduken nästa gång du är förkyld och åker kommunalt. En enda nysning är allt som behövs för att sprida snuvan vidare till 150 medpassagerare, enligt en ny brittisk studie. Roger Henderson, förkylningsexperten som står bakom undersökningen, kom fram till att ungefär 10 procent av alla resenärer kommer i kontakt med bacillerna från en enda nysning. – Vid rulltrapporna påverkas till exempel cirka 150 människor av en nysning under rusningstid, säger han till Daily Mail.

"Personer som nyser utan att försöka hindra bakterierna eller virusen från att sprida sig till andra betraktar jag som ett slags bioterrorister." Niclas Berggren, docent i nationalekonomi

---------------------------------------------

Så, det verkar onekligen shysst mot omgivningen att jobba hemifrån, bära munskydd, handsprita hela hemmet samt inhandla ingefära, te, honung ..... och så vidare

Såg att det behövs en modell större uppröjning av skrivbordet också. Ska inventera de gemensamma utrymmet här på GTP och leta bakteriedödande rengöringsmedel.



Charmig söndag .....
Allmänt | |
Upp