Badväder och fortsatt bebismys

Lite avslagen dagen-efter-känsla idag men Linda och jag tog oss i kragen och drog ner till sjön med Peppar en sväng i alla fall. Just nu sitter vi och funderar över om vi ska orka gå ner till pizzerian och lyxa till det på deras uteservering. Kanonfint väder och jag blir alltid lite rastlös när min pappa har varit närheten, kan bero på att han är ständigt aktiv, i ren göralösahet så handlade han blommor på torget och började plantera på altanen igår :-)
Hela helgen kretsar kring Oskar Karl WilhelmStaffan Oskar o LindaMoster Linda lär lilla O att sitta babysitter

Moster och morfar är härMoster matar på egen hand som värsta supermorsanMorfar var också en skön kille att sova på typ...Festligheter och elakaste morsan i stan

Vi planerar lite för Oskars lilla namnfest på lördag, kombinerat firande av massor av födelsedagar och istället för ett vanligt dop. Så ... Olof lagar mat, jag städar, går med bullen, går med bäsen, städar lite till, skurar ett badrum, sorterar och slänger kläder sen bär vi tvätt båda två, sen har vi hyrt övernattning till pappa och syrran så att de slipper vårt nattkaos, det stället ska nu fixas till med täcken o kuddar o annat lull lull. När man väl börjar röja så hittar man liksom nytt skit överallt käns det som.

Under tiden försöker jag hålla fina Oskar torr och ren, går åt ett par tröjor per dag när man dreglar värre än Ambra varje gång men käkar. Eftersom jag har världens bästa släktingar uppe i Stockholm så är ju klädbyten inga problem, lillkillen har en fullständig garderob med märkeskläder just nu. Hans morsa o farsa skulle behöva samma typ av "pånyttfödelse" i sina garderober kan jag säga.

Jag har INGET plagg som sitter bra nu. Gravidkläderna sitter ju som skit (vilket är bra) och de vanliga kläderna är ju för små (vilket är asdåligt) så nu behöver jag någon typ av billiga kläder i övergången mellan efter-gravid-och-sjukhus-boende-i-5 veckor till normal för mig, alltså komma i mina vanliga kläder! Dessutom är de vanliga kläderna minst 7 kg för feta så jag skulle hur som helst behöva allt nytt i flera olika storlekar så att jag har att växa ner mig i. Oskar har ju att växa upp sig i så varför inte åt andra hållet till mamman?

Kommer troligtvis inte att bli smal av att nattäta från lasagnen som Olof lagat tills imorgon ......Säkerligen inte heller av all annan helgmat som tydligen ska tillagas, påsarna i köket säger att det ska lagas stort...Fast just nu skulle jag kanske bli smal och snygg? Om jag höll samma diet som Oskar?
Ser ganska fattigt ut i sammanhanget här hemma nu faktiskt, stackars bästa bebisenMen hur eller hur så växer han ju till sig så något ger det ju det där pulvret. Kanske en jävligt dålig idé att gå på hans diet med tanke på hur mycket han går upp. 160 gram på 5 dagar när man väger cirka 2,4 kg, hur mycket skulle det bli omsatt på en vanliga (lite småfet) människa? Ni som kan räkna kan ju häpna över det ;-)

Go´o gla´e han i alla fall
Coolaste mössan i stan har han också -Little ones ROCKNu snart ska jag konvertera till elakaste morsan i världen.

Tänker väcka bebis och extramata honom för att se om han kan tänka sig att börja ställa om till att sova på natten och vara vaken på dagen. Betyder att han nu bara sovit en och en halv timme innan väckning, bytning o tvättning och sen extrakäk. Han kommer att bli så jäkla sur men jag hoppas, hoppas att han sen sover som en sten. Hoppas att även hunden gör det. De fick båda två en timmes promenad ikväll så de borde vara skonsamma mot mig. Jag är så trött så jag avlider känns det som. Somnade som en sten på sängen i fullt dagsljus ovanpå täcket förut ..... kanske behöver sova lite ... och skita i att vakna vid 03-04 när det är Olofs nattpass med Oskar. I natt var det kört, jag var klarvaken hela hans matning, trtoligen därför jag känner mig som ett levande lik idag.

