Längtar till lunchen .....

Min supersambo shoppade loss i Laxomaten i Skåne igår, dagens lunch blir därför i en klass för sig om man säger så.


Vidrig dag!

Hatar i vanliga fall tisdagar men den här tog priset i alla kategorier!

04.00 larmet på mobilen gör det jag bad den göra igår kväll, ångrar mig djupt. Väcker Olof som ska dra till Skåne på jobb. Planen var sen att jag skulle somna om till 06.00

04.15 Peppar hulkar, Olof rusar ut ihop med henne, hon spyr grande och alla är vi nu klarvakna och sjukt oroliga över henne igen. Löste ju ut henne för närmare 10 papp förra veckan utan att få någon direkt diagnos förutom ett förhöjt levervärde ...... (återkommer till den diagnosen längre ner)

04.30 OK hon spydde och verkar cool, ligger under mitt täcke

04.35 varför vibrerar min säng? Jo, Peppar skakar i hela kroppen

04.50 efter en stunds massage på hunden så slutade skakandet

mellan 04.50 och 05.00 försökte jag somna om, här någonstans såg jag min sambo försvinna på jobb

05.45 larmet = dags att gå upp på riktigt, det är ju NU min arbetsdag börjar

Sen var det samma vanliga rutiner förutom att Peppar var slö och lite väl loj även för att vara hon.....

08.20-15.00 JOBB på kontoret i Skara

Under den här perioden sov Peppar hela tiden utan att ha käkat alls. Fick i henne lite ris och dietmat vid halv två. Halv tre började hon hulka igen. Ut fort som fasen från kontoret, det enda som hände var att hon lade sig platt på gräset och darrade... Det var här jag började grina på riktigt

15.15 det var nu jag packade ihop mitt jobb, åkte tvärs över gatan till kliniken och rådfrågade proffs. Proffs sa att hunden kunde åka hem och vila eftersom hon druckit och inte spytt

15.30 är  vi på väg hem med ett par stopp på vägen, Peppar sov HÅRT hela tiden. Lite läskigt för hon rörde sig inte som vanligt

16.00 hemma! Peppar vägrar att hoppa ur bilen (!!!!) har aldrig hänt tidigare! Går vingligt och långsamt, allmänt jäkligt dålig. Tempar henne, 39,2. Ringer Skara igen och nu var det akuttid som gällde. Grät ännu mer

17.30 På samma klinik igen (en gång var jag i Skara två gånger samma dag)
Just här speedade min sambo sin bil, han skulle vara hemma vid 19-tiden men landade i Skara en timme tidigare bara för att vara med Peppar och söndergråten matte. Lätt att älska honom ibland!

18.30 (en timme efter den tid vi fick) så kom samma vet. som förra gången, ni vet 10-papps-omgången. I ärlighetens namn ska jag säga att han inte var den som hakade upp sig på levern. Dock var det "leversjuk-vet" som var den som hade sista ordet på 10-pappsfakturan. Hon behagade inte visa sig nu ikväll MEN den vet. vi hade gick och kollade upp saker med henne minst fyra gånger under våra tre timmar där ikväll.

När jag frågade om de hade kollat bakåt i Peppars journaler angående levervärden (hade en känsla av att det varit precis så här förut nämligen) så var svaret Njjjaaaeeejjjj ..... Bad honom nu vänligt att kika lite bakåt och se!! Hon hade samma förhöjda värde 2008. Har varit frisk trots det värdet i två år och de andra två levervärdena är bra fortfarande så; DET ÄR TROLIGEN INTE LEVERN

Nu hoppas vet på Erlichia. "Annars vet vi inte vad det kan vara"
Betalade ikväll 5000:- för samtliga blodprover, de ska inte kunna säga att de inte vet. Nu har jag gjort allt för att de ska kunna göra sitt jobb. Det vill säga LAGA HUNDEN!

20.30 hemma igen

21.00 två slutkörda mänsker och en drogad hund gör sitt bästa för att överleva i harmoni typ.

21.10 Peppar får ris, ägg och lite "kulor"

21.30  Jag fick världens lyxigaste lax-cheesecake som var inlöpt på Laxbutiken i Skåne idag, tack älskling! (Du räddade troligen ett människoliv här)

22.00 Peppar mår kass, ut, spyr upp all mat igen. Och jag gråter lite mer ....

22.30 Ger henne Pro-Kolin på fastande mage och bevakar henne

23.15 Sambon sover och snusar, Peppar ligger just nu lugn i soffan, jag borde ta en date med duschen nu för i morgon går ju larmet igen ......

Kul dag eller INTE

Framsteg!

För ett år sedan hade Ambra knappt varit ute i skog och mark alls. Första turerna jag hade med henne uppe i Råda var riktiga äventyr, till och från var hon så rädd för naturen och omgivningarna i allmänhet så att hon skakde i kroppen. Nerverna låg utanpå och dallrade hysteriskt. Senast i våras fick jag göra ett kamikazesprång från hennes rygg ner i en leråker för att hon hade fullständiga psykbrytet. Då var det rädsla och trots i kombination, hon har ju nämligen ganska bestämda åsikter också, sammantaget så resulterar järnvilja och skräck ofta i katastrofartad ridning.

