Blixtar och dunder

Oväder grande över Lidköping idag.
Vi kör på soffhäng istället för promenader, det blir man smal och snygg av har jag hört ...


Den smiliga lilla lurifaxen på TorngatanHa en skön fredagkväll!!

En bild säger mer än tusen ord har jag hört.....Käkar man 10 gånger per dygn istället för 5 så blir det oftare repeat än vad föräldrarna önskar.
Snackat med BVC (som är sjukt nöjda) och NEO som säger att bara han mår bra så är det ju bra ...... Jaha tack då typ .... Han käkar 6 månadersmat och är i korrigerad ålder bara 2,5 veckor!! (i verkliga livet är han ju 2,5 månader men i alla fall)

Effektivitetsonsdag

BVC, Socialkontoret och stallflytt på samma dag. Gäller att passa på när pappan har pappadag helt enkelt. Så nu är Olof pappa på pappret.Oskar har gjort sin invägning med strålande resultat och Ambra är inflyttad med alla pryttlar på Lycke. Hoppas att prinsessan trivs på lösdriften nu, än så länge verkar hon må lysande. Härligt att hälsa på kusarna och se att hon har ett helt nytt lugn i blicken.Kurt går det inte att få någon vettig bild på tyvärr eftersom han kryper in i mobilen så fort man tar upp den. Har väl aldrig träffat en mer social häst någonsin tror jag.Kvar på Anderstorp finns nu ett styck låda som ej går att bära själv och två styck täcken som ska åka värmeverk, ska bara klippa loss alla spännen och "bra att ha detaljer" först.

Statusen på liten Oskar var helt häpnadsväckande idag. 6 hg på två veckor och 3,5 cm på längden!! En prematur bebis brukar komma ikapp de andra barnen i samma årskull efter ett och ett halvt år ungefär. Oskar fixade detta på två och en halv månad. Helt galet men han ligger nu på normalkurvan!! Från att ha legat på kurva utanför deras papper så har nu genom spikrak klättring uppåt landat på samma kurva som alla de fullgångna bäsarna. Är så himla fantastiskt att allt går så bra, jag är livrädd för bakslag hela tiden men har bestämt mig för att glädjas åt allt som är bra istället för att oroa mig för allt som kan bli fel. Ibland blir det såklart återfall i oro men just idag känns det helt underbart bra.

Matchvikt - 3860
Längd - 52,5


Betänk nu att han egentligen skulle vara 2,5 vecka gammal.


Overloaded bullterrierGrymtar, gnylar, morrar, röjer med tygbenen, snurrar på mattan och är allmänt galen!!!
Vifade så hårt med svansen på vagnen så bebis nästan vaknade nyss...
Bryr man sig inte så skäller hon uppfodrande tills någon lyssnar, smidig som fan faktiskt

Svårt att tro att hon är 11+ idag. Blir lite annan typ av hund så fort kopplet kommer på. Staffan drog henne just på en av mattorna mot ytterdörren ....... så är hon hela tiden. ADHD-hund inne och 200 år gammal och halt så fort man går ut med henne. Hyggligt frustrerande

Blir pizza ikväll och Hells Kitchen-knarkande kombinerat med bröstmjölksersättning, spyor och lite bajs. Kan bli en bra kväll det här hörrni

Vi dansar rumpdans idagOlof kör rumpdansen vid spisen med Oskar idag

Annars har vi kört nackövningar i köket med farsanI övrigt så har Oskar o jag o Peppar haft en vanlig mammaledighetsdag. 04-matning (Olof fixade 07-käket) (där någonstans ska jag hinna vakna, springa ner o kissa hunden, fixa till mig och klä på mig. Är ju smått komig efter 04-passet) innan  10-matning och badning och bytning sen är det bara fullt ös ut på promenad mellan 11-12 ca. Sen är det matning igen vid 12 (tydligen!!! ska äta 13 men var galet hungrig direkt när vi kom in så min frukost fick vänta till 12.30) Sen var det köksröjning och tvättning av dregglisar (finns aldrig nog av dregglisar)

Han grejar lite på eget sätt i vagnen med sina pryttlar. BVC har sagt åt oss att han ska ligga mer på sin vänstersida. Jag vet det men han somnar ju bara åt höger och äter gärna åt höger oavsett vilket håll vi matar honom från. Nu kör jag på tipset "lägg alla leksaker på andra sidan" det går ju skitbra som ni ser .....Nä nu blev det slutbloggat för nu vill Oskar lyssna på musik, Det gåtfulla folket och Majas visa är favvos (mammas favoriter)

Hur eller hur så grejar vi än och maten står på spisen och tvätten är tvättad och hunden är gången. På nåt sätt har dagen gått ihop ändå

Ha en skön kväll

Helvetessöndag

JAG HATAR ATT SORTERA PAPPER OCH BETALA RÄKNINGAR!!

