Tiden går fort när man har roligt och även nu tydligen

Nejvars, så tråkigt är det inte men det mesta jag har gjort i veckan är städning, plockning, tvättning, matlagning och trådgårdsrensning. Har iofs gjort det med glädje eftersom solen fullkomligen har bombat Haga dessa dagar. Både Oskar och Peppar är ute flera timmar varje dag. Peppar njuter i fulla drag av att slippa trapporna och att kunna ligga och sola från 08 till 16 varje dag. Skön pension för liten, envis, lat och vidrigt bortskämd bullterrier.

Plockar efter galet barn hundra gånger per dag!
MEN för varje gång jag gör det så tränar ju han motoriken. Har fått lite tvångstanke över det där med att han inte kryper än. Han är ju 9 månader nu men skulle egentligen bara ha varit 7 månader så jag vet inte riktigt hur jag ska tänka här. Sedan är det nu flera personer som har upplyst mig om att ifall barnet inte kryper så missar de ett jätteviktigt steg i utvecklingen och kan få läs- och skrivsvårigheter bland annat.

Hör tydligen ihop med att de ska utveckla det där med att flytta varannan ben och varannan arm, då arbetar båda hjärnhalvorna och det är det som är avgörande sedan när man kommer till pratet har jag förstått. Skit också, nu kryptränar vi varje kväll i hallen i Storhuset. Kanske ingen metod att rekommendera men jag slänger ut pyttesmå korvbitar till Peppar längre fram i hallen så att hon rasslar runt och letar. Då blir Oskar hysteriskt intresserad av att ta sig dit och börjar kämpa som attan, snart kanske han kommer på rätta knycken och hunden är glad för varje dag han inte kommer på den .....Idag rensade jag även syrenhäck, pedantiskt. För att sedan få höra att "du behöver ju inte rensa inne i häcken, det blir ju ändå jord sedan" BRA att hyresvärden pappa upplyste om det EFTER att jag var klar.

Rensade systers garderober ..... fem sopsäckar blev det!
Borde kunna hitta någonting där som kan agera vårjacka till mig. När jag åkte från Lidköping var det ju liksom kallt så jag går omkring i min Timberlandjacka för arktistemperaturer ... svettigt kan jag säga

Annars så har jag ju även rensat ut tre sopsäckar och två kartonger onödigt skit härifrån Lillhuset. Säkert minst fem katonger kvar. Måste skapa lite ordning här för jag vet inte hur länge jag och Oskar och Peppar får bo här. Hyresgästen har ingen brådska om man säger så. Tur att jag är mammaledig annars vet i fan om jag hade orkat bo så här litet så länge.

På ledig tid sitter jag och filurar lite på hur jag ska fixa till i nya huset. Känns jättekul nu men jag vet ju att när man väl satt igång projekt renovering så tröttnar jag ur efter en tredjedel av tiden .... Nytt golv på hela övervåningen ska i alla fall läggas innan vi kan flytta in. Heltäckningsmatta från 1652 där nu.

När jag tar svängen ner till Hilda nästa vecka så tänkte jag tvinga med henne till Ikano. Saknat det affärsområdet rejält. Allt viktigt samlat på samma ställe och dessutom IKEA!!!! När man bor i Lidköping så är IKEA två och en halv timmes resväg bort, det suger när man har barn som växer. Har en liten lista på cirka femtio olika säkerhetsgrejer som ska införskaffas till huset. Det kan bli en spännande shoppingtur med Max 2,5 år och Oskar 9 månader... tålamod tror jag måste vara ett ledord här

Matlagningen kanske var överdrivet sagt för jag har mest käkat ravioli senaste dagarna. Men igår lyckades jag med en suverän omelett! Ost och skinka med lite, lite Milda mat i, blev perfekt fluffig och ingen sådan där bränd äcklig botten. Rörde i den hela tiden på plattan och körde klart den i ugnen sedan. Supernice!Nu vaknar Oskar the Boss så nu bara slänger jag in tre vårbevis lite snabbtVårjacka
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0