Så, dags att "plåga" bebisen och sen sova ;-)

Liten blir större och finare och finare, vår skatt!

4 dagar
1290 gramoch idag 7 veckor2435 gram
47 cm

Kvalitetstid med Peppar

Kände att det var hög tid att prioritera bästa bullterriern idag. Vi smet hemifrån ett par timmar och drog nytta av alla Sabinas trevliga pensionatshundar. Två timmars fei lek i stor trädgård med tre olika kavaljerer tog på fröken, nu ligger hon i totalkoma på täcket i korsdraget. Skönt att ha lite egentid även med hunden, hon är ju trots allt världens bästa superbullterrier :-)

Cinas hunddagis och pensionat hittar ni här!

Fick ett bra litet tips idag

"Sätt honom i babysittern för fasen, även om han är liten så kan du ju bara bulla upp honom. Var inte sjåpig bara för att han är prematur, bebisar är inte gjorda av glas"
Kusin Lena såklart

Som vanligt har hon rätt och som vanligt är jag sjukt glad att vi har tagit upp kontakten igen. Tack för alla support!
Lena vet vad hon snackar om. Hon har gått igenom många olika varianter av bebiskunskap från sjukvården.

Bra tänk och bra sysselsättning för att hålla bebis lite aktiv. Nu ska vi bara fortsätta att jobba med tidsomställningen. Från dagssömn till nattsömn! Wish us good luck!

Observera hans litenhet! Jag glömmer bort den, blir väldigt hemmablind och tycker att han är stor kille nu. Vet inte om 2200 gram räknas som stor men från 1215 gram så är det enormt!

Extra OBS! Vi brukar inte titta på Lotta på Liseberg men det var tyvärr det som gick i bakgrunden och som fick honom intresserad :-)

Tjatigaste bullterriern i världen?

10-15 minuter efter varje promenad låter det så här:Varför gör hon på detta viset?

Jobbar med att kväva stress och fokusera om-fram-mer

Jag vägrar, vägrar VÄGRAR gå igenom mina mail men likt förbannat så checkar jag varje dag. Kolla in framsteget i mitt vägrande! Har 264 obesvarade, duktigt?Nej, skapar bara sjuk stress. Nu tar jag upp en bebis istället!! Det är ju det jag ska göra nu ett tag framöver så varför ställer inte hjärnan in sig på det? Kroppen och resten av tänket har ju gjort det och sover på rubbade tider, bestämmer sig för att mjukiskläder är det bästa, hinner inte duscha varje dag, blir fettodeppo som vanligt osv osv .... Då kan väl för fasen skallen ställa in sig på att skita i jobb också?? Om alla andra värdelösa grejer faller in precis som jag hade en föraning (förrysning-skräck-sunkvarning) om att de skulle göra så kan ju hjärnan också släppa normala livet?

Om jag ändå ska mailstressa kan jag lika gärna köra igång med Atkins nu direkt och komma i mina snygga jeans igen snart. Finns inga ursäkter längre. Snittat och klart från höft till höft så magen är väck och de fyra veckorna på sjukhus med micromat och smågodis ska fan i mig reduceras på två veckor!!

Död och total misär alldeles för nära

Lider med alla inblandade i katastrofen i Norge. Allting är helt ofattbart och overkligt. Konstigt dock att jag reagerar så hårt när något sådant som detta drabbar vårt grannland men inte när det rapporteras på nyheterna varje dag och katastrofer världen över, om svält, misär, vådtäkter och inbördeskrig. Men på något sätt känns det mer påtagligt när det händer så nära, man blir mer rädd och uppskakad över att det lika gärna kan hända oss här hemma. Man är sig själv närmast och även om det är på gränsen till hyckleri att jag reagerar så här så är det i alla fall så det är.

Återigen, jag lider verkligen med alla drabbade.