Nu äntligen, efter en lång sommarvila och en ganska så effektiv igångsättning verkar det som att hennes nerver har landat på rätt ställe. Åsikter har hon såklart fortfarande men numera kan hon stå lös i gången när jag grejar med henne, vara sällskapshäst på uteritter med unghästarna, passera älgar och rådjur utan att blinka och även ha närkontakt med diverse motorfordon. Det går framåt!! Nu ska vi bara trimma upp rumpan och formen till det vi hade innan sommarvilan så är vi på topp! :-)


Hund, häst, ekonomi, IKEA-påsar, kattunge, kor och döda träd

Peppar är numera van vid att bo på två ställen, hon placerar helt enkelt sig själv i närmsta IKEA-påse så kan hon sova hur tungt hon vill och ändå inte behöva riskera att bli bortglömd. IKEA-påsar är förresten mina nya väskor känns det som, lever som en baglady nu för tiden ;-)Eftersom vår separationskris i början av sommaren inte blev en separation utan början till något bättre så bor vi numera istället på två ställen tillsammans .... rörigt värre men stabilt och kärleksfullt så som det ska vara. Ganska så lyxigt känns det också med lägenheten i stan och hus på landet där man kan grilla, sola, plocka svamp, filosofera, pilla sig i naveln och avvänja sig från internetberoendet.


Obs! Den här bilden är inte stulen som någon undrade, det är faktiskt min duktiga SE Satio som tagit den och kantarellen ligger nu på min köksbänk hemma i stugan, så nu behöver ingen anmäla mig för bildstöld :-)

Började dagen idag med att somna om en timme extra. Olof var tvungen att dra iväg på kidsuppdrag tidigt så Peppar och jag gav oss ut i skogen, konstigt att den där hunden som 1. är gammal sägs det 2. har taskiga levervärden sägs det 3. är lat som fan i vanliga fall blir som Tigger i Nalle Puh med studsfötter så fort vi kommer ut i skogen. Hon är som en korsning mellan bergsget och Tigger då minsann, ska filma henne och visa veterinären på återbesöket tror jag.

Just det, en liten reflektion bara över veterinärkostnader också...... Är det rimligt att det ska kosta NIOTUSENSJUHUNDRAKRONOR för att få tillbaka sin hund som legat inne mindre än ett dygn, visst jhon är röntgad och ultraljudad och blodtestad och levertestad men vad fan. Det är ju helt horribelt!! Var billigare att röntga Ambras huvud och är billigare även att ha häst på klinik över natt, känns ju helt vridet tycker jag.Nybadad idag efter en timmes svettigt dressyrpass i ridhuset. Jag har dragit igång tema "programridningsträning" på Anderstorp, hoppas att Rebecka kan ge oss lite bedömningar och att det är många som vill vara med.

Vi har även återupptagit vår tradition med att besöka udda ställen på lunchrasten. Eller udda och udda, i alla fall inte sådana ställen som man planerar utflykt till i vanliga fall men som kan vara lite roligt att ha sett/veta att de finns när man nu bor här.Om Peppar tvingas att posera tillsammans med mig så krävs det en "molhållning". Hon vill helst avbildas i egen majestät på bild tydligen.Blev utstirrade på vägen hem ..........Och när jag kom till stallet fick jag träffa Carins nya bebis
(lova att du inte döper henne franskt..... ;-)


Klinikernas dag tydligen

Efter att ha lämnat lilla Peppar på djursjukhuset i Skara så åkte jag vidare till hästkliniken i Husaby och mötte upp Nina & Rang. Hela dagen har med andra ord ägnats åt att laga djur. Tack och lov var min egen pärla hel och fin som vanligt. Vi ägnade kvällen åt att konfrontera skördetröskor, traktorer och bönder som med panik i blicken körde som vetvillingar med sina maskiner runt omkring oss.

Ambra gillade läget när vi travade på en grusväg samlat och fint (jobbigt som fan enligt henne själv) och sedan, ur ingenstans dyker galen bonde upp bakom oss med traktor och dubbla släp. Han vägrar verkligen att sakta ner och vi har ingenstans att ta vägen förutom rakt fram ..... blev ökad trav a la Solvalla typ i 200 m, Ambra överväger nu starkt att bli travhäst istället, hon hävdar att hon är som gjord för slängtrav utan någon som helst form ..... jag vet inte jag, kändes så där seriöst faktiskt. Tog ett tag att få ihop hela hästen igen och nu är hon sur för att hennes matte behandlar henne som ett dragspel.Tog lite nya bilder på fina Rang af Källstorp idag ocksåVill inte bli fotograferad, kollar konsekvent ut åt andra hållet trots lockande, smackande, karameller .....

