Vårtecken ... njaej inte riktigt va?

Söndag är en veckodag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan Sol, som även kallades Sunna eller Sunne. På fornnordiska hette dagen sunnudagr (Sols dag). Söndag kommer efter lördag och före måndag. I den svenska almanackan är söndag numera veckans sjunde och sista dag, sedan detta blev internationell standard 1972, men i både traditionell judisk och kristen tideräkning är den däremot veckans första dag.

Vaknade till oslagbart vårväder i Lidköping idag. Den träliga förkylningen dröjer sig segt kvar men verkar inte bli värre i alla fall. Fortsatt megaintag av frukt, grönsaker och nyttig mat. Börjar kännas lite rutin att äta präktigt nu faktiskt, skönt, ska bara försöka mota bort den irriterande sugande godiskänslan nu också.

Sambon, hunden och jag packade in oss i bilen för en längre söndagstur upp på Kinnekulle. Tänkte hitta några tidiga vårtecken och låta Peppar röja runt lite utan att skära upp tassarna på det asvassa, elaka gruset som de ha strösslat hela staden med. Finns i stort sett ingenstans att gå med henne utan att hon börjar halta och har skurit sig. Igår kväll var vi uppe i stadsparken och klafsade omkring på leriga gräsmattor, var ju lagom trevligt.....

Solen kämpade och försökte hålla sig kvar framme men lite senare på eftermiddagen fick den ge upp för jämntjockt molntäcke. Hörde att det skulle ligga kvar de närmsta dagarna och ha med sig en hel del regn och återigen de charmiga vindarna på stormnivå...

Peppar poserade ytterst motvillig på en stenmur vid stranden, sur som ättika över kylan. Brukar ju faktiskt vara solväder på det här stället!!

Har en hästledig dag idag och meningen var att familjen skulle umgås och vara goa o glada o sociala, slutade med att Olof och jag o Peppar somnade som stenar medans Johan o Staffan fastnade vid sina datorer ....  Gör ett nytt socialt experiment lagom till Solsidan och Wallander så får vi se om det går bättre. Min tillgång till TVn verkar begränsad fram till halv åtta, fotbollsmatscherna avlöser varandra verkar det som .... Kanske läge för lite skönhetsvård och klädkoll? Nääää, fy fan vad trist det lät med klädfixandet, skippar det känner jag direkt.

Ha en skön fortsatt söndag!!

Allmänt | |
Upp