Sådär, värsta agressionen utagerad redan i rubriken. Känns skönt!

Har suttit i 6 timmar idag och försökt få någon typ av ordning på alla papper, räkningar, försäkringar med mera. Blir vansinnig på Försäkringskassan och jag misstänker att de flesta som har skickat räkningar till mig också kommer att bli rätt sura. Får man 10.000:- i "lön" på två och en halv månad så kan inte alla räkningar betalas helt enkelt. Under depp-sessionen med ovanstående har jag nu kontaktat samtliga inblandade, skickat arga mail till vissa, förklarande och ursäktande mail till andra samt lyckats ta mig in på Mina jävla Sidor på Fkassan. Ni ska inte tro att EN ENDA uppgift finns registrerad trots att jag har skickat papper i drivor till dem sedan 8 juni. Intygen från Neonatalen som berättigar till ersättning har jag kopierat TRE gånger och de finns ändå inte där.....?!! Utbetalningar 0, rätt till ersättning 0 osv osv 0 på alles. Inte ens den vanliga föräldrapenningen finns registrerad trots att anmälan gjordes på tre-fyra månader sedan. Vad är det för folk som jobbar där egentligen????

Ja, ja nu har jag i alla fall gjort allt jag kan i dagsläget. Efter dessa mycket oinspirerande timmarna så är jag helt slut både fysiskt och psykiskt. Ryggen är knäckt på mitten och hjärnan överbelastad. Så nu blir det en skitvarm dusch, morgonrock, soffa och totalt bebismysande till Wallander innan det är sovning som gäller. Borde sova typ nu men jag är överspeedad efter att ha blivit så upprörd..... ovärt eftersom jag inte kan göra någonting åt skiten men ändå


Världens bästa bullis

NU fick vi äntligen lite riktig kvalitetstid Peppar och jag, ensamma, på stranden. Fördel när man är där i regnväder att man kan röja loss lös och ledig som man vill. Peppar gillart järnetSå där så! Så här breddar en riktig bullterrier när det är stora byten på gång ;-)Konstigt att en bullterrierrastning kan känns som en extrem lättnad/avslappning. Blir kanske lätt så när man har suttit fast med groda på magen hela dagen. Hjärnan är fullmatad av usla TV-serier och i eftermiddags blev jag mest irriterad på hundviskar-programmet med Caesar Milan, ALLA hans case är ju folk som går ut med sina hundar max 1-3 ggr per VECKA! Vad fan väntar sig folk? Klart att hundarna för störda beteenden.

En sak som gjorde dagen lite mer solskensaktig mitt i allt spöregn var uppgraderingen av Oskars garderob!! Kolla in det härAllt till vänster, fram till de randiga grejerna är ett megafynd från FB-gruppen Beg.barnsaker i Skaraborg. 100:- för alles!! De andra superfina grejorna till höger är presenter från kusin med familj i Sthlm - ni är snällast i världen! Blir första besöket när Oskar kommer med upp till stora staden.

Den här overall/påsen/vinterklädet är det gulligaste jag har sett!!När jag kom tillbaka från min lilla strandpaus så var Oskar som gulligaste bebisen i världen. När pappa kom hem hade jag ju försökt allt hela dagen och bytt och trixat med mat, burit, sjungit, gungat, vänt, pussat, bytt och läst högt från mina mail och nyhetssidorna för att hålla honom sysselsatt. Efter allt det så sov han tillslut FYRA timmar, under den tiden sov jag 45 minuter eftersom jag trodde att han skulle vakna när som helst plus att telefonen ringde hysteriskt. Kanske var det så att det var pappasaknad eller så var det som Olof sa: Du har ju lovat grabben en ponny om han är snäll och jag har lovat honom modelljärnväg, vad väntar du dig?

