Ebba vs Ambra 1-0

Bästa Ebba red Ambra på exakt samma sätt som hon rider sin SM-ponny. Effektivt, stabilt, taktmässigt och i högre tempo. Ambra höll på att avlida av utmattning efter 40 minuter såg det ut som. Betänkt att detta är tredje gången de tränar tillsammans, det är bra, riktigt bra kan jag säga. Ibland tappar Ambra takten lite grann och då blir hela kusen lite i obalans men det tog mig ett år att hitta knapparna på den kusen och vi hamnar mer i otakt än vad Ebba gör. Lite mer trimmande av Ebba med Ambritt så kommer de ta hem varenda klubbdressyrer framöver!!

Jag är väldigt tacksam över att så duktiga tjejer vill hjälpa till och hålla Ambra i form under min graviditet
, hittar jag bara någon som har tid och engagemang nog för att ta fasta dagar varje vecka och som också kan ta hand om henne när jag precis har fått bebisen så får hon vara kvar på Anderstorp hela sommaren. Det vore ju toppen!!

Om vi inte hittar "den rätta" för Ambra så får hon långledigt på lösdrift hos Sabina och Kurt. Är kanske i överkant kräsen med person till Ambra men jag har lagt två års jobb på henne för att få det vi har idag, är så rädd att mista förtroendet, tilliten, lugnet och den tillräckligt hårda träningen. Hon mår bra av att gå, gärna gå hårt, då blir hon som finast. Och vem orkar med det om det inte är ens egen häst? ... Återstår att se. Uppdaterar löpande.

Här är kvällens snabba klipp
Peppars helvetesdag och min fattigdom!

Ont i tassarn o tvingad att gå en liten del av elljusspåret i alla fall innan lunch var första miserabla delen av den katastrofdag enligt Peppar, sedan bar det av till kliniken och där ville hon helst av allt bara forcera ytterdörren, rymma och gömma sig i bilen. När det inte fungerade gick  hon över till hysteriskt skakande i kroppen, hyperventilation samt gnylande .....

Allt detta lidande bara för att visa upp sina tassar i 3 minuter. Allvarligt talat så gjorde ingen någonting annat än att titta på henne. Total paniklåsning på djursjukhus nu helt uppenbart.

I övrigt var besöket ganska trist för mig också. Väntetid 45 minuter efter avtalad tid, kostnad närmare 700:- för 10 minuters kontakt med veterinären plus antibiotika för 400:- .....

Tur för Peppar att hon är underbar och älskad av alla för annars hade hon nog varit i himlen för många veterinärfakturor sedan..... In alles så har hon kostat mer än 150.000:- att reparera under sina 11 år, det är lite drygt 13.500:- per år och cirkalisa 1.000:- per månad extra om man slår ut det.

Dagen outfit!

Alla bloggerskor och bloggare kör med ojämna mellanrum en dagens outfit, jag vill ju inte vara sämre ......
Kanske tanken dock är att man skall vara i sitt esse alternativt retuschera bilderna till det bättre eftersom denna typ av inlägg bara visar hur järkla slimmade och snygga bloggmänniskor är. Platsar möjligtvis inte in i den kategorin för tillfället. Men shit the same, så här ser det ut i vecka 21, den osminkade sanningen. Drog på mig en kofta variant längre och tjockare ovanpå eländet så lite bättre blev det än vad bilden visar.


21 cm bebis på ett ungefär

Nu äntligen fick de alla bilder som de behövde. Själv ser man ju kanske med lite god vilja ett par saker som de visar, lite svårt att omsätta svarta streck till aorta och sådant. Bebis stod mest på huvudet idag alternativt vände ryggen till oss så bilderna blev inte direkt skarpa. Det lilla ansiktet syns i alla fall lite suddigt med ögon, näsa och mun. Precis under röda markeringen börjar pannan och det kritvitaste partierna är skelettet i ansiktet.
Motig måndag!

Fattar inte vad som hände igår kväll. Sommartid är min favortitid. Nu ställde dock kroppen in sig helt fel, totalt fel, katastrofalt fel påallvar. Var dödens trött efter en dag med som läktarryttare på drssyrtävling och sedan stall. Så pass sliten så att jag försökte sova en stund på sena eftermiddagen. Lyckades dock inte med det projektet eftersom bullterrierdonnan fick för sig att hon skulle ha ett överskottsenergi-damp i min säng. Släpade mig med blytunga ben runt elljusspåret med henne. Tror att det var där jag failade totalt för efter spåret var all trötthet som bortblåst. Pigg som en lärka, på riktigt fanns inte tillstymelse till sömninghet. Inte ens vid halv två i natt. Ni kan ju gissa hur jag kände mig nyss, vid halv sju när larmet gick ..... Suck, det blir uppförsbacke idag den saken är säker.