Oskaruppdatering

6 veckor och 2 dagar ute i verkliga världen
2270 gram idag


Ordningssinnet eller rättare sagt avsaknaden av den

Jag är så sjukt värdelös på ordning. När det gäller papper, betalningar, avtal, tidsbokningar, recept .. you name it. Viktiga papper hamnar i min kalender, "uppgemade" på rätt vecka, funkar utmärkt när man kommer till möten just den veckan. I slutänden (när kalendern tar slut och jag köper ny) hamnar allting i en kaosartad spiralinbunden "vad fan var det som var viktigt här och var bör det arkiveras" Jag är där nu eftersom jag alltid köper fina kalendrar och dessa ofta är räknade på läsår och inte vanliga år.

Surt, surt som fan för nu måste jag börja strukturera allt. Oskar till exempel behöver ju en egen liten pärm för alla papper. Dessutom insåg jag att vi måste göra tusen saker, exempelvis gå till socialkontoret och göra Olof till pappa, åka på ögonkoll, åka på ÅB, shit pappa o Linda kommer nästa helg o svärfar också, namnfest för Oskar Karl Wilhelm (ist för dop) hittade även en egen akut post-it om att jag måste betala Sabina kontant eftersom hovslagaren helt jävla plötsligt ville ha kontantbetalning när jag var på sjukhuset, helt galet för han har alltid mailat fakturan och fått betalningen samma dag med kvitto, fan oxå alla mina hästgrejer brukar jag i vanliga fall få in på samma ställe i internetbanken typ. Surar ur på folk som utnyttjar lägen för egen vinning faktiskt, stör min oordning på saker ännu lite mer. Det finns en jäkla massa papper att ta makten över helt enkelt. Tur att räkningarna i alla fall sorterats ut från kalendern till den mer seriösa avdelningen bland privatpapper, undrar nu mest hur jag ska sortera in Ambras nya ägaravtal ihop med Oskars födelseattest typ..... rörig kalender helt klart

Uppenbarligen är jag precis lika kass med sorteringen av mina bokmärken som jag är med ordningen på vanliga papper för jäklar vad matt jag blir när jag ska hitta rätt här. Träligt när man är något av en blogaddict........Som mammaledig kanske jag får tid för att rätta till dessa brister men jag vet att jag kommer att hitta på andra anledningar för att slippa sortera och ägna mig åt helt annat än just pappersjobb. Lite skumt det där med tanke på att jag jobbar på en tidning och verkligen borde älska papper. Men papper och papper är inte samma sak, jag kan gärna sitta och pilla med foton, papper och texter i flera timmar men när det kommer till det där med papper som har siffror och bokstäver på sig som tvingar mig att strukturera och planera så är det helt kört nu. Hade aningen mer koll innan bebis men även då så måste jag erkänna att saker och ting var "uppgemade"

Gem och kalender är mina bästa vänner!

En snygg väska skulle jag behöva också btw ....

Oskar live 5v och 2 dagar

Kom på att man ska filma ofta!! De här stunderna kommer ju liksom aldrig tillbaka.


Mammas hjärta och den stora prinsessan

Är medveten om att bloggen numera är totalt bebisinriktad men det blev liksom så, det är ju älsklingen som upptar hela mitt tänk och hela känslospektrat. Snart ska jag fixa till en Ambrarapport men tills dess ska ni veta att hon har det toppen tillsammans med bästa Sabina och Kristina. Sommarbete med lösdriftsdel, skogsturer, fria galopper på mysiga skogsvägar och korta små pass på ridbanan. För min del är det en hel månad kvar innan jag får rida men Kristina verkar fixa det galant så snart är den prinsessan i full gång igen hoppas vi.För att återgå till mitt favoritämne OSKAR igen så fick vi ta bort sonden idag också!! Han äter själv från nappflasken som en hel liten häst. Måste vara otroligt skönt att slippa den där slangen i näsan! Och väldigt skönt för oss också som slipper tejpa och dra loss gamlar tejpar hela tiden, han har liksom inte gillat det så speciellt mycket.....konstigt, not! Men nu så, nu är han enligt NEO-sköterskan "som vilken vanlig bebis som helst" :-) Han fixade detta på 5 veckor och två dagar, superbebisen!
LördagsmysI min värld är han idag 4 veckor och 3 dagar men i verkliga räkningen där man kör på datum så är Oskar 1 månad och 1 dag idag. Får nog börja köra på datumräkningen, blir ett himla räknande med onsdagar och veckor annars. Fast, å andra sidan så är han ju egentligen -1 månad och 1 dag idag.... 8 augusti var ju beräknad dag så då kan man ju säga att han också är 35 + 4 om man räknar i gravidveckor. Rörigt järnet, men han växer och är god och glad så jag bara hänger med just nu. Hemma bäst men borta bra, vi saknar allt en del folk från 46an.