Nu sitter han i alla fall här med mig och bloggar, nöjd som fasenFast man blir jäkligt trött av allt internet-TJÖTANDE säger OskarHa en härlig fredagkväll hörrni!!

En groda på magen

Så här sitter jag fast idag.
Konstigt att man får ont i ryggen, sitter ju helt skev i axlarna såg jag nu ...Någonting är inte bra här idag. 04.30 startade Oskar med gnäll och tjat uppblandat med illvrål och då och då riktig gråt :S Går inte att inte ta upp, vagga, mata, gosa, gå på promenad, testa babysittern, testa vagnen, testa sängläget ...... TESTA ALLT SOM GÅR!

Tempade honom nyss och det var lite förhöjt så nu fick han 2ml Alvedon. Om han känner sig som mig så mår han jäkligt förkylt och då är det ju inte konstigt att han inte kommer till ro. Nu tror jag att hela hans status går mot övertrötthet istället

Ja, ja ni vet var ni hittar oss idag, fängslade i soffan på Torngatan

Stackars pluttebäse!!

Så där så, 2 minuter senare sover han PÅ MAGE = jag kan inte sova, manisk koll på andningen när han ligger i magläge ..... smidigt


Torsdag

Efter en dag som jag aldrig hade anat skulle gå så fort så avslutade vi med en eftermiddag på Lycke med Sabina, Kristina, Albin, Ida, Polly, Japp och Sigge - Ja just det Kurt och Ambra var också med på ett hörn

Härliga kusarna hade stortvätt på gång idag. Märktes med all önskvärd tydlighet att Ambra har en ny matte nu tycker hon. Kommer bli att ta tag med de allvarliga tonerna med henne snart igen, nu dissar hon mest mig totalt. Hur eller hur så är hon finast av alla hästar jag känner och jag kommer att återerövra förtroende, respekt och mjukhet snart igen.

Eftersom Sabina jobbade järnet på att Oskar skulle vara vaken utan att lyckas så misstänker jag nu att han sov räv för jävlar i havet vilket drag det blev när vi kom hem! Det skulle käkas, bytas, badas, gymmas, gås omkring och tillslut rystas runt i vagnen i magläge .... börjar undra om han stänger av sig när det blir för mycket ljud och stoj för att sedan leva ut i sin helhet här hemma ..?Nu sover lilla trollet så nu kan morsan jobba med tre datorer samtidigt. Min stationära iMac ska bli hemmasurfdator = rensas, backupas - laptop modell gammal Mac - rensas och fixas för att köras till Haga och pappa, min Mac Book Pro - jobbar på med backuper och diverse upprensningar. Fan, det sliter att ha tre igång och bevaka samtidigt men nu för det vara klart snart för nu vill jag ha en timmes egentid innan nästa matning.

Sov gott vid 01-02 någongång

Onsdag

Dagens projekt hitills i bilder1 timmes morgonpromenad innan frukost - bebis gillar, jag gillar, bullterrier ogillar2 timmars städning/sanering av hemmet - bebis gillar (sover gott till ljudet av dammsugaren tydligen - bullterrier gillar (hon kan sova och hålla koll på mig bara) jag gillar det sådär .......Många timmars mys, pussande och matande av Oskar mellan allt annat - jag gillar - bebis gillar - bullterrier är aningen avundsjuk men gillar soffläget

Eftermiddagens roligaste projekt blir att få igång det härVi får väl se vem som gillar det......

Broilern Oskar

Introducering av maffigare mat till bebisen. Börjar bli rädd för hur mycket han växer snart .... Känns som att vi föder upp Belgian Blue eller nåt
Det är ju inte meningen att ett liten bebis ska vilja ha fler mål per dygn ju större han blir. Målen ska bli färre men han måste ju bli mätt!! Idag introducerade vi 4-månaders varianten av ersättning. Oskar är ju drygt 2 månader men i verkligheten skulle han ju bara var 2 veckor så det är lite svårt att veta hur man ska räkna. NEO räknar per korrigerad ålder så vi ska på återbesök när han enligt dem är 2 månader och då är han egentligen 4 månader... Matövergången är kollat av NEO och dietist så det ska vara okej. 50/50 vartannat mål har vi kört men nu ikväll blev det ett himla magskrikande så vi skippar nog den maten i natt för allas bästa .....

