Största inköpet fixat!

Hämtas på fredag förhoppningsvis.
Oskar tackar snälla farfar för presenten :-)
Brun metallic blir färgen efter tusen timmars velande fram och tillbaka.Och alla dessa delar ingår i kitet, som nu räcker tills han fyller 3-4 år!
Fast då kanske han redan springer själv dygnet runt, som han tränar nu skulle ju ingen bli särskilt förvånad.
Vikten på 12 kg känns betydligt trevligare än de vagnar vi har jämfört med, smidiga vagnar av andra kända märken låg på 22 kg. Blir lite skilland när man ska knöla upp brötet för rappan varje dag flera gånger.

Oskarfakta för dagen är 1495 g vikt och 41,5 cm lång.

Facebookalbumet

till er som inte "kör med FB" ;-)

Oskarbilderna HÄR!


Idag 1370 gram, ny rekordökning i natt med 50 gram.

Livet i sjukhuskorridoren

Är man aningens isolerad från omvärlden när man anser att ett par hästar på en parkering är en av dagens höjdpunkter? Såg ju iofs att det var amishfolk vid entrén men jag trodde väl knappast att de hade färdats till KSS med häst o vagn med LGF-trianglar på ..... man upphör aldrig att förvånas helt klart.Man blir lite skruvad i psyket av att vara instängd i en sjukhuskorridor börjar jag märka. Tycker ändå att vi lyckas hålla stämningen uppe jag och Olof men det kanske är för att vi är lika knäppa båda två? Hur som helst så skulle det ju kännas galet mycket bättre att bara kunna ta med sig Oskar och gå ut en sväng eller åka någonstans. Han jobbar dock på järnet med tillväxten så förhoppningsvis kommer den dagen snart. Tills dess är det väl bara att härda ut antar jag, tur att personalen är helt fantastisk!!

Våra utflykter från korridoren (och från Oskar) blir med andra ord extremt korta. En snabbis till Coop för att inhandla så pass mycket mat som man kan få plats med i en plastlåda på 5x15 cm typ. Det är det utrymmet man har i kylen nämligen. Oftast hamnar handlingen på något liknande detta .....Föga upphetsande och man blir inte direkt smal och snygg av att sitta och läsa, moffa i sig smågodis och ta korta promenader ut via huvudentrén......

Andra badet i livet avklarat

Känns himla häftigt att man får vara med om precis allt som för Oskar är allra första gången det händer. Våra vardagssysslor blir liksom unika händelser helt plötsligt, härlig känsla faktiskt.17 dagar gammal. 1390 gram, 40,5 cm.

Åt själv från flaskan första gången idag. Har sprängt personalens matschema med råge. Det som skulle ta en och en halv till två veckor att ställa om till har Oskar fixat på tre och en halv dag! De glupna generna börjar visa sig.....
Nybadad och nymatad så nu blir det fridens och sängen för oss också.

PS. Om det är någon som har en begagnad BRIO GO vagn att sälja så hör av er. Jag är väldigt intresserad!!
DS.

Nu går det snabbt

Här händer det grejer!

Naveln är tappad, kuvösen bara på natten om ens det, sover i säng istället utan någon andningshjälp alls, den lilla passagen vid hjärtat har börjat gå tillbaka i och med att han har mognat = ingen medicin eller operation kommer att behövas, syresättningen funkar utmärkt nästan hela dygnet, maten är ökad massor och sonden med kontinuerligt matdropp är bottagen, nu matas det på fasta tider och redan i morgon ska de testa att gå över till tre-timmars intervall. Dagens matchvikt ät 1360 gram, snart lika tung som en och en halv liter mjölk. Som ni ser på filmsnutten är det inget större fel på sugreflexen så att mata med flaska lär nog funka.Som huvudstöd har han numera den underbara Bukowskinallekaninen som han fick av gulligaste kollegorna på GreenTech Park.På 2 veckorsdagen igår fick han vara utan alla konstigheter för första gången, helt naturell bebis!
Mycket mysigt!!Och hans mamma fick äntligen lite kvalitetstid med världens finaste Peppar. Första gången hon träffade mig efter traumaförlossningen satt jag bara på golvet och grinade ner hela pälsen på henne så jag tror att hon blev nöjd nu när hon fick mysa baklucka med sin gamla vanliga matte igen. Hon är bästa tröstaren i världen, det övade hon in redan när min mamma gick bort för sex år sedan.


Bebisexpertis hitåt tack!!