Så här ska det vara när det är som sämst ....

Finns ju sämre dagar än den här som startade med grym sovmorgon, en sväng till stugan där hunden fick röja loss lös i solskenet, underbar en och en halvtimmes-tur med Ambra, en sväng till svärfar och nu avslutas kvällen med att sambon överträffade sig själv i köket!! Livet är bra fint ibland alltså.


Nu blir det åka av!!

Bokat o klappat o klart - nu jäklar blir det USA!
Ska bli så häftigt att få se lite mer än bara stor-storstad den här gången.
Jobb och semester i en härlig kombination, gäller att passa på innan bebis anländer.
Vi drar i slutet av April och förhoppningsvis avstannar min skenade vikt en aning snart.
Stödstrumpor och försäkringar är fixade det var prio 1.
Snacka om att man får annorlunda fokus när man är gravid!
Förra gången jag var i USA var det knappast stödstrumpor som var på akutlistan ;-)


Furunkler och vårskor och snart helg!!

Liten bullterrier har fått furunkler mellan tårna och har ett hårt liv nu. Eftersom hon redan från början lider av en extrem ovilja mot all typ av aktivitet förutom att få bullfnatt på mattorna samt hoppa upp i soffor och sängar så är nu promenadlusten nere på minusvärden eftersom det gör ont varje steg hon tar. Tycker faktiskt på allvar ganska syndom henne, det blir stora svullnader som spricker och varar. Pratade med min bästa bullterrier-hälsorådgivare här om dagen, blev rekommenderad tassbad. Det har vi kört hela tiden men nu börjar det bli tidskrävande att göra det en tass i taget eftersom alla fyra behöver badas i minst 10 minuter per tass. Nytt specialschampoo, extra mycket duschlödder och en slatt men babyolja tappades upp i den nyinköpta badbaljan med halkskydd. Så, där i badrummet satt Peppar och jag och filosoferade en bra stund igår kväll, hon var lagom road kan jag säga.

Idag har Ambra och jag haft en morgondate med världens bästa hovslagare. Så nu har de långa tårna med halvtaskig vinkel fixats till. Guldskorna är slängda och vårsulorna på! Sånt gillar vi, nu kan jag rida rally på mjuka grusvägar utan att oroa mig för att det blir för överbelastningar på henne på grund av broddarna. Planerar en solig uteritt av modellen längre i morgon och hoppas att klart.se håller vad de har lovat. På söndag lär det bli ridhusridning eftersom det ska blåsa 12m/sek och snöa :-0De här långa hovarna är nu ett minne blott :-)

Ha en skön fortsatt fredag kära vänner!

Ambra njuter i vårsolen

så pass att hon somnade mitt i fotomodellandet ....men sedan fladdrade det till i plasten lite grann så då blev hon sitt vanliga vårspralliga jag igen ..Om jag får säga det själv så tycker jag att jag har en jäkligt snygg kuse faktiskt, tack snälla Espings för att jag fick köpa vackraste prinsessan!!

Eftersom jag inte har ridigt själv på tre dagar i rad nu så kände jag att jag ville checka av henne lite idag. Att låta henne röra sig fritt anser jag är bästa sättet att se eventuella oklarheter, stelheter eller annat som kan vara skumt. Idag gjordes inga hemska upptäckter alls så vi ägnade en halvtimme åt fria lekar istället. Det kan vara otroligt nyttigt med just en så överladdad kuse som Ambra, vi övar varvbyten, avsaktningar, igångsättningar och uppmärksamhetsövningar. Inte så vackert alla gånger men vi har skoj i alla fall.


Fundering

Undrar om en graviditet räcker tidsmässigt för att lära sig Photoshop?
Får bli ett projekt den dagen jag får fritid helt enkelt.


Hej måndag!

Så där så, nu ska vi se om helgens megasovande ger lite resultat. Med tanke på mängden sömn och nässpray som har kombinerats under helgen så borde jag vara pigg som en mört och aldrig mer täppt i näsan. Har till och med lagt ner projekt ridning ett par dagar för att se om det lönar sig att hålla sig lugn och fin. Väntar med spänning på hur det ska arta sig under dagen ....

Började dagen idag med att läsa ett "snor-roligt" inlägg på Josephine Bornebusch blogg, alltid skönt att starta veckan med ett asgarv!!

Nu är det totalfokus på mina kunder som gäller.
Funderar oxå på att upprätta en Not-to-do-list när tid ges, kanske skule ha fixat den innan jag blev stressad över alla To-dos......