Kvällspasset är påbörjat men det var först nu han lugnade sig tillräckligt för att sova, i sittande ställning på mitt ben och med Peppar slickande på hans ben - hon blir kopiöst illa berörd när han gråter eller skriker, stackars bullan, hon tröstar på det sätt hon kan.Nu ska jag och Olof få lite tid för oss själva vid TVn. Hunden är promenerad en timme (och bäsen också för den delen), lillkillen är broilermatad och söver järnet. Nästa pass är vid 23-00 antar jag. Ha en skön kväll alla!!

"Krullväder" och min trötta assistent

Helt okej att sitta och småjobba med en så härlig assitent. Han tröttnar dock ganska så snabbt, brukar flexa ut efter tre minuter.....

Kastar mig mellan tvättstuga, läkarbesök i Skövde, bebis och hundpromenixer i regnhelvetet idag. Just nu har regnet lagt av och ersatts med kvalmiga-krullvädret som får alla hårvårdsprodukter att framstå som skämt!!Nu ska jag försöka placera den trötta assistenten i magläge en stund så att jag kan räta ut ryggen. Man hamnar på något sätt alltid i kvasimodoställning när man har bebis. Min rygg börjar göra sig påmind på allvar o nerven i axeln strejkar så högerarmen är ganska så plågsam till och från nu igen :-(

Äventyr och rockkonsert i parken

Totalvrålande, arg bebis har flyttat in här.... vem bytte ut vår bebis?
Kan vara allmän surhet för att få komma upp, kan vara magknip, borde inte vara hungrig för han har ätit som en bullterrier hela morgonen. Jävligt frustrerande :-S

Igår hade vi en betydligt roligare dag.

Gratis entré på Äventyrslandet. Vi drog dit för att kolla in hur det egentligen var, har ju fått mest skit i media här. Götenepolitikerna är hyggligt missnöjda kan man säga, hela grejen började med fiaskot Medeltidens värld och sedan verkar allting bara ha eskalerat. Nu drivs stället av Bert Karlsson som tydligen fått till ett extremt fördelaktigt avtal medans kommunen får fortsätta betala av på sin 80 miljonersförlust. Ja, ja kidsen har det nog jäkligt roligt i alla fall. Mittendelen där själva äventyren är torde vara en dröm för vilda, orädda barn mellan 4-12 år typ.

Efter ett par timmars hemmaloydande och fixande beslöt vi oss för att fortsätta aktivitetsdagen och tog en promenad med hund och bebis upp till Stadsparken där det bjöds på gratiskonsert. Gillar Lidköping, allting något som händer här, festivalerna avlöser varandra och där emellan är det torghandel eller uppträdande i parken.

Passade på att chilla lite med storebrorsan ocksåFunderar på att leta upp en ny konsert idag för då sov Oskar som bäst ....

Kvällen till ära var han uppdressad i det hitills oanvända Elsklingsplagget som han nu har börjat växa i. Återigen tack till kusin Lena. Kul att ha några dyra, fina kläder när man ska ut på någonting. (OBS! Kolla dubbelhakan!! Lite skillnad mot hur han såg ut på NEO :-0 )Nehe, kanske ska passa på att sova lite nu när huliganen äntligen har slocknat. Han har haft uppträdande sedan 06.30 i morse .... och vi hade ju lite vaken kvalitetstid vil 03.30 också så nu känns det mosigt i tänket.HATAR vaccinationen!

Kändes så stabilt och fint igår efter vaccinationen. Vi hade överlevt det värsta trodde jag .... Det var tydligen lugnet för stormen kan man säga. Helvete vad ont Oskar har haft av sprutorna!! Han illvrålar och det kommer stora krokodiltårar. Eftersom han är väldigt tydlig i alla signaler i vanliga fall så får man lite panik när han gråter med riktiga tårar, då är det liksom riktigt illa och gör riktigt ont. Annars när han bara vill ha uppmärksamhet eller är hungrig så är det mer ett vrål av ilska och det funkar ju att hantera men detta går ju utanför det mesta. Just nu sover han sedan 5 minuter, andra gången idag som han kommer till ro .... övertrötthet lär bli nästa fas. Jag sitter här med bärsjalen korrekt knuten runt kroppen och väntar på nästa gråtattack, när den kommer så ska vi gå runt, runt, runt tills det onda lugnar ner sig. TACK Sabina för bärsjalen!!!!

