Präktigt i överkant kanske

GI-bröd – Långpannerutor

20 bitar cirka

50 g jäst

5 dl standardmjölk

2 msk flytande honung

1 msk salt

1 dl linfrö

4 ½ dl rågsikt

7 dl dinkelmjöl

Kör en kortvariant av beskrivningen nu. Tror att ni fattar hur det ska gå till ändå.

Jag skippade linfröna, tyckte att peeling av deg kändes som överkurs. Resultatet blev bra ändå!

Jäst ner i bunken. Lite av den 37 gradiga mjölken på så att jästen löser upp sig. Kasta sen ner resten mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt dinkelmjöl i bunken. Lite ska sparas till utbaking.  Arbeta degen till den släpper från bunken och känns smidig, ös på mer mjöl om det behövs. Låt den vila ut lite övertäck i 40 minuter, powernap för deg alltså. Under tiden ska en långpanna kläs på med bakplåtspapper. Sen är det dags för degen att få masseras lite, fortsätt med massagen tills hela långpannan är full av deg. Kör akupunktur med en degskrapa eller kniv så att det blir rutor. Den vill sedan vila under täcke i 30 minuter tills, på gränsen till lat deg faktiskt. Sätt solariet på 225 grader och timern på 15 minuter eller tills roturna har fin färg.

Så där, nu har degen varit på SPA så nu är det bara att frossa på. Går även att frysa om man är trött på att passa upp på den.

 

 

Huslig med tvätt är jag varje dag så jämfört med bakning är det nästan ovärt att nämna men hur eller hur så står den rosa hinken dagligen i badrummet full med skabbiga Dregglisar som behöver fräschas upp.

 

 

I helgen försökte Peppar hjälpa till med Oskar. Det gick sådär.....

 

 

Just nu i denna stund har jag ännu ett husligt projekt på gång. Samtliga plåtar och galler från ugnen åker diskmaskin och hela ugnen är indränkt i livsfarliga kemikaler. Peppar, Oskar och jag har tagit skydd i vardagsrummet så länge.

I eftermiddag blir det lite hästiga inslag för då kommer en ny hovslagare och kollar om det går att rätta till Ambras vinklar och om hon eventuellt har en djupt liggande hovböld och att det kan vara det som orsakar hältan/stappligheten.

Ha en härlig måndag i spöregnet hörrni!

Allmänt | |
#1 - - Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog:

Oj så gott det ser ut då! :D Mumsbumsi :D

Upp