Vår räddande ängel

var här idag, det betyder att hon var den första förutom personalen på KSS som träffade Lillprinsen. Sabina var även den första han träffade i världen också, hon var med på hela traumat och kaoset för en månad sedan. Hennes starkaste minne från det var nog att personalen kom rusande med lille Oskar i en 1 liters plastpåse från förlossningen upp till neonatalen. Chockerande men tydligen standard för att få de små liven att hålla värmen.

Idag träffades de under betydligt trevligare former

Oj, glömde uppdatera bloggen visst

Har bara kört med Facebook ett tag nu. Missat/inte hunnit med uppdateringar alls, sorry. Hur som helst så är vi hemma nu. Äntligen! NEO-vård i hemmet har varit här på morgonen och vi konstaterade att Oskar var ett A-barn, dagens vikt 1775 gram. Det gick finfint att åka bil med lilleman också, han sov som en stock hela vägen. I stort sett hela dagen igår var det sova  som gällde. Tror att han blev helt utmattad av slutbesiktningen som doktorn gjorde innan vi lämnade KSS. Nu sover alla här hemma igen så jag ska passa på att ta mig en lutare jag också. Man blir lite trött av att köra kvällsmatningen klockan 00.00 - 00.30 och sedan försöka somna på beställning för att väckas klockan 03.30 av vår nya larmklocka Oskar (går ej att snooza den förresten) sedan var det bara att pallra sig upp igen vis 08.00 för en ny dag. Lite sönderhackad sömncykel kan jag konstatera, min kropp håller med om det och börjar somna nu utan att hjärnan riktigt är med på det känner jag......


Åker bil för första gången


Första sovet i hemmasängen


Innan avfärd från KSS avdelning 46


Jag pillade ihop ett litet kollage över vår tid på neonatalen. (tog 2 timmar eftersom jag fick mata skrivaren manuellt .......) Oskar vill ju såklart också finnas med på avdelningens Hall of fame som pryder hela korridoren ;-)

Tuffare än somliga tror!Den här bebisen är en rekordbebis på alla möjliga sätt men just idag är vi gladast över att han kommer att få komma hem rekordtidigt som sköterskan sa nyss!! Vi har "bara" bott här i fyra veckor på onsdag och vi kommer att komma hem i slutet av denna vecka eller senast början på nästa.

När jag tänker tillbaka lite på den här tiden så inser jag dock att det är lite av ett rekord även om veckorna har känts sjukt långa. Att gå från störtblödande kaos i elljusspåret till operation till bebis i sluten kuvös med andningshjälp, hjärttrassel och katetrar i hela kroppen till att Oskar nu bara har en liten sond i näsan på tre och en halv vecka är helt fantastiskt faktiskt. Var hos en hjärtspecialistdoktor på barnmedicin idag och han konstaterade ganska snabbt att "här finns ingen öppetstående ductus längre", skönt, perfekt, underbart då funkar allt som det ska.

Så, nu övar lillkillen på att hålla värmen utan vattenmadrassen, käka och andas samtidigt (svårare än man kan tro ;-) samt att hans blodvärde ska bli tipp topp. Han skulle behöva producera lite mer röda blodkroppar men de hoppas att han ska fixa detta på egen hand så de avvaktar lite grann. När dessa bitar är på plats, tydligen tror dem att det ska funka snabbt, så kan vi åka hem. Som sagt slutet av denna vecka vore ju en dröm!!