Så här lyckades han somna en av gångerna, så länge jag satt kvar i sängen så var livet lugnt. Lyckades till och med gå på toa två gånger utan att han fick totalbrytet.En annan av gångerna så funkade köksbordet bättre. Han fick helt enkelt agera assistent vid min höstplanering.Nu illtjuter han, betydligt mycket trevligare när han är som nedan.

Stackars finaste bebisen o dissad av min häst ....Efter våldsvaccinationen fick vi återhämta oss hos Sabina, Ida och alla hundarna.
Morsan passade på att få bli klippt också så snart kanske till och med jag kan ha utsläppt hår igen.Hästen, bästa Ambritt, som numera inte ska vara uppstallad på Anderstorp dissade mig fullständigt idag ..... Hon var den enda av kusarna som vände röven åt mig ...

Passar utmärkt att hon får stanna på lösdriften med egen box och allt. Kommer att bli kanon!Tillväxtrapport

Jag är otroligt nöjd över att jag inte följer samma tillväxtmönster som lillprinsen!!

470 gram på en vecka - 3230 gram (vilket då räknas som hans födelsevikt eftersom han skulle ha kommit den 8/8
2 cm längre - 49 cm
1,5 cm i huvudomfångAvslut och nystart

Avslutade "semestertiden" med bästa syster på besök i nästan två veckor. Det gick framåt med Linda ganska snabbt faktiskt. Efter första mötet med Oskar så var hon som en ny person! Tog tag i saker själv, fixade sopor, disk, tvätt med mera som ingår i hushållsjobbet typ. Så nu vet vi att hon kan, inget mer be om hjälp med allt på boendet nu va!!? Matandet och vilandet var de mysigaste stunderna för de två så igår kväll fick hon ha lillprinsen i sin säng. Det var nog höjdpunkten på de här veckorna....Så det var väl avslutandet av själva semesterperioden nu avancerar vi in i mammagrejen. Var nyttigt att träffa Nina o Vera idag, här fegas det inte med barnvagen på stan minsann! Torghandel och goda baugetter från Fifflers hann vi med innan paketöppnande på hög nivå!Efter finfrämmat så tog Staffan stackars omotionerade Peppar till en skog så Oskar och jag kunde knalla iväg till Framnäs och REA-fynda lite o fixa nytt krubb till bäsen. Eftersom jag inte hinner med så mycket prommisar med doggan längre så fick hon sysselsätta sig själv med en så kallad tuggknöl på altanen i spöregnet .... hygglo matte...inte. Och nu lär hon vara ännu mer ledsen för nu tvångsgår hon med husse. Kompenserar all ondska med att hon får sova middag i sängen med mig o lillprinsen.Apropå lillprinsen ja, skulle börja mata honom nu när jag började med bloggen (har blivit en halvhygglig fena på att bara skriva med en hand) Klockan sa att det var hög tid o bra läge för käk. Enligt Oskar var det helt klart varken rätt tid eller läge.Nej hörrni, nu ska här matas klart och pratas lite i telefon med goda vänner en stund

Fullt måndagsös kan man säga ....

Var det någon som sa mammaledighet? Var fan kom ledighetsdelen ifrån? Måste vara någon man som satte namnet på det här.

