Hälsat på mina älskade döda och haft en totalupplevelse med en nästan nyfödd

Ja, ja, ja jag vet att jag har varit kass på att uppdatera. Kul att ni hör av er i alla fall, då vet jag att ni läser.

Sedan sist har det vär ungefär hänt två miljoner saker men här kommer ett axplock.

Vi har bott på Haga i fem dagar. Insett att jag är en idiot som inte har fattat att min son är femte generationen Samuelsson som bor där och ännu mer idiot som inte ens visste att min farfarsfar hette just Oskar Samuelsson stavat med K. Det gick upp för mig på ett lite läskigt sätt när syrran knallade fram till graven och skulle sätta ljus hos Oskar Samuelsson. Förutom det så hade vi en ganska trevlig stund där när vi pratade lite med farmor och mamma om livet i största allmänhet och sa att vi saknade dem massor och önskade en trevlig helg hur de än nu tillbringade den, sannolikt sitter de där uppe och snackar skit och tar sig ett glas vin medan vi går här och sörjer. Älskar er alltid!



Har frossat i alla gamla fotoalbum och konstaterat att jag måste framkalla alla mina bilder. Ett snabbt överslag på min iPhotobibliotek visade dock på närmare 9000 bilder så jag tror kanske att jag måste sortera detta lite först. Personalen på Expert lär ju säga upp sig annars ....

Hittade längst ner i högen ett foto som jag tror är det enda som finns där mormor, morfar, farmor och farfar är alla på samma bild.



Ser nu att denna bör bearbetas en aning men jag ids fan inte

Köpte en ny hänga-på-bordet-stol till Oskar uppe på Babyland så han kunde vara med oss när vi satt i köket och vi kunde käka samtidigt utan att ha honom på armen, blir lite ansträngande att försöka göra allt med en hand tillslut så det var en bra investering.



Han är dock för lat för att försöka sitta själv så han hänger bokstavligen mer i den än sitter ;-)

Tror inte ens att jag orkar skriva allt jag tänkte om fetma, stress, dåliga matvanor, dåliga sömnvanor, världsproblem, diktaurer, situationen i Libyen ..... eller allt annat ni vet som man ska skriva om, ja just genusdebatten får man inte glömma! Fast jag glömde den visst just ....

Har varit vaken sedan 05.00 och i stort sett haft en bengalen, rabiatarg bebis sedan dess.... han somnade för 10 minuter sedan.

Idag har vi övat oss på att vara pinsammast i stan. Det var en lite ny och oväntad upplevelse för mig faktiskt. Jag har liksom varit så stolt, nöjd, kär i min son sedan han föddes så jag var inte helt beredd på det monster som låg i spjälsängen i morse, någon har bytt ut mitt barn i natt? VEM?

Babysim stod på schemat. Eftersom jag är amatör på bebis så blir det ett litet projekt med allt. 600:- har det nog kostat med alla tillbehör och grejer och det är ju bara en bisak om man skulle räkna tiden. I vanliga fall fakturerar jag mellan 500-800:- / tim så en 2000:- till kan man lätt slänga på det. Taggad till tusen och utrustad till tänderna drog vi iväg till Badhuset idag vid 09.30. (innan dess hade vi ju varit ute med hunden, varit och tagit ut pengar, matat bebis TVÅ gånger och försökt fixa till det här vraket till morsa också) redan här var jag lite sliten men märkte det nog inte för att jag tyckte att det skulle bli så himla kul att bada med Oskar. DET TYCKTE INTE OSKAR!



Exakt där och då började monsterbeteendet. Förmodar att det är tänderna (ja, jag har masserat i Alvedon och ja jag har gett honom Alvedon i flaskan också och ja jag ger honom närhet o tröst hela tiden faktiskt) 40 minuter var vi totalt inne på Badhuset, han illvrålade 30 av dessa.

Ni kan fatta att det var en hyggligt svettig mamma som kom ut därifrån efter att ha försökt få honom att lugna sig i poolen men gav upp tillslut eftersom vi förstörde allt för alla andra i gruppen. Duschrum - illvrål, omklädningsrum - illvrål, försöka klä av dyngsura blöjor o kläder och klä på sig själv och en bebis torra samtidigt som han illvrålar/gråter/hysterisk vid det här laget. Jag höll fan på att dö kändes det som. Bara slängde ner allt i väskan och öste upp dörren för att få ner honom i vagnen, tror att han somnade innan han nuddade kudden ....... och där stod jag som ett svettigt fån barfota i mina gympaskor för att jag inte hade hunnit sätta på mig strumporna.

Troligen beror allt detta på att jag är amatör på området. Har ju liksom aldrig haft en bebis förut och har aldrig heller förstått hur sjukt stressande det är när ens bebis är vansinnigt förbannad eller ledsen. Från början idag var han mest bara sur för att han inte fick som han ville, det vill säga ligga i varma, mjuka täcken, käka, gosa och garva med morsan i soffan eller sängen. Han blev helt sonika inslängd i en ny värld så jag kan fatta att han lackade ur. MEN här kommer MENet jag trodde ju att han skulle gilla läget när han väl var i varmvattenbassängen ..... så var icke fallet.

Nu såhär efter 13 timmar så kanske jag kan konstatera att det är tänderna som spökar ändå. Jävligt illa valt att introducera badandet ihop med tänderna!! Har kollat bråcket också typ 22 gånger men det ser inte skumt ut och nu äntligen är han tyst. Min hjärna hör dock vrålandet än så jag kanske kan somna när han vaknar för käk vid 05.00

Great day!!

Jahaja, där var en dos av bebisbloggande. Hästbloggandet ligger på vänt. Ambra rids av Eva nu. Olof är ute och reser och jag "njuter" av min föräldraledighet under veckan. Jag behöver så himla mycket ett långpass i stallet nu känner jag. Behöver ett bryt.

Som alternativt bryt kollade jag varför alla växter här hemma såg döda ut när jag hade varit borta, svaret var brist på tada, oväntat --- VATTEN. Om ni är som jag och bara har så kallade garderobsblommor så kan jag idag rekommendera en till sort - Cyklamen, den klarar av att dö och återuppstå på bara ett par timmar men vattnet måste vara kallt som fasen. Coolt, jag ska köpa flera cyklamarare. Första gången jag har nåt som blommar och överlever här. Jo just det pappas pelargoner han köpte i somras till vår altan och som dog efter en vecka har börjat blomma NU!!?? Sjuk november!

Nä men vad fan nu fastnade jag ju ett skriv i alla fall, jag skulle ju 1. sanera mig från poolkloret 2. stressa av 3. leta fram de där böckerna vi köpte och som jag la på ett himla bra ställe 4. fixa kaffebryggaren 5. kissa hunden ....och så

Hörrni - Godnatt då!
Allmänt | |
#1 - - Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog:

Förlåt men hahahaha :) Jag kan inte sluta skratta :) Du skriver ju så himla bra :D

PS - Byt Expert mot Mediamarkts framkallning så sparar du en förmögenhet på det ;)

Upp