Vissa kvällar blir inte riktigt som man hade trott

men vi hade en skön kväll i alla fall, jag och Oskar och Peppar.

Funkar sådär att söva idag ....Tankar och funderingar

Det är mycket nu. Massor av planering. Många tankar rörande försäljningen av Ambra. Väldigt mycket sömnlösa nätter. Jag vet inte riktigt när jag ska bli vuxen. Trots att jag har ett fast förhållande och barn och faktiskt fyller 36 år i augusti så känner jag mig på något sätt som 24 fortfarande. Helt sjukt är det men jag har fastnat i tänket där vid år 2000. Peppar föddes då, Ambra föddes då och jag och Empan och Limpan hade en häftig upplevelse uppe i Björkliden. Ljuset försvann och kidsen sov nästan dygnet runt. Empan tappade glasögonen i pulkabacken och vi hittade de, röda, småbarnsglasögon mitt i totalsnö och mörker. Någon av de vilda djuren snodde all vår mat så vi fick böna och be hos den egentligen stängda resturangen om en fläskfilé. Min mamma levde då och vi hade så himla fina stunder uppe på Haga. Poolröj och sommar. Vinter och riktigt julfirande med farmor och mamma i livet. Tjejerna är vädigt vuxna nu. Men vi älskar nog varandra alltid.

2012 kommer att bli minst lika bra om inte bättre. Haga igen på sommaren och på julen. Underbara Oskar och nya fina minnen att bygga på. Lovar att jag ska fylla hans bok med precis lika fina minnen som jag har. Vet att han kommer att uppskatta det en dag. Framförallt berättelsen om tiden på neonatalen. Han ska få veta vilka som räddade hans liv och hur vi gav allt vi hade och mer därtill för att skapa det bästa livet och de bästa minnena för honom. Nu kommer han ju inte minnas någonting av just den tiden men vårt jobb är ju att ge honom den framtiden som vi själva har fått. Att han ska kunna se tillbaka med ett leende och en fin känsla i kroppen.

Lite väl djupt idag kanske men hade behov att skriva av mig lite. Den här bloggen är trots allt bloggen vid behov så ni som inte gillar det behöver inte läsa.

Godnatt.

Vi jobbar på´t - både på vändningar och på att bli en präktig morsa

Att vända från rygg till mage är fasen inte lätt alltsåMen från mage till rygg går det snabbt så morsan inte ens hinner filma!För övrigt tycker jag att mammaledigheten ger mig helt nya preferenser på vad som är jobb och ledighet. Känns numera helt normalt att ladda upp youtubefilmer och blogga samtidigt som jag skurar golv, springer ut med soporna, hämtar posten och underhåller en bebis. Tror dock att jag är en aningen störd förälder dessvärre ..... kastar ut minimala bitar hundgodis runt om i lägenheten för att Peppar ska springa runt och leta eftersom det roar Oskar mer än någonting annat .... hmmmm kanske inte kvalar in på präktigaföräldrar.se?  MEN på det sättet hinner jag skura mer än ett halvt rum åt gången så det får funka.

Ha en skön måndag och missa inte handbollen kl 20.00 topp eller flopp?

Min vilda badbebis

Han får oss att asgarva flera gånger varje dag och just ikväll var han på topp. Jag som var rädd för att han skulle vara rädd för vatten efter failet när vi var i badhuset första gången. Verkar som att han har kommit över det nu.I övrigt har vi mest ägnat oss åt att undersöka fötter


Bildbomb på kamphunden och bebisen

Visst ser hon ut som en ondskefull mördarhund?


Morfar och Oskar har kvalitetstid

Min pappa har förvandlats till en suverän morfar!


Peppar tvättar och andra badar

Bloggandet har segat ur grande sista tiden. Vi är på Haga och mitt modem hatar att vara i närheten av Sthlm tydligen. Alla mår bra i alla fall och lillprinsen trivs. Min tidsbrist beror nog mest på att vi bor i två hus och jag springer som ett jon mellan dessa. Kan inte lämna Oskar själv i stora huset med Peppar och kan inte lämna Peppar ensam för länge heller. Logistikproblem när bebisen helst sover i en smal soffa som jag helst inte vill att han ramlar ur.....