Idag har jag
07.00 matat knodden och försökt öva in momentet "snabbamatning med direkt sövning" - funkade hyggligt bra. Tills alla telefoner började ringa hysteriskt ..... Fick i alla fall en timmes sömn här
09.30 vakning igen, full fart ut med Peppar. Förbereda käket till Oskar, väcka Linda och fixa frukost till oss
10 skulle han ha vaknat .... hände inte ett skit. Började projekt städning istället
11 hade jag insett att städning utan dammsugare (för att syrran är pälsdjursallergiker) och utan Ajax eller annat att skura med än diskmedel kändes som ett misslyckande
11.01 vaknade knodd och ville matas, bytas, badas och hela kitet med bebis
12.00 var Linda rastlös järnet. Vi brattlade ner hjul, liggdel, syrran, hunden osv
12.10 var vi på väg mot Granngården så att Peppar skulle få lite aktivering också
12.30 var vi där, totalt kaos att hålla ordning på syrran, barnvagnen, hunden och den jävla hundbensavdelningen också
13.00 hemma igen. Jag såg ut som en dåre, genomsvett och krullig i håret så att det såg ut som att jag hade badat ihop med ett eluttag
13.15 var det dags att fixa lunch till syrran o mig OCH komma på att vi hade tvättid kl 14.00 - plocka, plocka, fixa, slita av sängkläder osv
14.00 lunchad och i tvättstugan i något som närmast kan nämnas som panik, hade lämnat syster ensam med matning av Oskar och bullis i soffan (very DÅLIG mamma tror jag ....?)
14.05 inne igen - dags att fortsätta/slutföra projekt städning, dvs skura golven som inte var dammsugna med kokhett vatten och diskmedel
15.00 tvättstuga och hundkissning snabbt som fan
15.10 mot Hemköp med syster, barnvagnen och en inköpslista grande (dåligt samvete mot Peppar som inte kunde följa med)
16.00 hemma, kom på att jag glömt Apoteket - Oskar illvrålade för att han ville ha mer mat, hade ätit för lite och sovit för mycket helt klart
16.30 bebisen lugn i vagnen. Lämnade syrran igen med bebis och hund, nu dock bebis i vagnen sovandes. Rusade till Apoteket, ringde Linda o kollade att allt var lugnt, rusade vidare ner i tvättstugan
17.30-18 någongång.... började med projektet lära syrran att vara i köket ... SHIT! Jag undrar vad det där boendet som hon bor på verkligen har gjort??? Totalt haveri, samtidigt illvrålade Oskar och jag försökte öva in snitsen med den supernica bärsjalen jag fick av Sabina. Ja, ja hur eller hur så satt bebisen fast på mitt bröst/mage typ och verkade inte trilla ur så jag kunde rycka in med köksbestyren
19.00 Tvättstuga, bebisen hos pappa (som ÄNTLIGEN) kom hem och i alla fall fanns där för att mata bebis lite
19.00 tills nu köksprojektet som nästan urartade är nu uppstädat, bebis är bytt, tvätten ska jag gå ner och dra runt en sväng till så fort jag har satt punkt här, sen är det ätning för människor, långprommis för hund och kanske, kanske en stund vid TVn innan Oskar ska matas för natten..........
07.00 drar det igång igenTestar bärsjalenLinda lagar mat ... eller nåt :-)

och Oskar chillar i babysittern framför TVn .... den är för typ stora bebisar så han får bullas upp lite grann ;-)


Lördagsmys med moster i badet
Blev en tredje blogg idag ....

Kusin Lena sa ju nyss att Oskar skulle tränas på mage. Nu har han fattat poängen med muskelbyggandet tror jag.
Ida är härligaste och vildaste ungen i stan

Hur många 4-åringar känner ni som kör 4hjuling i fullt fräs på ett fält? Jag kände ingen innan jag träffade Ida....
Här ska Oskar också härdas och miljötränas den saken är ju klarSom pausverksamhet fixade jhon till en PippiPeppar i bakluckan. Härligaste ungen i stan!Av Sabina fick vi idag en present som också kräver ett visst mod av mamman att använda ...
Kommer att bli skitbra och nu slapp jag sponsra BabyBjörn oxå ;-)En liten fundering dock, vem bär ett barn på 18 kilo?

Tillväxtsprojektet Oskar

Otroligt hopp på viktkurvan! 300 gram på en vecka, det är 13,3% uppgång. BVC-sköterskan blev helt stum när vågen visade 2760 gram. Dessutom har han växt en hel centimeter denna vecka så nu är han 48 cm. Inte konstigt att det stånkas och stönas här hemma nu för tiden. Han har i stort sett växt ikapp, dem 8/8 var han beräknad och tills dess har han säkert växt lite till. Så himla skönt att han mår så bra. Trodde väl aldrig att han skulle växa i den här farten när han låg där i kuvösen för 2 månader sedan.


Lunchförbannad järnet

Vi försökte käka lunch här nyss. Det gick sådär. Bengalet förbannad bebis som inte nöjde sig med något. Vatten är hans största hatobjekt i dagsläget kan jag säga, ser ut som att jag tvångsmatar honom med en citron när jag försöker övertala honom att smaka i alla fall .... Jorasatte .... Han börjar bli stor nu, egna åsikter och så .... undrar om han har att brås på??

RSS 2.0