Strålande recept! Och resten av helgen ...

Till och med en köksmupp som jag lyckades med den här trots att den fick gräddas i en gratängform!

Kladdkaka
arla.se

Recept på supergod och kladdig kladdkaka.
Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen.


Ingredienser

12-16 port

100 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

Det har varit mycket mat i största allmänhet den här helgen. Sushi och räkor och lyx i fredags, igår skulle det bli laxbakelser men sambon somnade av total pollenkoma så det blev kebab istället så nu idag blir det kanske lax då som topping på kladdkakan ...... Våra härliga grönsaker från torghandeln i lördags börjar se lite ledsna ut nu så sallad kanske vore en bra idé även om mitt fokus för tillfället ligger på socker och kolhydrater!!





Den här trevliga krabaten höll jag på att trampa på i morse. Gick och glodde på ombyggnadsprojektet som pågår på LRK. Vi kommer att få en fantastisk ridanläggning, den saken är klar!! KUL!



Peppar fick ett totalt gräv-damp på stranden idag. Grävde som en besatt precis i vattenbrynet och hennes förvåning var verkligen total när hela sjön forsade in i hennes lilla håla. Hon såg jäkligt rolig ut när hon la huvudet på sned och tittade på Olof med höjda ögonbryn, precis som att det var hans fel att hennes projekt spolades bort.





Ikväll blir det bara soffhängande med de bästa til tonerna av ösregn och storm ute. Hörde precis att SMHI gick ut och varnade för extremt kraftigt regn och åska. Spännande!
Allmänt | |
#1 - - emilia:

gott! Man ska njuta av livets goda på helgerna! De där baconlindade sparrisarna ska jag faktiskt prova!



vad är Peppar för ras?

#2 - - Sofie:

Sparrisarna är grymma! Speciellt när det nu finns färsk sparris :-)

Peppar är en engelsk bullterrier.

Upp