Vi håller oss rena i alla fallJag MÅSTE verkligen byta ut de där sängkläderna! Såg bilder på min själv som bebis i samma påslakan nyss :-0 Det var kvalité på grejerna förr den saken är ju klar (vi har tvättat de mellan 1976 och nu, jag lovar)Nehepp, nu blir det dusch på lite mer sofistikerat sätt i stora huset med lilla O, sedan är det ju handboll som gäller! Ha´t fint. Vi är hemma i Lidköping igen i morgon kväll.

Spikrak kurva uppåt!

Snart kan vi inte kalla honom lilla O längre.

Vikt idag - 8390
Längd - 68,5


Han fortsätter på kurvorna normal och två över normal beroende vilken månad man räknar på.

Sedan visade han stolt upp sin nya färdighet - sittande stadigt och fint på bordet alldeles själv.
På bilden nedan får han dock support av sin farsa eftersom han skulle följa med mobilen bort från bordet ;-)

Oskar ser ut som en cool, liten rappare i sin Adidasoverall.
Synd bara att hans mamma ser ut som ett drogat UFO som skelar .....

Titta han sitter - Häst till salu - Städnoja

Idag satt lillprinsen alldeles på egen hand mitt på köksbordet! Självklart fanns ingen kamera till hand men pappan är vårt vittne, han tog för övrigt på sig hela äran för sittandet för att det skedde medan jag skurade golv ... jäkla skit vad jag grämer mig över det nu. Borde lämnat skurandet till honom och fortsatt sitträningen ;-)I övrigt idag, denna festliga lördag, har jag ägnat mig åt storstädning och sanering av Staffans rum. När man flyttar hemifrån är det uppenbarligen legitimt att lämna matlådor med rutten rostbiff i påsar på golvet bland överblivna kläder!! Uuuuäääääää, luktade lik i hans rum kan jag säga. Ajax blev min bästa kompis idag.På hästfronten är väl det mest aktuella att jag tänker ta en paus från hästeriet ett tag. Ambra är därmed till salu.

Annons ligger ute på Blocket och Hästnet - fler bilder kan skickas om så önskas


Skogshäst och utmärkt avelssto

Ambra är född 2000. E. Landlord UE. Irco Marco. 180 cm.

Har konstaterad lindrig hovbroskförbening fram sedan hon var 5 år. Därav inställd karriär på de större hoppbanorna. Fungerar utmärkt i skog och mark, går fram överallt och är helt trafik-maskinsäker.

Lätt att lasta, klippa, duscha, sko och annan markhantering. Otroligt lyhörd och känslig för det man önskar både från marken och i ridningen.

Hon blir ibland obalanserad på böjda spår då hon har svårt att hålla ihop sig, behöver därför en ryttare med någorlunda bra balans och kunskap.

Hopptränad på måttlig nivå senaste åren pga av att jag har fått barn, dock varit igång med hjälp av medryttare. Tränad dressyr på LA-nivå i våras. Står nu på lösdrift och rids endast i skog o mark. Rids av medryttare bettlöst utan problem.

En helt underbar kompis. Hon älskar att bli ompysslad, gillar barn. Lägger gärna huvudet i famnen på dig när hon står på gång eller i box.

Kort filmklipp när jag rider henne andra gången sedan bebis anlände. Hon känns lyhörd och fin som vanligt men behöver komma ihop sig lite mer.

Har ett par ganska intressanta saker på gång nu men jag informerar om det framöver när läget är under kontroll till fullo. Ha en häftig lördag alla!!


Lite nya filmklipp på Oskar den andre del 2

Sådana här blogginlägg är bara intressanta för närmaste familjen och släkten, lovar att skriva något intressant någon dag också. Finns en hel del att berätta om fast inte riktigt just nu.


Lite nya filmklipp på Oskar den andre :-)


RSS 2.0