5:an nedgraderad till en hederlig bonnförkylning

Som ett litet mirakel så var både utslag och röda kinder som bortblåsta i morse. Kan beror på att han vill slippa sova i samma säng som mig en natt till i och för sig..... Men i alla fall så var ju det riktigt, jäkla skönt. Nu har han "bara" en jäkla förkylning med hosta och snor, ingen feber på hela natten och hela dagen idag. Håller honom hemma i morgon och sedan får vi hoppas att han är sitt vanliga "full i bus" jag på måndag. Hoppas att även jag är mitt vanliga jag, inte full i bus men full av energi i alla fall.
 
 

Ska vi säga så .....

Efter tre besök hos husläkare och ett besök hos en specialist på NEO, Danderyd så har samtliga konstaterat att Oskar är perfekt, syresättning 98% samt att lungor och allt växer precis som det ska. Skönt!
 
Men ..... idag så urartade hela Oskar här på kvällen. Han har varit lite trött och gnällig sedan i söndags men ingen direkt feber. Ikväll var han blossande röd om kinderna samt hade utslag runt båda armbågarna, hostade och snorade som ett härke. Ringde 1177 för säkerhets skull, hon konstaterade att han antagligen har Femtesjukan. Underbart. Nu snabbt få en diagnos från BVC eller VC och sedan troligen 10 dagars inkubationstid GGAAAHHHHHHHH
 
Själv är jag verkligen upplagd för 10 dagar med Oskar hemma samtidigt som jobbet kräver maximalt just den här tiden på året. Och JAG är faktsikt sjuk. Faktsikt mycket sjukare än Femtesjukan, som är ofarlig och inte gör direkt ont, den bara smittar som ett helvete. Själv fick jag diagnos bihåle- och öroninflammation plus en infektion i hörselgången, detta tillsammans resulterar i galen migrän till slut. Ska fortsätta mosa i mig 4,8 gram Kåvepenin per dygn plus cortison plus migränmedicin, sen så ska jag ta tag i Femtesjukan i morgon. Efter att ha varit uppe varannan timme och kollat Oskar så att han inte har fått skyhög feber.
 
Giv. Mig. Styrka
 
eller SNAFU, Situation Normal All Fucked Up
 
Tror att barnet mår rätt risigt faktiskt
 
 

En fullkomlig dåre bor i mitt hus!

Oskar heter han. Han är snart 1,5 år. Han växlar humör snabbt, jäkligt snabbt. Han har krossat min tålamodströskel totalt ... men han sover hela nätter och två timmar mitt på dagen.
 
Snällt för då kan ju mamman städa, laga mat och tvätta. Dessutom får jag ju sova innan jag börjar om 06.15 på morgonen med en solstråle som snabbt förvandlas till en rabiat drake när han måste sluta borsta tänderna. Efter den lilla morgonritualen börjar jag jobbet och vid lunchtid vill jag mest dö... men tadatada då åker jag och handlar och fixar kvällsmat och tvättar IGEN. Hinner inte käka lunch själv utan tar något snabbt framför datorn. Detta resulterar självklart i att jag är helt slut och blodsocker-dippad när det är dags att hämta älsklingen på dagis vid 16-tiden. Det är då det är tur att man kan räkna till tio miljoner både framlänges och baklänges, det är också då jag älskar den som uppfann nyponsoppan och russinen....
 
Min underbara älskling har även börjat utveckla synnerligen obekväma sidor av sin personlighet. Som att nypas det hårdaste han kan, slåss mot ansiktet, bitas eller ge mig en dansk skalle när jag lyfter upp honom för att han ska flyttas till annan plats än där han förstörde/jävlades/skrek. När jag har satt ner honom och gått därifrån så kommer han lubbandes efter och ger mig ett välriktat hugg i knävecket. Mysig kvalitetstid med mitt underbara, älskade barn med andra ord. Han har även lagt sig till med den ovanan som jag alltid har hatat att andras barn gör, slänga sig raklång på golvet och vråla som en brunstig gorilla typ. Andas, andas, andas och räkna
 
Låter som att jag har en unge med samtliga bokstvskombinationer som någons har funnits, men enligt expertisen så är detta ett helt normalt stadie. "Trots är vägen till en stark självkänsla" Satan vad han kommer att få självkänsla!!
 
Nu ska jag gräva ner mig i soffan en stund, men på något underligt sätt så har Oskar en inbyggd radar som berättar för honom när mamma vill vila för så fort jag andas så vaknar han. Ha en härlig lördag allihopa!
 
Liten blir stor och ilskan likaså.....
 
 
 
Jag VISSTE det!!!! Innan jag ens hann publicera det här inlägget så vaknade han!!! Ingen soffa här inte...

Hästgrejer till salu

Säljer av mina hästgrejer då jag är utan häst för tillfället.
sofie@bioenergitidningen.se
070-881 97 01

Fin Keiffer Aachen, brun Pris 3000:-
Stigläder, stigbyglar, brun resårgjord samt beige-brunrutigt schabrak medföljer.

Fina ridstövlar, snörning över vristen och dragkedja bak. Endast använda på ett fåtal tävlingar. Storlek 40. Pris 1000:-

Finns även paddar en Mattes och en från Lammfelle (500:- styck) att köpa till om så önskas, dessa har inte behövt användas till sadeln då den ligger mycket bra på de flesta hästar. Säljer även en del annan utrustning som syns på bilderna. Bett, träns, tyglar, sporrar, vita ridbyxor olika storlekar mm

Hör av er vid intresse!

 
 
 

Hästgrejer till salu

http://www.bukefalos.com/r/showentry.php?e=248525

Underbara A-barn och tid för vuxenprat

Vi har haft främmande här i två dagar. Oskar är helt slut som barn nu, däckade innan han landade med huvudet på kudden. Det sliter inte så lite att försöka hänga med en äldre grabb på nya upptåg. Jäklar vad de har lekt alltså! Himla nyttigt att få barnbesök, då får man DELA MED SIG. Oskar har inte riktigt tagit till sig det konceptet ännu men med Algot gick det fint minsann. Kul! Maria och jag hade en riktig prata-ikapp-allt-som-har-hänt-kväll, vin och chips och choklad uppkrupna i kökssoffan. Väldigt behövligt för mig med lite vuxenprat och inte bara babblet med Oskar.
 
 
I torsdags var vi på kontrollbesiktning på BVC, se kurvan nedan!! Helt galet! Betänk att den här killen inte ens låg på pappret första gången, han låg under den allra understa gränsen.
 
 
Nu ska jag passa på att läsa lite i Theorins nya bok, Sankta Psyko. Känns som att den bara går att läsa på dagtid, verkar på gränsen till för läskig faktiskt.
 
Ha en härlig lördag hörrni!

RSS 2.0