Men, när jag slutade fåna mig så blev det plötsligt FÖR intressant iställetSen kom matte och räddade upp bildserien lite grann ;-)


Bästa bullisen inlagd på klinikenStackars Peppar har en kraftig mag- och tarminfektion som troligen är orsakat av ett läskigt virus. Hon ligger kvar på kliniken i Skara över natten med dropp. Saknar henne galet mycket redan, blir så himla tomt här hemma utan bullan gullan.

Tisdag


halleloja

skulle hjälpa sofie med designen. jag ändrade size på headern men äre något mer så vet du var jag finns. och för er som inte vet, jag finns på min blogg . Kolla gärna in där.
förövrigt, spela fotboll alla hörreni, det vinner du på!
det är såhär man ser ut om man är en crazy linnea aktanius som jag.
hejdåååååå

Sötast i Kumla!!!!Maria & Eriks lilla underverk ALGOT tog hem förstapriset i sötast i Kumla idag :-)

Mailapan tar över mitt liv!Har nu ägnat en och en halv dag åt att konvertera alla mina mailadresser och mallar, loggor, temabrev med mera från olika Mac-program till den webbaserade lösningen MailChimp som verkar helt suverän. MEN, varför kommer jag alltid på att sådant ska göras exakt i den sekunden jag bara måste få ut informationen? Så jäkla oplanerad ibland, blir sur på mig själv och ännu surare på chimpansen som är MailChimps egen lilla hånfulla, onda, retsamma apa. Han är säkert snäll men jag tolkar allt han säger som ett hån nu bara för att jag inte fattar hur systemet ska fungera och hur detta kommer att se ut hos kunderna. Tycker alltid att mina ideér är så himla bra tills jag inser vilket extremt tidskrävande arbete det är att få allting som man vill ha det. Att vi sedan är fyra viljor som ibland drar åt lite olika håll gör ju inte saken mycket enklare direkt. Förhoppningsvis slår vi sista spiken i chimpans-kistan i morgon, då jäklar ska han få bära ut brev!

Ambra och jag har just kommit hem från en blöt skogsrunda. Hon är riktigt redig nu för tiden, inget sprattlande/hoppande/resande/snurrande alls och hon lyfter på fötterna över nästan alla rötter nu. Hade en plan att vi skulle rida ända ner till sjön om vi hittade vägen, kändes som att vi var riktigt nära faktiskt. Tyvärr hittade älgen oss innan vi hittade vägen, han var dessutom obehagligt villig att följa med till sjön så Ambra och jag gick över till plan B, att vända och rida hem. Blev i alla fall en timme ute i regniga skogen, ganska så rogivande för en sönderstressad själ faktiskt. Fick ju konstaterat i somras att jag är nära gränsen, vilopuls på 92 är väl inte helt okej kanske, så flera skogsritter lär det bli oavsett väder denna höst. Med världens bästa häst så spelar vädret mindre roll.


Håkan kan man lita på!

Har varit på jakt efter nya ridbyxor på rea ett tag nu. Är galet trött på alla ridsportsaffärer som skryter om rea upp till 70% och sedan bara kan erbjuda någon typ av andrahandssortering på -70-tals modeller.

Håkans Häst & Hund kan man dock alltid lita på! Har aldrig sett en mindre hästshop med så extremt mycket produkter. Man får vara lite av en sakletare för att hitta det man letar efter ;-) Igår var det riktigt lyxigt dock, var ensam i butiken och hade självaste Håkan som letade fram modeller och varianter på löpande band. Kändes i och för sig lite mysko att byta om rakt av mitt i butiken men vad fasen gör man inte för nya ridprodukter?

Blev två par helskodda softshell ridbyxor från Jacson (för övrigt grymt sköna)Fick även med mig en uppsättning riktigt rekordeliga benskydd till Ambra. Behövs kraftiga grejer till den bruden när man rumlar runt i terrängen, hon rör sig inte som en katt om man säger så .......

Nu blir det stekta nudlar och korvgryta följt av fullt jobb, hundprommis runt hamnen, träning för Rebecka och kvällsfodring. Kommer somna ovaggad ikväll tror jag bestämt.

Skräckdammen, renovering och födelsedag

Då jag inte vet hur många sekunder till jag har tillgång till internet så får det bli en rekordkort blogg idag. Har fått mitt vanliga telefonnummer inkopplat i huset nu så jag går att nå igen för den som önskar. Mobilen fungerar till och från men skicka ett sms så ringer jag upp när jag får mottagning.

Facebookalbumet med bilder från renoveringen med mera är uppdaterat och finns HÄR!

Ha en fortsatt skön torsdag, nästa vecka är det fullt jobb igen. Nu ska jag sätta mig i härlig telefonkö för att beställa bredband via Telia.

Kvalitén på bilderna är tack vare iPhone helt kass!

RSS 2.0