Nu är det panik med allt som skulle ha varit på plats hemma redan. Vi matar varannan timme och hinner bara nätt och jämt kasta i oss käk och handla lite ny mat innan det är dags att vara uppe på avdelningen igen. Jag har försökt sätta ihop någon typ att inköpslista för det som vi borde ha på plats hemma när Oskar anländer. Ni som redan har haft denna bebisperiod vet säkert vad jag har missat. Kan ni vara urgulliga och fylla på listan i kommentarer så bli jag jätteglad. Det kanske till och med finns någon som har fina saker till salu??

Spjälsäng

Skötbord

Barnvagn

BabyBjörn, sitta-på-magen-sele

 

Fixa babyskyddet till bilen från Länsförsäkringar

 

Täcken – vagn och säng

Kuddar

Stor filt att hänga över vagnen

Riskuddar

Fleccegosefiltar modell mindre

Sängkläder

Babyskydd till sängen

Nappar

Skötbordsgrejer – underlägg, tvättlappar, kompresser, babyolja, blöjor, termometer, små handdukar

(Skötväska och lite småpryttlar finns från Texasresan)

Matgrejer – plastflaskor/byttor att blanda i, små nappflaskor, typ av ersättning?

Eventuella sondtillbehör?

Kläder – allt i stort sett bodys, byxor, tröjor ….. storlek 40 och uppåt.

Mössor, bomullsvarianter

Sockor

Sedan så tänkte jag vara så fräck att jag bad min duktigate kusin Lena om en tjänst direkt via bloggen ;-) Om du inte har börjat på Blåbäret så kanske du och din pyssliga dotter skulle vilja tillverka ett par Risgrodor till Oskar? Finns inte att köpa för vanligt folk tror jag. De som vi har här på avdelningen är köpta via Philips i USA direkt under deras Neonatalavdelning ....

Länk här!

I jämförelse med en snusdosa så är den så här stor och tjock, kanske bör vara lite större dock eftersom vi hopas att han ska växa till sig.

Idag har de för övrigt tagit bort det kontinuerliga matdroppet så nu matar vi "manuellt" varannan timme. Sedan fick Oskar komma in till oss nu äntligen, vilket betydde att vi fick flytta till ett större och finare rum. Mycket mysigt!! Nu kan man ligga i sängen med bästa bebisen och kolla TV tillsammans. (Ber om ursäkt för kass bildkvalité, var tvunget att vara ganska dunkel belysning och iFånen pallar inte det riktigt)

Hur det är med mig?

Jorasattdet ... Förutom att jag inte har någon känsel på magen runt snittet så är det väl hyggligt bra. Kollade lite på bilder på snitt men alla var så äckliga så jag besparar bloggläsarna den biten, kan ju säga att det verkar vara ganska stor skillnad på planerat och akut snitt i alla fall, mitt är långt, riktigt långt om man jämför. Det hugger til då och då och spänner och killar som fan ibland men nu är jag inte längre livrädd för att hela buken ska brista så fort jag rör sig i alla fall. Jag har ju alltid, alltid varit töntigast i världen när det gäller blod och sår på mig själv. När jag var liten så svimmade jag rakt av så fort jag såg en droppe blod. Det kan ni få bekräftat av husvagnen vi hade när jag var yngre, totalt demolerat element i badrummet efter att avsvimmad Samuelsson föll som en fura tvärs genom vagnen när hon fastnade i en gunga med fingret och började blöda  ..... Det sitter tyvärr i fortfarande. Första fyra dagarna kunde jag inte ens titta på såret, höll upp täcket på nätterna så att det inte skulle nudda, undvek spegeln i badrummet, hade inga kläder på mig och så vidare .... Nu har jag blivit lite tuffare så nu vågar jag till och med både duscha och klä på mig utan att få kräk-känslor. Modigt Sofie, modigt!!

 

 


Värderingar i livet ...

Allting förändrades. Snabbt. Totalt. Makalöst. Jag som alltid har trott att folk överdriver en aning när de har försökt förklara hur deras barn förändrade deras liv. Jag känner mig nu sedan tio dagar tillbaka som en helt annan person. Det är lite knepigt samtidigt som det är facinerande och underbart. Går mest omkring med en sorts känsla av "mallighet" i magen hela tiden. Skulle kunna stå och bevaka Oskar dygnet runt, timmarna när han ligger och myser hos mig på morgonen är ovärdeliga. Varje förändring i hans uttryck och kroppspråk orsakar en känslostorm i mig. Det är så överväldigande att jag ibland, ganska ofta faktiskt, pendlar mellan obeskrivlig lycka och tårar.

Ovan känsla för mig men alldeles säkert himla nyttigt. Nyttigt för mig att lägga undan mina uttryck av rastlöshet, stress, irritation och agression över saker och istället låta mjuka känslor ta över. Saker som tidigare var av sådan betydelse att det gjorde mig upprörd och var värda blogginlägg har nu blivit helt meningslösa i jämförelse med känslan av att vara mamma. Den överträffar allt!

