Första maj nu tror jag bestämt

Snart sommar

Under tiden vi väntar på riktig sommar så renoverar vi, kör till tippen, städar, eldar o grillar korvHan brukar inte ha vinteroverall på sig längre men det blev kallt på kvällen så mamman var pipplig


Renovering pågår

Här ligger bilder på hela härket för den som är intresserad


Känns som ett svek

att skriva ett nytt blogginlägg efter Peppars sista. Måste göra det här mellaninlägget först känner jag. Helt sjukt att bara börja skriva om vår vardag igen när hon inte finns med oss längre och sedan ska jag väl erkänna att jag lipar varje gång jag kommer hit och läser det jag skrev hennes sista dag och dagarna efter. Vill inte ens läsa min egen blogg.

Snart, snart, kanske i morgon kan jag skriva lite om Oskars framsteg, renovering, facinationen över grävskopan försöket till att få fram blommor. Fröna är i jorden men jag är så sjukt kasst på växter så troligen kommer dte inte upp ett skit.

Jobbar 24/7 med Oskar, trädgård, renovering. Det är mitt liv. Ensamstående och nästan hemlös utan hund.....

Gränslös saknad

Det går inte över, det lättar inte, det känns inte bättre alls.

Känns helt förjävligt om jag ska vara ärlig. Trodde att det skulle kännas bättre när hon hade fått somna fridfullt i sin egen säng, när jag hade gjort det mest ångestladdade av allt och lagt henne i graven och skyfflat igen och lagt på stenen. Trodde på något sätt att jag skulle vakna dagen efter och känna att punkten liksom var satt, men, jag vaknar på morgonen och öppnar hennes matskåp det första jag gör. Innan jag sätter på kaffe eller kokar välling så ska Peppar ha sin mat och nytt vatten. Sådan är regeln sedan många år tillbaka.

Att vara en bra djurägare sliter sönder hjärtat när den dagen kommer, den kom nu i fredags och det känns inte som att mitt liv ska komma rytm igen. Antar att det bara är att vänta och grina, tiden har ju en förmåga som jag vet. Tiden får gärna skynda sig på lite just nu för jag orkar inte må så här dåligt


Sorg

Novocastrian Angeal Heart - PEPPAR
2000-04-21 * 2012-04-13

Älskade vän.

Vet inte hur jag ska orka utan dig. Du har varit mitt stöd och torkat mina tårar genom avgörande livshändelser de senaste tolv åren. Du var den som tog hand om spillran jag var när mamma dog, du fanns vid min sida genom skilsmässan, torkade alla mina tårar när Waldemar togs bort, du fångade upp mig när jag kom hem från sjukhuset och var katastrofsnittad - det var första gången jag verkligen grät, det var hos dig, i din päls! Du har varit med mig nu genom separationen, flytten och hela omställningen, hela tiden har du varit vid min sida. Hoppas att jag gav dig en skön sista månad i livet, hjärtat. Du har fått loda runt i din egen takt på tomten och käkat korvar, sovit under mitt täcke, röjt o lekt när du har orkat på stora gräsmattor, tror att du var nöjd faktiskt.

Idag var sista dagen som vi hade tillsammans. Det var tungt, otroligt, helvetiskt, hemskt... Mitt hjärta slets i bitar och en bit av mig dog ihop med dig. Känns skönt att jag kunde ge dig en fridfull död i alla fall. Du var glad och åt HotDogs tills du blev för trött och gick och lade dig i din säng. När du sov så hårt som det är möjligt att göra så fick du narkosmedlet i överdos. Du reagerade inte ens på sticket och det var beviset på att du inte visste vad som hände.

Nu sover du bara vidare min älskling. Du kommer aldrig behöva ha ont. Jag besparade dig framtida smärta, kanske skulle du ha fått somna tidigare så att du slapp din hälta överhuvudtaget, men du har varit så glad och så älskvärd hela tiden så det har varit svårt, otroligt svårt. Jag försöker tänka på att jag har gjort det bästa för dig, tänker på det hela tiden. Om och om igen för att få lite, lite tröst för det är så satans ensamt och tomt utan dig.

Ett bra bullterrierliv hade vi tillsammans i alla fall. Många glada stunder och otroligt fina minnen i mängder.

Älskar dig alltid!

Den 12 april 2012Bebis12 april 2012Ung och ostyrig bullis som jag var tvungen att koppla på inhängnad baksida12 april 2012Gotland 2010Skogen 2009Jag valde en helt ny plats för dig till din sista promenad.
Första gången på ett halvår som du sprang framför och var glad och nyfiken.
Du somnade med den promenadtröttheten i kroppen.Bebis2005 kanske ... eller 200612 april 2012
200512 april 2012Godnatt min ängel!

Fredag den 13:de

En av de värsta dagarna i mitt liv. Önskar bara att den var slut.

