Milstolpe i livet att bli ett halvt år gammal

På torsdag fyller Oskar Karl Wilhelm 6 månader. Idag var vi på BVC och konstaterade en vikt på 7660 gram och 65 cm i längd. Läkaren hade 6-månaderskontroll också. Imponerad är väl det minsta man kan säga att han blev. Det känns helt offatbart att den lilla, lilla killen som jag satt och grät över i juni nu helt plötsligt är en riktig bebis och dessutom en perfekt bebis med alla korrekta rörelser, reflexer och läten som de ska göra vid den här åldern. Ni kan inte ana hur stolt man blir som förälder när alla andra runt omkring har kraxat som olyckkorpar om att oj, oj, oj han kanske har växt i kapp vid 2 år men i många fall är de efter enda upp till 5-års åldern ... oj, oj, oj han kommer drabbas av än den ena och än den andra infektionen och oj, oj, oj stackars er och stackars Oskar. Så blev det inte till min enorma lycka. Han är i topptrim, ligger på normalkurva för bebisar i samma ålder och högt över när de korrigerar hans ålder. Han röjer som en riktig liten boxare, sover som en sten, är arg som ett bi och snackar värre än sin morsa när andan faller på. Han käkar också som en häst och går upp 1 kg i månaden lite drygt. Enligt expertisen skulle han ju ta en paus från tillväxt efter bråckoperationerna, Oskar lyssnade inte på dem, han växte på precis som tidigare. Han är verkligen vår superhjälten, en riktig fighter som älskar att leva. Världens mest älskade lilla kille!

6 dagar gammal på neonatal avd 46, KSS. Här vågade vi börja hoppas på att han skulle överleva, vikten började stiga en aning från att ha gått ner från 1290 g till 1215 g.



Snart 6 månader gammal med en matchvikt på 7660 g och perfekta resultat på alla bebistester de har gjort och jag kan lova er att han har gjort fler tester än de flesta bebisar.



Det var lite smått chockerande att få paket med vinterutstyrsel i storlek 80 idag. I juni letade vi febrilt efter kläder i storlek 38 - 40. Stort tack till min snälla moster och kusin i Stockholm som under hela tiden har försett honom med kläder och saker, ni är för goa alltså!!! Ingen risk att bäsen fryser i vinter i alla fall.

Allmänt | |
#1 - - Anna:

Tack för ditt avtryck hos mig. Dagens inlägg på din blogg var så härligt att få läsa! Det är ju trots allt svårt att förstå ibland att våra små en dag blir "som alla andra" bäbisar. Förutom i våra ögon då. Underbart att det går så bra för er inte längre så lilla kille!

Upp