Jag landar säkert på jorden igen ska ni se men just nu är jag mjuk, snäll, avslappnad och alldeles som gelé i känslorna.Första badet för finaste Oskar!

Duktiga, duktiga pappa som är en naturbegåvning utan like när det gäller att hantera prematurbarn tydligen. Lovorden haglar från personalen. Jag som trodde att de där stora händerna bäst hanterade större varianter av panncentraler och andra rejäla doningar ..... ack vad man kan bedra sig.

Mysig hade vi på badstunden idag hur som helst. Både Olof och jag var dock ganska svettiga efter en timme under värmelampan över skötbordet och badet och sedan händerna i badvatten tempererat till 37 grader. Oskar njöt i fulla drag och somnade som den lilla prins han är direkt när han fick komma tillbaka till sitt lilla bo.


Vi fick fina fotavtryck på lillkillen idag också.Och i morse fick mamma sin gostimmar med Prinsen också. På riktigt den finaste stunden jag någonsin har varit med om, önskar att jag kunde förpacka den känslan och spara i evighet.På eftermiddagen fick vi finfrämmande från Mariestad. Nina och bästa Vera kom på besök. Lite chockartat att träffa Vera nu, hon har ju varit bebis i mina ögon hela tiden och helt plötsligt var hon jättestor kändes det som...... hela min världsbild blir fel av det här med att få barn tydligen, Vera har växt!Fina blommor fick vi också som vi har i smyg på vårt rum efter hemlig överenskommelse med en personal.Just det, rummet ja. Så här ståndsmässigt bor vi


Grattis gullunge!

16.33 idag har det gått exakt en vecka och denna alldeles för tidiga första vecka här på jorden har gått över all förväntan.

Oskar växer och mår bra, blir mer och mer stabil för varje dag. Nu är alla konstiga slangar, katetrar och dropp borttagna. De har även börjat låta honom sitta hos oss utan masken över näsan. Masken är egentligen bara till för att hålla trycket i lungorna på rätt nivå, lillkillen har inte behövt någon annan förstärkning som syrgas eller liknande, han syresätter sig jättebra!

Om en timme ska vi vara med när de tar bort sonden för första gången, det blir premiär för oss att se vår son alldeles naturlig. Själv pendlar jag lite mellan total lycka och fullständigt megalipande till och från. Antar att även mitt psyke stabiliserar sig vart det lider. Blir korta bloggar tillsvidare eftersom jag får sitta och vänta på uppkoppling i cirka 40 minuter här innan jag väl kan börja ..... har jag sagt att jag hatar 3 över allt annat på jorden?

Personalen hade hissat flaggan för vår lilla kille idag :-)

 

Neaonatalen på KSS Skövde är oslagbara! Världens underbaraste människor.


Framsteg, viktuppgång

Vår underbara lille kämpe går från klarhet till klarhet. Redan idag hade Oskar vänt sin viktkurva! Bara 6 dagar gammal så har han börjat gått upp i vikt och syresätta sig alldeles perfekt utan några hjälpmedel. Han är så duktig och fin lillkillen. Vi blir glada i hela kroppen för varje litet framsteg.


5 dagar gammal slappar hos pappa.


6 dagar gammal och klarar morgongenomgången utan mask och utan elektroder.
Har börjat öppna ögonen mer och stretchar hela lilla kroppen ordentligt då och då.

Nu strejkar uppkopplingen. Får bli mer blogg senare, nu ska jag gå in och mysa ner mig tillsammans med bästa bebisen ett par timmar. Dagens höjdpunkt!!

Oskar 2011-06-08

Vår lilla kämpe ville se dagens ljus mycket tidigare än beräknat.
2 månader för tidigt kom han till oss.

Ur ett tumult av kaos, skräck, akutsnitt, trauma och massor av blod och tårar tittade sedan världens finaste lille, lille kille fram. Han är hel, fin, frisk och helt underbar, bara väldigt, väldigt liten. 1280gram idag.


Senaste dygnet har han börjat öppna ögonen lite mer.
Allt som oftast hänger munnen med i samma veva ;-)
Han håller gärna mamma i fingret när han gosar.


Pappas stora händer fäster blodtrycksmätaren på lilla, lilla foten.


Tror att det var ungefär så här han låg på första ultraljudsbilden. Då sa direkt syssling (?) Björn att det "såklart var en kille för precis så där ligger ju jag i soffan typ.... " Tänk så rätt han fick!!


Pappa får lära sig att hantera betydligt mindre produkter än panncentraler nu ett tag framöver .....