Ha en härlig måndag!!!


Skulle inte ha berömt våren igår .....

Det snöar stora, långsamma tomteflingor utanför fönstret nu...

Vaknade förkyld som ett helvete.
Halva familjen däckad av baciller.
Varit uppe fyra gånger i natt på grund av andnöd.
Har skitmycket att göra på jobbet.
Måste rida Ambra hårt och länge då hon har laddat vårkänslor som värsta atombomben.
Får inte glömma att åka till vårdcentralen och lämna blod innan sista blodleveransen går i eftermiddag.
Måste avsätta tid för att tvångspromenera bullterrier som hatar vädret.

Borde också:
Sortera tvätt
Skriva listor
Ringa samtal (många och hurtigt, positiva samtal ...)

Inte konstigt att man ser ut som en sliten skit idag alltså ....Exakt ett år sedan

Så här var läget med våren för exakt ett år sedan. Det har faktiskt gått snabbare i år fast det känns segt.
Morgonritual och strålande solsken

Vaknade på ett hemskt humör idag. Kan man ha PMS när man är gravid? Eller kan humöret vara ett resultat av att jag varje morgon får börja med att kämpa för att bibehålla spontanandningen medans jag inhalerar nässpray hysteriskt? Efter det lilla projektet måste det drickas sisådär 1 en liter vatten och sedan ligga stilla en stund. Den där stunden urartade i söndags förresten, från halv åtta till elva.... det är faktiskt ingen liten stund, det är en avgrund av tid och en förstörd dag!

Nu när jag har tagit till alla morgonritualer inklusive kaffe i sängen en timme så känns det aningen bättre. Om jag inte får ha min morgonvana med datorn i knät sittande med en brötahög med täcken, hund och kaffekopp i fred så blir jag hemsk och ostrukturerad resten av dagen. Det här är tiden på dagen då jag besvarar mail, lägger upp en dagsplanering och samtidigt kollar av vad som har hänt i världen. Det är en förberedande stund för att hjärnan ska hinna bli beredd på koncentration och fokus resten av dagen.Känner mig mentalt klar för en ganska så spännande tisdag för en gångs skull, återkommer under dagen om allt går som det ska med mitt lilla eftermiddagsprojekt.

Hoppas att ni också har en kristallklar och solig tisdag!

Taskiga vibbar av min mail idag ....


Balansrubbning, otrimmande och nya bilar

Konstigt det här med graviditet. Känner mig aktiv och på hugget i skallen och vill gärna hitta på saker som kräver ganska mycket ansträngning, speciellt hästrelaterad verksamhet. Verkar inte som att kroppen är helt med på noterna bara. Har en skum och molande muskelvärk i benen och elaka hugg av smärta i huvudet och exeln till och från. Jävligt irriterande eftersom den här vårhurtigheten har flyttat in i hjärnan. Det verkar nästan som att det går en epedimi av muskel, nerv och ledproblem här nere just nu, var och varannan person rör sig som en sliten 175-åring......

När det gäller ridningen är jag sjukt sugen på att trimma, trimma och finlira på formen i dressyrarbetet. Blir otroligt frustrerad när jag inte klarar av det riktigt längre. Kommer inte ner i den vanliga djupa sitsen och att sitta ner i trav kan jag bara glömma. Ambra är som ni kanske redan har listat ut inte den enklaste kusen på jorden och hon bli lätt överambitiös och laddad om jag inte "håller om och håller ihop" henne. Att göra just det är ganska knivigt i lättridning men vi jobbar på det. En sak som är otroligt skönt med den nya typen av "gravidridning" är att hon har blivit lätt, lätt i handen. Eftersom jag helt enkelt tappar balansen om hon hänger minsta lilla så har jag blivit väldigt snabb i korrigeringarna där och nu verkar det som att det sitter nästan till fullo. Får väl acceptera att formen inte är på tävlingsnivå men vara nöjd med att hon jobbar mer själv med kroppen nu än tidigare.

De flesta av er vet ju vart balanspunkten sitter i kroppen, ni kan ju själva lista ut om den påverkas negativt eller inte av 7 kg mer vikt mitt på punktens centrum ..... ;-)Tänkte att den här lördagen ska få en bra början nu och gå ut i köket och fixa lite scones. Måste bara inventera kylskåpet efter min favoritost först, finns inte den så kan jag lika gärna skita i sconesen då får det bli banan och branflakes-frulle istället. Peppar gillar båda varianterna så hon kommer nog att anmäla sig som frukostassistent inom kort. Ska försöka få till en provkörning till med nya V70n också innan stallpasset drar igång. Vi har ju provkört ett helt gäng bilar nu och det är onekligen ett faktum att inget annat fabrikat slår Volvon i körkomfort!! Finns dock ett stort aber med här, om de inte lyckats intregera gastanken på ett bättre sätt än att den snor närmare en decimeter av bagageutrymmet samt inte räcker speciellt mycket längre än den V70n vi har nu så är det ju ganska surt alltså...