Påskafton på Haga

Alla bilder från dagen finns här för den som är intresserad -
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3401484069208.2151596.1033006881&type=1&l=1ebfefa81b

Och Peppar rullar vidare på gräsmattorna i solen


Den där vänsterfoten ...

spretar ut över alla kanter och har gjort sedan han var nyfödd. Vänsterfotad kille?
Den svenska björnstammen

lär man sig lipa till tydligen :-)och sedan hade man lärt sig att snurra också, ordentligt snurr faktiskt. Får molhålla då och då för att få på blöjan ... börjar kanske fatta det där med små barn, små bekymmer... men han är ju så himla underbar så han är förlåten


Till farfar!

Tack snälla för alla fina kläder som anlände igår. Perfekt i storlek och jättebra nu till försommaren. De som fick plats i ett påskägg får lill O på lördag men racingbyxorna och munkjackan har vi testat idag, mycket uppskattat!Annars så växer han mest den lilla parveln. Förflyttar sig på olika sätt och hamnade tillslut inne i lekväggen igår....Idag har vi gjort ett första försök med kritor och papper....Det gick sådär ... kritorna var tydligen goda ...Alla lekar blir liksom inte riktigt som mamman har tänkt sig. Till exempel så var ett paket blöjor mycket, mycket roligare än leksaker för flera tusen ...Som farfar kan se så växer lilla Oskar och han trivs på Haga. God och glad nästan jämt.

Kram från oss!

Och Prinser sover gott under sin fina skylt trots att mamman inte hade så snygg krok att hänga den på :-)


Skitsjuk!

Legat vaken från 02.30 i natt och väntat på att trumhinnan ska sprängas. Det har inte hänt = lika jävla ont fortfarande, fast ett ärr mindre på trumhinnan då. Hade hellre tagit ett ärr till. Satan vad ont det gör!!!

Kom efter mycket väntan in till en läkare. Tittade i vänster öra och jag sa att där finns ingenting, allt är på andra sidan. Hon tittade i alla fall ... och tada! Kraftig inflammation i både hörselgång och på trumhinnan. Ännu värre på andra sidan. Fått hästkur med Kåvepenin, 6 gram per dygn!! Och hemska droppar som gör att det känns som att örat ska brinna i helvetet typ. Efter det tittade hon medlidande på mig och sa; "Du måste ha överjävligt ont" joravars sa jag, då skrev hon ut lite Treo Comp oxå, det har varit räddningen idag. unde inte ens böja mig ner och lyfta upp Oskar från golvet i morse.

Katastrofsjuk och lilleman är hur ledsen som helst....

Ekologisk mat och golvlåsning

Lilla O vill sällan käka en hel burk med mat numera utan skulle helst äta välling dygnet runt om så erbjöds. Idag, äntligen har vi i alla fall kommit in i rytmen välling-gröt-mat-mat eller gröt- välling-godnatt. Hoppas jag .... Efter förkylningsskiten har vi tappat rutinerna ganska mycket tyvärr.

Tydligen går det bara att äta hela burkar om de är ekologiska av märket HIPP eller Sempers KRAV-märkta. Alla proffs säger ju att det inte är någon skillnad men uppenbarligen smakar de bättre de där eko-varianterna.Här på Haga blir han inte bara bortskämda med mat, han har också ständigt leksällskap. Väldigt jobbigt på veckorna när vi är själva, mamman är inte riktigt lika tålmodig som moster. Linda kan sitta på lekmattan i flera timmar eller för den delen på altanen eller gräsmattan eller var som helst där Oskar sitter. Mycket praktiskt för mig som hinner göra massor av festliga saker under tiden ... som att tvätta, städa och röja undan i stora huset ... Mindre praktiskt när Linda inte är här.Dagen har i övrigt ägnats åt att inte frysa ihjäl. Jäklar vad kallt det har blivit igen. Har även brottats med min förkylning/någonting annat som verkar blossa upp varannan dag ungefär. I morse vid 04.30 vaknade jag av att halsen värkte och sved så jag trodde att den blödde. Helt hemskt, kastade mig upp och drack kopiösa mängder vatten med ett gäng Iprenkapslar. Efter det var det lite halvknivigt att somna om. Oskar vaknade 06.15 som alltid men jag lyckades söva om honom vid 07.00 till 08.30, tack för det!

Har funderat fram och tillbaka på vilket golv jag ska välja till övervåningen också, ek eller vitt? Det vita var jag övertygad om från början men nu vet i fan. Ser rätt så plastigt ut när det inte är ritigt trägolv som är betsat. När clickgolv är det som ska läggas så känns nästan vanligt trä bättre...? Kanske bok? Det är ju ljust i alla fall... nja jag vet inte riktigt. När vi ändå snackade golv så kom ju även andra golv upp på listan TO-DO, kan bli mastigt det här känner jag

Nu släpper jag allt och njuter av att Oskar har somnat i Lindas knä framför hockey av något slag.Ha en skön söndag och krama varandra!

RSS 2.0