Vi bor tillsvidare på KSS, Neonatalen. Har dator och mobil lite sporadiskt. Om någon vill ha kontakt så nås vi enklast via SMS. Tack för alla underbara hälsningar och lyckönskningar på Facebook, mail, sms osv ... Ni är bäst!!

Ett speciellt tack till Sabina! Utan din kamikazeuttryckning och vansinneskörning till Skövde vet vi inte hur det hade gått! Antagligen kan vi tacka dig för att Oskar lever och mår så bra!

Nationaldag gav dubbel söndag

Det var ju skönt. Annars så är vi nog högst onationalistiska i den här familjen faktiskt. Tror i och för sig aldrig att jag har firat den här dagen något speciellt i någon familjekonstallation när jag tänker efter. Vad är det att fira egentligen .... just nu hurrade alla på Skansen för kungafamiljen ... känns som någonting jag kan skippa enkelt.

Vi gjorde en liten insats för bloggen skul dock så nu har vi tittat på firandet i alla fall. Observera Volvologgan ;-)

Då hade vi betydligt mycket roligare nere vid badet igår kväll faktiskt.

Mest spännande var det när två tjejer på travhästar dånade ner på stranden och placerade sig mellan skärmen och mig och Peppar..... smarta brudar. Trodde att grundlektion ett med häst var att de är flyktdjur, väldigt få hästar tycker att det är okej när en sådan skärm rasar ner på sanden och sedan lyfts upp igen av surfaren ute i vattnet. Alla hästar som jag känner kastar sig också ifrån det läskiga, i det här fallet rätt över mig och hunden. Väldigt få hästar hade nog valt alternativet MOT skärmen eller rätt ut i sjön.....?

Jag och Peppar stod alltså till höger om hästarna och skärmen längst bort till vänster. Frågade lite försiktigt (nåja lite drygt då kanske) om de var säkra på att deras hästar inte tänkte kasta sig mot mig om skärmen landade brevid deras kusar? - Oj då, han kommer ju få PANIK av den där vrålar den ena då. - Bäst vid rider ut i vattnet då föreslår den andra. -Bara ni inte står en halv meter från mig så får ni gärna rida vart ni vill, svarade jag lite surt. Tror att man blir lite pipplig när man är gravid faktiskt. Hade aldrig brytt mig annars tror jag.Blev ett litet break i bloggandet nu. Åskan drog ner någonstans tydligen. DigitalTVn är borta för alltid ser det ut som ....... bitter kväll det blev nu då. Undrar vad antennutbudet som ingår i hyran har att erbjuda förutom askass kvalité på bilden?

Så här ser det ut på himlen nu i alla fall.... en urladdning med spöregn vore nog på sin plats!!!


Pressa sig brun i vecka 30 + 4

Vet inte om det är en så bra idé egentligen men jag kan inte låta bli när det är så här fantastiska sommardagar!!
Om jag inte tittar ner till vänster på det som kan vara början till åderbråck eller något annat hemskt utan fokuserar på min spännande bok så är det ju helt fantastiskt!!! Behöver dock uppsöka skugga varje halvtimme för att inte avlidas känns det som.Annars har vi ägnat större delen av dagen nere vid badet faktiskt. Underbara Lidköping som lägger så mycket pengar på att hålla ett hundbad så fint! Här samsas både vuxna, ungdomar, kids, bebisar, hundar och diverse flytleksaker utan minsta problem.Samma hund, samma bad och samma blick fast ...... för tre år sedanJag kunde väl aldrig drömma om att vi skulle få en sommar till med Peppar efter den stora kriser med leversjukdomen. Underbara, älskade, bästa bullterriern!!!

Hepp, tebax till solen och boken på altanen!!

Min uggledröm går åt skogen!

Det går inte att beställa de coola ugglemössorna längre - stort LIP!!!

Jag som hade sett bebis framför mig med en sådan här i höst och vinter.
Kanske har jag några aspyssliga, duktiga, underbara vänner som kan tänka sig att tillverka en?
Själv ger jag mig inte in på sådana projekt. Skulle tappa tålamodet efter 3 minuter och troligen elda
upp ett garn eller något ....


Äntligen en röd dag som fick vara röd!

På riktigt så sov jag till klockan nio nästan! Nytt rekord sedan jag blev gravid tror jag. Kroppen vill ju sova på helt andra tider numera helt uppenbart. Hela dagen har varit skön. En timmes skogsmotionerande med sambon o doggan mitt på dagen, storhandling, vilande, badande i sjön, hästen, kalasfixande med smörgåstårtmakande sambo och nu slappande och sovande. Vilsamt och ändå motionerat. Känns som en helt klart PLUSdag!

Charmtrollen alla kategorier får illustrera dagens känsla!


RSS 2.0