Panikshoppat säng med samtliga tillbehör och spelande sängmobil samt skötbord, babysitter och hoppgunga på löpande band här i Skövde nu ikväll. Blocket har varit min bästa vän idag! Sen var det Ö&B handling för våtservetter och skötbordstillbehör också...... en aldrig sinande ström av "måste ha produkter" .......

Hepp, dags att gosa bebis en stund och sedan mata mig själv. Ha en bra kväll alla!

Egen identitet, tiger och tältmössa

Oskar Karl Wilhelm

24 dagar

1610 gram

och har till och med fått ett alldeles eget personnummer.

Då borde man nästan kunna räknas som stor kille va?

Nu ska bara hans mamma och pappa ta sig till ett kontor med sina körkort och intyga skriftligen att pappa verkligen är pappa.  Automatiskt blir jag nämligen ensam vårdnadstagare tills Olof har skrivit på pappret. Efter nattens äventyr kanske det dock kan bli svårt att få honom att erkänna faderskapet…

Oskar hade sitt första 24-timmarspass tillsammans med oss igår. Borde finnas varningstexter på bebisar kan jag tycka. Tror faktiskt att lillkillen var väldigt nöjd, han underhöll sin farsa i en och en halv timme extra mellan 24.30 och 02.00. Pigg som en lärka med ögon stora som tefat. Hans mamma låg i sängen och gav goda råd, detta uppskattades sådär kan jag meddela. Trodde att Olof skulle slänga bebisen på mig tillslut ….. Fattade vinken och vände ryggen till, tror att det var ett smart drag faktisk ;-)

Igår var en väldigt lyckad dag ur bebis-synpunkt. Vi shoppade vagnen med alla grejer till. Häpnar fortfarande varje gång jag köper bebisprodukter. Hur i hela h-tet kan man betala 500:- för ett pyttelitet påslakanset bestående av ett örngott och ett påslakan bara för att det är ett jäkla spöke eller en tumme på?? Nää Oskar fick nöja sig med ”fattigvarianten” svart med vita stjärnor för 149 spänn. I alles gick ändå bara bäddgrejerna till vagnen på 700:-!! :-0

 

 

 

 

Lillkillen hade även två feta paket att hämta ut igår. Han knallade iväg till Ica och hämtade grejerna när vi ändå var i stan ;-) Innehållet var ett mycket välkommet bidrag i hans väldigt tomma garderob. Tack snälla kusin Lena, sysslingarna och moster Inger! Det kommer inom en snar framtid börja gå åt masor av minikläder tror jag. Igår hade han nämligen för första gången någonsin på sig kläder. Kunde inte låta bli att skratta lite åt gulltrollet när han fäktade omkring i sina enorma strumpor och mössan som ser ut som ett litet tält. Helst av allt sover han dock med sin tiger runt huvudet (tack snälla kollegorna på huvudkontoret!)

 

 

 

Idag skulle vi få tillåtelse att ta en promenix med bebis i nya vagnen. Tror dock att det projektet får ställas in. Hela Skövde är täckt av ett dimmigt, daggliknande täcke. Varmt och 100% luftfuktighet som avlöses av spöregn och muller då och då. Tror att jag fokuserar på att läsa klart Paganinikontraktet istället. Den kan rekommenderas förresten, jäklar vilken bra bok!!

 

 

Hepp, nu ska jag ta mig samman och pallra mig in i duschen, om den råkar vara ledig vill säga. Här samsas alla föräldrar till 18 barn om samma dusch och badrum nämligen ….. känns som omklädningsrummet i skolan när man ska piffa till sig, lagom käckt måste jag säga. Har varit snyggare och piggare i mitt liv ett par gånger tidigare faktiskt. Men så länge älsklings-Oskar mår bra så kan vi stå ut med allt!

Ha en härlig och ledig lördag nu alla!!

 

 


RSS 2.0