Nästa bilför utvärdering blir nya Passaten, den har ju vunnit de flesta tester och jag gillar verkligen modellen MEN jag har suttit lite i den och sätena får inte högt betyg om man ska köra långt tror jag, lite samma känlsa som jag hade i min gamla BMW, campingstolar!! Efter 5 timmars resa till Sthlm och familjen där så är man tämligen ledbruten i en sådan bil. Med tanke på att min kropp protesterar redan när jag vaknar numera så vill jag inte ens tänka på hur jag ska kunna veckla ut den här kroppen efter 5 timmar på en pinnstol.

Ha en härlig lördag hörrni!!!!

PS. Precis nu när jag skulle posta det här så hörde jag på nyheterna att kärnkraftverket i Japan hade gått åt helvete. Jag har alltid haft en extrem rädsla för kärnkraften speciellt med tanke på de helt osannolika skador som uppstår när säkerheten inte räcker till. I min värld är det helt orimligt att vi ska satsa på denna typ av kraft i Sverige, jag ställer mig starkt kristisk till de politiska röster som höjs för mer utbyggnad av kärnkraften. Vill vi verkligen ha det här i vårt lilla land?? Vågar vi det? Verket i Japan var ingen skitkonstruktion direkt men visst ett jordskalv av den digniteten kanske är en omöjlighet här hemma men det bevisar ändå att det finns stora brister och att det faktiskt kan och går åt helvete ibland med oregelbundna mellanrum. -

En explosion har utbrutit på det japanska kärnkraftsverket Fukushima 1, uppger Sky News.

Enligt tv-kanalen har flera arbetare skadats och tak och väggar har rasat.

Radioaktiviteten vid kärnkraftsverket uppges vara 20 gånger högre än normal nivå för tillfället och folk i området uppmanas att stanna inomhus.

En explosion har hörts vid kärnkraftverket Fukushima 1, säger polisen till Jiji Press.

Explosionen inträffade klockan nio i morse, svensk tid. Enligt Sky News väller vit rök ut från kärnkraftverket och flera anställda uppges ha skadats.

Hela artikeln finns att läsa här!!!

Snabbt som fasen

Tvungen att pausa hjärnan lite från samtalslistan nu. Sitter i telefon konstant, headsetet kommer troligen bränna fast i örat inom kort om jag inte tar en snabb rast. Här kommer min + och - från gårdagen och morgonen!+++++ på den boken!!
Tyvärr måste jag ge ett av mina favorit-schampoon -----
Hela familjen har drabbats av mjällattack från helvetet efter ett par dagars användning. Anar att det är torr, torr hårbotten och inte riktigt mjäll men förjävligt är det i alla fall. Nu får vi dränka huvudena i balsamet för att inte se ut som hemlösa skabbmänniskor typ. Välj med andra ord aldrig deras blåa schampoo!!!!Nästa gång blir det Syoss för dry, brittle hair den gröna!! Som får  +++ + ett halvt +Så kom den då tillslut, tidningen som ska försöka konkurrera med Bioenergi.
Kan inte betygsätta den då jag inte har läst hela ännu men layouten får vilken grafiker som helst att börja tänka på självmord typ.... Fick även veta från säker källa att annonsörerna har fått vara med gratis .... säger en del om seriositeten. MEN min sambo har läst den och enligt honom så finns det en del guldkorn på redaktionell yta så jag får väl ta den som kvällslektyr innan jag ger den + eller -

Nu tillbaka till samtalslistan!!!!

Ha en härlig onsdag alla!

Fotomodeller i bajs, is o lera

Ambra
Time Out
&
Kurt fick leka fotomodeller idag ute på Anderstorp.

Det gäller att vara flink med beskärningsverktyget om man inte bara vill ha en bakgrund/omgivning som består av skit och is ... tog bara en timme att gå igenom alla 68 bilderna .... de bästa har ni här.

Alla bilder Vinter/Vår ligger här för den som vill kika:
http://www.facebook.com/album.php?aid=2098424&id=1033006881&l=634b605ad2

Har haft total bloggtorka senaste tiden men nu ska jag försöka lossa lite på spärrarna av trötthet o komighet igen, blir en bättre blogg i morgon, tillsvidare kan ni väl njuta av de vackraste djuren lite?
RSS 2.0