Ett nytt år och ett nytt liv ... nästan

Alla andra smäller raketer, super och festar. Jag sitter mest och filosoferar om hur livet ska bli framöver. Tror att jag startar 2012 med en god natts sömn faktiskt.

Kram o Gott Nytt År till er alla!

Gott Nytt År till Moster & Morfar på Haga!!

Tack för tuffa bodyn jag fick i julklapp, passade utmärkt på nyårslunchen!

Puss o Kram från Oskar med familj :-)

Nobody puts Baby in a corner ...

fast ... det var just det Oskar gjorde ikväll igen.
Han kommer att bli nya Cesar Millan.
Kan man reglera och dominera en elvaårig bullterriertik vid 6 månaders ålder så är man helt klart ett ämne för den högre skolan.

Borde verkligen och ville egentligen blogga

men lusten har tagit slut för ett tag nu tror jag. Kommer tillbaka i fin form inom kort.
Måste bara grotta klart med livet först.

Kul att Lundmyr of Sweden visade intresse för bilden på Oskar förresten.
Det var väl det enda positiva som kom härifrån idag.

Kram o godnatt

Julen är avklarad

och Oskar gillade läget på HagaAvslutade kvällen med att han "slockna" i mosters knä.

Jag har en del annat att tänka på just nu, snurrar ordentligt på flera fronter samtidigt. Bloggar mer när sinnet är stabilt istället.

Kram på er.

Sista fotografierna på finaste guldhästen

Han fick lov att göra en sista urladdning och jag tror att han njöt av verenda sekund trots att han hade ont.

Kramas om av matte en sista gång.


Peppys Golden Pistol - Kurt är nu i himlen


Det paddlas på här hemma

i lite snabbare takt än jag trodde.....

Gick till köket o sköljde ur en flaska. När jag kom tillbaka hade han paddlat tre meter framåt och bet i TV-bänken!!

Dags att sätta flexikoppel på den killen snart tror jag


Oooooppsss och grattis Staffan

Vi hade en ganska rolig start på dagen idag. Oskar skapade vakuum grande i vällingflaskan och när han väl släppte på det så detonerade hela innehållet rätt upp i nyllet på honom. Jag är en ond mamma som istället för att bada bebis tar kort på honom. Men ni ska veta att jag torkade bort hela klutten som murat igen hans öga i alla fall innan jag fotade.Resten av dagen ägnas åt Staffan. Grattis på födelsedagen!Staffan och farfar
Staffan cirka 7 månader

Grattis på 22-årsdagen bästa halvbrorsan och bästa sonen och bästa bonusbarnet.

Milstolpe i livet att bli ett halvt år gammal

På torsdag fyller Oskar Karl Wilhelm 6 månader. Idag var vi på BVC och konstaterade en vikt på 7660 gram och 65 cm i längd. Läkaren hade 6-månaderskontroll också. Imponerad är väl det minsta man kan säga att han blev. Det känns helt offatbart att den lilla, lilla killen som jag satt och grät över i juni nu helt plötsligt är en riktig bebis och dessutom en perfekt bebis med alla korrekta rörelser, reflexer och läten som de ska göra vid den här åldern. Ni kan inte ana hur stolt man blir som förälder när alla andra runt omkring har kraxat som olyckkorpar om att oj, oj, oj han kanske har växt i kapp vid 2 år men i många fall är de efter enda upp till 5-års åldern ... oj, oj, oj han kommer drabbas av än den ena och än den andra infektionen och oj, oj, oj stackars er och stackars Oskar. Så blev det inte till min enorma lycka. Han är i topptrim, ligger på normalkurva för bebisar i samma ålder och högt över när de korrigerar hans ålder. Han röjer som en riktig liten boxare, sover som en sten, är arg som ett bi och snackar värre än sin morsa när andan faller på. Han käkar också som en häst och går upp 1 kg i månaden lite drygt. Enligt expertisen skulle han ju ta en paus från tillväxt efter bråckoperationerna, Oskar lyssnade inte på dem, han växte på precis som tidigare. Han är verkligen vår superhjälten, en riktig fighter som älskar att leva. Världens mest älskade lilla kille!

6 dagar gammal på neonatal avd 46, KSS. Här vågade vi börja hoppas på att han skulle överleva, vikten började stiga en aning från att ha gått ner från 1290 g till 1215 g.Snart 6 månader gammal med en matchvikt på 7660 g och perfekta resultat på alla bebistester de har gjort och jag kan lova er att han har gjort fler tester än de flesta bebisar.Det var lite smått chockerande att få paket med vinterutstyrsel i storlek 80 idag. I juni letade vi febrilt efter kläder i storlek 38 - 40. Stort tack till min snälla moster och kusin i Stockholm som under hela tiden har försett honom med kläder och saker, ni är för goa alltså!!! Ingen risk att bäsen fryser i vinter i alla fall.


Helveteshelg, bra måndag och sjukt aktiv bebis

Helgen började ju jävligt dåligt. Olof åkte in akut på sjukhus. Blödande magsår som de opererade på momangen. Fint att han har varit ute på resande jobb dagen innan. Bara ren tur att han inte föll av pinn. Fick blodtranfusioner och dropp hela helgen. Nu är han hemma och mår ganska bra. Magsåret var tydligen orsakat av en bakterie och inget annat så den är under total kontroll nu. Tack och lov. Men det är väl bara min sambo som går tillbaka i jobb dagen efter han blivit utsktiven på permission, han är inte ens klar på sjukhuset än. Känns oxå sådär, men jobb ska göras och det ska göras på tid tydligen.

Så måndagen blev vår bästa dag den här helgen. Annars har jag själv mest burit vagn upp och ner för spiraltrappan, burit/släpat hund runt stan, försökt få ihop Oskars sov, mat, lek och gosestunder med hundens behov och där emellan har jag käkat Felix frysta pajer och försökt att andas. Andas är en av mina svårigheter just nu. Går på megakur med penicillin (säkert felstavat, mitt hatord,orkar inte googla det) dubbelsidig bihåleinflammation och öroninflammation på vänstersidan. Med andra ord döv på ett öra och sprängvärk i hela ansiktet. Kändes sådär att fixa allt själv i helgen och ännu mer sådär att det var mest synd om sambon.... jag är en ond människa jag vet

Oskar har röjt loss järnet hela helgen. Mest idag dock när Sabina gav honom the one and only stol!!
Tackar Sabina och högre makter typ, skiter i vad ni andra säger om att den hämmar deras utveckling.Men hur eller hur så är ordningen återställd nu. Tyvärr förlorade jag min medryttare nu i helgen oxå. Hon köpte visst en ny häst, jävla skit. Har haft sådan himla tur som har haft Eva nu i höst. Ambra är igång och faktiskt i kondition till och med trots att jag själv bara har ridit ett tiotal gånger. Stort tack till Eva och stor förlust för oss. Men grattis till nya stjärnan!!

Tänkte att jag skulle förgylla den här trista bloggen med ett snabbt röstmemoklipp från iPhonen. Det är väl enkelt att bara göra en sådan där ljudslinga.... NOT! Det skulle ställas om synkroniseringar mellan båda iFånarna till datorn och sedan skulle det laddas och sedan skulle det omkonverteras via iMovie med bild eftersom youtube krävde det, som skulle importeras och sedan skulle det berarbetas igen och sen kunde det laddas upp på vanliga kanalen. Smidigt som fasen och klippet blev bara en tionde av det jag hade tänkt.

Men i alla fall. Det är svårt att söva en Oskar som låter så här. Efter 30 minuter av detta och diverse andra högre läten så somnade han med lite mys på huvudet och pussar i pannan. Tänk att just pussar i pannan funkar på både hispiga hästar och övertrötta bebisar.

Allt raspande på filmen är för övrigt orsakat av hans kickboxning på täcket...


En ovanlig dag

som gav perspektiv till det mesta. Tror att det är dags att tänka om och tänka rätt och öppna upp det där mjuka känsloförrådet ett tag igen.

Det sedvanliga vinterhelvetet har börjat ...Dubbelsidig bihåleinflammation, öroninflammation på vänster sida med sprängd trumhinna. Känns sådär.
Fick elefantkur med penicillin och cortison.

Hörs en annan dag

RSS 2.0